Veronica investeert in muziek aggregator Cloudspeakers

Veronica investeert in muziek aggregator Cloudspeakers van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  14-08-2008

Hilversum, 14 augustus 2008 – Veronica Holding investeert in het jonge, Nederlandse bedrijf Cloudspeakers. Cloudspeakers brengt de muziekfan en de muziekindustrie dichter bij elkaar door orde te scheppen in het huidige aanbod van muziekrecensies, -audio’s en -video’s. Via cloudspeakers.com kunnen muziekliefhebbers alle op het web aanwezige muziekrecensies over en legale audio en video links naar de betere popmuziek terugvinden.
Guido van Nispen, algemeen directeur Veronica Holding: “Cloudspeakers is een initiatief van ervaren online ontwikkelaars met een grote passie voor muziek. Ontwikkelaars die weten hoe je met een muziekwebsite geld kunt verdienen. Een mooie combinatie die goed past binnen de ambities van Veronica Holding om een toonaangevende speler op gebied van online muziek en entertainment te zijn en jong talent daarin te stimuleren. Daarbij sluit het muziekaanbod van Cloudspeakers perfect aan bij Kink FM, het radiostation voor de betere popmuziek.”

Het idee

De tweelingbroers Chris en Adriaan Bol startten in 2007 met de website www.cloudspeakers.com. Chris kwam op het idee omdat hij als fan van alternatieve muziek veel tijd kwijt was met zoeken naar informatie en muziek van bepaalde bands op het internet. “Het aanbod is wijdverspreid en heel groot.” Hij overtuigde zijn broer Adriaan en samen gingen zij aan de slag om een online overzicht te creëren. Aan technische kennis ontbreekt het de broers niet. Zij werken voor het sportstatistiekenbedrijf Infostrada Sports en hebben daardoor veel ervaring met het opbouwen van databases. Voor hulp bij de realisatie betrokken ze een derde man bij het project, Stan van de Burgt. Cloudspeakers.com is live sinds november 2007 en groeit in bezoekersaantal. Chris: “Mensen willen nieuwe muziek ontdekken en dat is ook onze eerste focus. Wat is hot? Welke nieuwe bands zijn er?” De site attendeert bezoekers ook op nieuwe bands, die misschien nog wat minder bekend zijn, maar die wel passen bij de bezoekers. Adriaan: “Bezoekers geven in hun profiel aan welke bands ze goed vinden. Als er dan een nieuwe band is die binnen het zelfde genre valt, worden ze daar dus op gewezen.”

De groei
Om Cloudspeakers verder te laten groeien, waren Chris en Adriaan op zoek naar een investeerder in Nederland. Een investeerder die zelf ook actief is op het gebied van internet én muziek. Chris: “Voor ons stond Veronica Holding absoluut op nummer één, dus we zijn heel blij dat zij in ons willen investeren.” Cloudspeakers gaat de investering gebruiken om een aantal nieuwe diensten te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een recommendation tool die de gebruiker video- en audiosuggesties geeft over bands en een concertagenda. Daarnaast gaat cloudspeakers.com een bijdrage leveren aan andere sites, die niet voorzien in muziekcontent.

Over Veronica Holding
Bij Veronica staat ontwikkeling van jong talent en nieuwe business modellen, op het gebied van radio, TV, internet en nieuwe media, centraal. Dit krijgt vorm in verschillende activiteiten: V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een praktische stage opgeleid willen worden tot crossmediale professionals; V-Radio, het webradiostation van V-Academy; Kink FM, het radiostation met de betere popmuziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week via kabel, Internet en iTunes, Veronica Story, waar de geschiedenis van Veronica wordt bijgehouden en Veronica Medialab dat nauwgezet de ontwikkelingen op de mediamarkt volgt, zelf activiteiten in nieuwe media gaat ontwikkelen en zal investeren in Nederlandse startende ondernemingen in nieuwe media. De verschillende onderdelen hebben hun eigen rol, maar zorgen ook samen voor een sterke basis voor de ontwikkeling van jong talent en business initiatieven in nieuwe media. Dit allemaal met het vooruitstrevende en uitdagende pionierskarakter waar Veronica altijd voor heeft gestaan en nog altijd voor staat. Meer informatie op: www.verenigingveronica.nl.

Over Cloudspeakers
Cloudspeakers, opgericht in 2007, is een muziek aggregator van op het web aanwezige links naar legale audio/video files en recensies. Het doel van cloudspeakers.com is om de muziekfan en de muziekindustrie dichter bij elkaar te brengen door orde te scheppen in het huidige aanbod van muziekrecensies, audio’s en video’s. Meer informatie op: www.cloudspeakers.com.

Voor persvragen
Yellow Communications, Natasja la Lau, telefoon 023 – 555 34 24
of e-mail natasja@yellow-communications.com