Unieke persoonlijke vertelling over 57 jaar met diabetes

Door: Yellow Communications  05-06-2008

Unieke persoonlijke vertelling over 57 jaar met diabetes

Wim Wientjens overhandigt eerste exemplaar ‘Diabetes…Nou en?’ aan Els Borst en Iris van Bennekom

Den Haag, 3 juni 2008 – Afgelopen vrijdag overhandigde Wim Wientjens tijdens de Invitational Diabetes Conference in Den Haag het eerste exemplaar van zijn boek ‘Diabetes… Nou en?’ aan Els Borst-Eilers (voormalig minister VWS) en Iris van Bennekom (plv. directeur-generaal Langdurige Zorg VWS). Deze Invitational Conference, met als thema ‘Het Nationaal Actieprogramma Diabetes in de Steigers’, vond plaats in Den Haag.

‘Diabetes… Nou en?’ is geschreven als een soort ‘tegengeluid’. Wientjens (70 jaar), die onder andere als vrijwilliger actief is voor de International Diabetes Federation (IDF) en jarenlang voorzitter was van de Diabetesvereniging Nederland (DVN), vindt dat er veel ‘geschreven negatieve onzin’ over diabetes en diabeteszorg bestaat. Hij schreef het boek op aandringen van zijn omgeving. Het is onder andere een persoonlijke vertelling van zevenenvijftig jaar leven met diabetes. Maar hij heeft vooral aandacht voor de wisselwerking tussen organisaties en mensen binnen de gezondheidszorg en voor de rol die politiek Den Haag hierin speelt. Een verhaal over de veranderingen, verbeteringen maar ook verslechteringen in de diabeteszorg.

Novo Nordisk, een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg, heeft het mogelijk gemaakt om het boek ‘Diabetes… Nou en?’ te drukken. Het bedrijf is blij dat Wim Wientjens zo de gelegenheid heeft om óók via zijn boek iedereen te vertellen over zijn belevenissen met diabetes. Het past dan ook goed binnen het Changing Diabetes-initiatief van Novo Nordisk dat erop is gericht om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en de toekomst van diabetes te veranderen.

Geïnteresseerden kunnen het boek ‘Diabetes… Nou en?’ gratis aanvragen via www.changingdiabetes.nl/wim (zolang de voorraad strekt) .