Unimills onderdeel van ‘s werelds grootste plantagegroep en de jongste multinational van Maleisië

Unimills onderdeel van ‘s werelds grootste plantagegroep en de jongste multinational van Maleisië van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  07-12-2007

Grootste multinational van Maleisië
Bij de bekendmaking van de naam van de nieuwe multinationale onderneming zei de minister-president van Maleisië, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, er vertrouwen in te hebben dat de gefuseerde organisatie op het internationale toneel van zich zal laten spreken. Sime Darby is de grootste onderneming die is genoteerd aan de beurs van Maleisië, met een totale beurswaarde van meer dan 10 miljard euro. Naast plantages heeft de nieuwe multinational activiteiten binnen de onroerendgoedsector en op het gebied van duurzame ontwikkeling op vier continenten en in meer dan 20 landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, China, Singapore, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika en Nederland, waar Unimills is gevestigd. “We zetten grote stappen op dit moment. We begeven ons op buitenlandse markten, zijn actief op de Australische markt en investeren in China’s toekomst”, aldus Tun Musa Hitam, voorzitter van de raad van bestuur van Sime Darby.

Tun Musa had tevens een boodschap voor de aandeelhouders in Maleisië en wereldwijd: “We zullen waarde blijven creëren voor onze aandeelhouders door onze groei met meer dan 10% per jaar te versnellen.” De voorzitter van de raad van bestuur van Sime Darby ging tevens in op de noodzaak om duurzaamheid te koppelen aan levensvatbaarheid op de lange termijn. “Wij zijn ervan overtuigd dat we alleen succesvol kunnen zijn als we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat wil zeggen dat we de levenskwaliteit van allen, met wie we in aanraking komen, verbeteren, rekening houden met de volgende generatie en een duurzame toekomst ontwikkelen.”

“Unimills is verheugd over de fusie en we zijn er trots op om deel uit te maken van Sime Darby”, aldus Dr Alexander van der Klauw, general manager van Unimills. “De waarde die de onderneming hecht aan sociale verantwoordelijkheid en duurzame groei en ontwikkeling komt volledig overeen met de strategie van Unimills. Wij kijken ernaar uit om deel uit te maken van een succesvol, wereldwijd concern, dat een sterke focus heeft op klanten en innovatie en zich verbindt aan duurzaamheid door de toepassing van deugdelijke landbouwmethoden en het behoud van de biodiversiteit in de gevoelige regenwouden in Zuidoost-Azië.”

Over Unimills, www.unimills.com
Unimills B.V. maakt deel uit van de nieuw gevormde Sime Darby Group en is een toonaangevende Europese leverancier van tailor made plantaardige oliën. In de vestiging in Zwijndrecht produceert Unimills meer dan 450.000 ton producten per jaar. Unimills’ kracht is gelegen in de diversiteit van de processen voor op olie gebaseerde ingrediënten, variërend van raffineren tot dubbele fractionering en van interesterificatie tot hydrogenatie van oliën. Unimills verkoopt producten onder bekende merknamen zoals Delico® (hardstocks voor margarines en spreads), GoldBake® (deegvetten voor koek en biscuit), Prifex® (premium vetflakes) en Cremex® (de nieuwe generatie gezonde vetten voor ijs). De strategie van Unimills is gebaseerd op innovatie en verantwoordelijkheid en is gericht op de ontwikkeling van de onderneming tot preferred supplier van ingrediënten op basis van tailor made plantaardige oliën en tot medeontwikkelaar van nieuwe voedingsproducten in samenwerking met toonaangevende ondernemingen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Contactpersonen voor pers
Yellow Communications, Natasja la Lau, tel 023 – 555 34 24, [email protected]
Unimills, dr. Gerhard de Ruiter, R&D en Marketing manager, tel 078 – 61 09 203, mobiel 06 2394 1114, [email protected]