Veronica en BOM investeren in Kalkmann Audio BV

Door: Yellow Communications  10-09-2008

De investeerders
Pascal Prins, investment manager van de BOM is enthousiast over Kalkmann Audio BV: “Deze nieuwe luidsprekertechniek is veelbelovend en in vele (internationale) markten toepasbaar. Ook algemeen directeur van de Veronica Holding, Guido van Nispen, vindt de luidsprekerfabrikant veelbelovend: “Kalkmann heeft een basis van gedreven ondernemers en voegt een werkelijke innovatie op luistergebied toe aan de markt.” De twee investeerders hebben er bewust voor gekozen om samen te werken. Van Nispen: “Het is goed om zo’n groeifinanciering samen met de BOM te doen. Op deze manier kunnen we samen nog meer bereiken met de onderneming.”

Geoctrooieerde technologie
Kalkmann Audio BV maakt alleen gebruik van mechanische elementen om het geluid over de speakers te verdelen, waardoor er een evenwichtige en harmonische geluidsdruk ontstaat. Andere producenten gebruiken hiervoor elektronica. Het bedrijf uit Breda past de geoctrooieerde technologie toe in een serie luidsprekers. De technologie blijkt bijvoorbeeld bijzonder geschikt te zijn voor mensen met gehoorbeschadiging. Maar ook voor rumoerige omgevingen zoals supermarkten, cafés en restaurants. Kalkmann heeft voor deze omgevingen een speciale productlijn ontwikkeld.

De directie van de in Breda gevestigde luidsprekerfabrikant is verheugd met de nieuwe investering, die de groei van het bedrijf ten goede komt, in het bijzonder op het gebied van innovatie en productontwikkeling. “Zowel Veronica Holding als de BOM zien het belang in het maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij innovatie de motor is. En zij dragen mede bij aan de toekomst en succesvolle ontwikkelingen van Kalkmann Audio BV”, aldus Huib Kalkman, algemeen directeur van Kalkmann Audio BV. In de toekomst zal Veronica Holding mogelijk producten van Kalkmann Audio BV gaan gebruiken voor bijvoorbeeld de Veronica Zomertoer.

Over Veronica Holding
Bij Veronica staat ontwikkeling van jong talent en nieuwe business modellen, op het gebied van radio, TV, internet en nieuwe media, centraal. Dit krijgt vorm in verschillende activiteiten: V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een praktische stage opgeleid willen worden tot crossmediale professionals; V-Radio, het webradiostation van V-Academy; Kink FM, het radiostation met de betere popmuziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week via kabel, Internet en iTunes, Veronica Story, waar de geschiedenis van Veronica wordt bijgehouden en Veronica Medialab dat nauwgezet de ontwikkelingen op de mediamarkt volgt, zelf activiteiten in nieuwe media gaat ontwikkelen en zal investeren in Nederlandse startende ondernemingen in nieuwe media. De verschillende onderdelen hebben hun eigen rol, maar zorgen ook samen voor een sterke basis voor de ontwikkeling van jong talent en business initiatieven in nieuwe media. Dit allemaal met het vooruitstrevende en uitdagende pionierskarakter waar Veronica altijd voor heeft gestaan en nog altijd voor staat. De Veronica Holding investeerde eerder onder andere in de websites Gespod.nl en Cloudspeakers.com. Meer informatie op: www.verenigingveronica.nl.

Over de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
BOM: Bedrijvig voor Brabant
Kansen creëren voor Brabant, door het versterken van duurzame economische groei- en innovatiekracht. Dat is in enkele woorden de missie van de BOM. De BOM geeft bedrijven de ondersteuning die ze écht verder helpt. Door te organiseren en te participeren. Bovendien deelt de BOM kennis en ervaring met gemeenten en andere organisaties, zodat gezamenlijk wordt gebouwd aan een vruchtbaar vestigings- en investeringsklimaat. De voelhorens van de BOM zijn daartoe wijd vertakt in de provincie. De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter. Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken. Meer informatie op: www.bom.nl

Over Kalkmann Audio BV
Kalkmann Audio BV is een fabrikant van luidsprekers. Het bedrijf uit Breda is opgericht in augustus 2007 en richt zich op vier verschillende markten. Het bedrijf ontwikkelt producten voor mensen met gehoorbeschadiging, musici en kritische luisteraars, voor professioneel en industrieel gebruik. De producten van Kalkmann Audio BV worden onder andere toegepast in publieke ruimtes zoals luchthavens, treinstations, bioscopen, parkeergarages en fitnessruimten. Kijk voor meer informatie op www.kalkmannaudio.com.

Contactpersoon voor de pers:
Yellow Communications, telefoon 023 – 555 34 24
Natasja la Lau, [email protected]