Web Class nascholing via Quadia Web TV officieel geaccrediteerd

Door: Yellow Communications  21-11-2007

Onder leiding van Inge Diepman en Victor Dekoninck bediscussiëren artsen de laatste medische ontwikkelingen, richtlijnen en casuïstieken uit de praktijk. De discussie, waaraan deelnemers actief kunnen meedoen door vragen in te sturen, is live te volgen via Web TV. Naast een goed inhoudelijk programma wordt de opgedane kennis door middel van toetsen beoordeeld en vormt hiermee een integraal onderdeel van de nascholing.

Het College voor Accreditatie Huisartsen en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie hebben inmiddels twee discussieprogramma’s beloond met een accreditatie. Met de Web Class speelt Quadia in op de groeiende behoefte van artsen om in de avonduren hun deskundigheid op niveau te houden.

Robert van der Zwart, directeur bij Quadia, ziet de accreditatie als een beloning: “Het is een erkenning voor wat we bij Quadia doen. Artsen moeten per jaar veertig uur nascholingen volgen om hun kennis op peil te houden. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door congressen en klassikale colleges bij te wonen. Met de geaccrediteerde Web Class kan het nu ook thuis achter de computer.”

Van der Zwart denkt niet dat de Web Class de traditionele vorm van nascholing zal vervangen. “Het is een aanvulling op de huidige mogelijkheden. Sommige artsen blijven de voorkeur geven aan het volgen van traditionele nascholingsbijkomsten, juist voor het sociale aspect ervan. Terwijl een groeiende groep artsen juist de voorkeur geven aan het volgen van nascholing vanuit huis. Vooral het gemak en het voorkomen van reistijd, worden als belangrijke voordelen door de artsen genoemd.”

Quadia werkt voor het ontwikkelen en aanbieden van geaccrediteerde Web Classes samen met Health Direct van Elsevier Gezondheidszorg. Binnenkort zijn nieuwe Web Classes te volgen over onder andere cardiovasculaire risicofactoren bij diabetes en farmacotherapie na het myocard infarct.

Over Quadia Web TV
Quadia is een innovatief Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Web TV. Quadia maakt van streaming media een resultaatgericht interactief medium voor live en on-demand uitzendingen. Quadia Web TV wordt in verschillende markten gebruikt voor marketing & sales, communicatie en trainingstoepassingen (e-learning). Quadia levert hiervoor een full-service pakket van conceptontwikkeling, videoproductie, hosting en streaming tot en met uitgebreide rapportage van de gemeten resultaten. De oplossing van Quadia wordt onder andere gebruikt door Exact Software, Novo Nordisk, Pfizer, SNS REAAL, Rabobank, Robeco en de VVD. Meer informatie op www.quadia.nl.

Voor meer informatie:
Quadia, Robert van der Zwart, Directeur, telefoon 035 – 6 717 850,
e-mail robert.vanderzwart@quadia.nl of
Quadia Persdesk, Karin van Geelen (Yellow Communications), telefoon 023 – 555 34 24,
e-mail karin@yellow-communications.com