Veronica investeert in on-demand media

Veronica investeert in on-demand media van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  11-06-2008

Gespod.nl krijgt investering om te groeien
Hilversum, 11 juni 2008 - Iedereen kan radio en televisie maken. Het bewijs staat op www.gespod.nl. Op deze site staan on-demand video en audio opnames, gemaakt door professionals en amateurs. Op ieder moment van de dag kunnen bezoekers podcasts luisteren en kijken en kunnen zij zich direct online op podcasts abonneren. Veronica heeft besloten in dit on-demand media portal te investeren om de site verder te kunnen laten groeien. Guido van Nispen, algemeen directeur Veronica Holding: “Gespod.nl is een van de voorlopers van Nederland op het gebied van on-demand media en dat past goed in onze strategie om jong crossmediaal talent een kans te geven. Het sluit naadloos aan bij onze pioniersgeest.”

Veel potentie
De website Gespod is al sinds januari 2006 online. De site is succesvol en op het moment hebben de makers interessante uitbreidingsplannen, zoals het inzetten van verschillende gadgets voor integratie op andere sites en integratie met TV platforms. Mede daarom besloot Veronica in de site te investeren. De afgelopen twee jaar hebben de ondernemers veel ervaring opgedaan op het gebied van on-demand media. Samen vormen Veronica en Gespod een goede combinatie van partijen in deze sterk ontwikkelende markt. Wilco Turnhout van Gespod is blij met de investering van Veronica: “Ik zie het als een groot compliment dat een mediabedrijf als Veronica vindt dat we goed bezig zijn en dat het bedrijf inziet dat Gespod veel potentie heeft. On-demand media is volop in ontwikkeling en met pionieren zullen we de juiste vorm vinden”.

De toekomst: kijken en luisteren op ieder moment van de dag
Gespod is een on-demand media portal dat consumenten wil inspireren en laten ontdekken welke media voor hen interessant zijn. “Door de sterke groei van de aanbieders, wordt het voor de consument onoverzichtelijk. Bij Gespod is het aanbod overzichtelijk ingedeeld en direct beschikbaar,” zegt Turnhout. De audio en video podcasts kunnen eenvoudig op de site worden beluisterd en bekeken, maar Gespod biedt ook abonnementen aan waardoor de gewenste uitzendingen automatisch op de PC of iPod gezet worden. Dus zonder dat een abonnee hiervoor speciaal naar site moet om iets te downloaden. Bij Gespod vindt de bezoeker geen gefragmenteerde amateur-video’s, maar media die via podcasttechnologie of RSS worden aangeboden. De makers van Gespod zijn ervan overtuigd dat media komende jaren steeds meer on-demand wordt bekeken en beluisterd.

Over Veronica
Bij Veronica staat ontwikkeling van jong talent en nieuwe business modellen, op het gebied van radio, TV, internet en nieuwe media, centraal. Dit krijgt vorm in verschillende activiteiten: Veronica Story, waar de geschiedenis van Veronica wordt bijgehouden; Veronica Filmschool, waar amateur-videomakers hun vaardigheden kunnen verbeteren; Veronica Radioschool, waar Veronica elk jaar 24 enthousiaste radiomakers opleidt; V-Radio, het radiostation van de Veronica Radioschool; Kink FM, het radiostation met de betere popmuziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week via kabel, Internet en iTunes en Veronica Medialab dat nauwgezet de ontwikkelingen op de mediamarkt volgt, zelf activiteiten in nieuwe media gaat ontwikkelen en zal investeren in Nederlandse startende ondernemingen in nieuwe media. De verschillende onderdelen hebben hun eigen rol, maar zorgen ook samen voor een sterke basis voor de ontwikkeling van jong talent en business initiatieven in nieuwe media. Dit allemaal met het vooruitstrevende en uitdagende pionierskarakter waar Veronica altijd voor heeft gestaan en nog altijd voor staat. Meer informatie op: www.verenigingveronica.nl.

Over Gespod
Gespod is een gebruiksvriendelijk on-demand media portal dat in 2006 online ging met een initiële focus op podcasts. Een podcast is een herhalend ‘programma’ (audio of video) over een bepaald onderwerp waar op gezette tijden nieuwe afleveringen van verschijnen. Gespod hanteert een gestructureerde distributiemethode van audio en video waardoor het aanbod overzichtelijk is. Het portal biedt bezoekers ook de mogelijkheid om zich te abonneren. De uitzendingen worden automatisch op de computer, iPod of mediaplayer van de geabonneerde opgeslagen, zonder dat hiervoor extra handelingen verricht hoeven worden. Gespod is het grootste podcastportal van Nederland. Voor meer informatie: www.gespod.nl

Voor persvragen
Yellow Communications, Natasja la Lau, telefoon 023 – 555 34 24
of e-mail natasja@yellow-communications.com