Blue Coat lanceert Cloud Connector voor veilige ‘branch-to-cloud’ internetverbindingen

Door: Zeekhoe Communicatie  01-02-2012
Trefwoorden: Ict, Computer Software

15 december 2011-Blue Coat Systems, Inc. (Nasdaq: BCSI), technologieleider op het gebied van internetbeveiliging en WAN-optimalisatie, kondigt aan dat het Cloud-Connector heeft toegevoegd aan de MACH5-applicances en MACH5 virtuele appliances voor WAN optimalisatie.

Met Cloud-Connector kunnen bedrijven die gebruik maken van de oplossingen van Blue Coat voor WAN-optimalisatie in nevenvestigingen of op locaties op afstand, de internetbeveiliging van de Blue Coat Cloud Service direct inzetten. Tot nog toe was het gebruikelijk dat het internetverkeer vanaf deze locaties op afstand via het centrale datacenter van de organisatie liepen. Cloud-Connector maakt veilige, directe “branch-to-cloud” internetverbindingen mogelijk. Daarmee kunnen organisaties de architectuur van hun Wide Area Network (WAN) vernieuwen en tegemoet komen aan de nieuwe manier waarop applicaties worden gebruikt. Een branch-to-cloud-structuur verlaagt netwerkkosten en versnelt toegang tot webgebasserde Software-as-a-Service (SaaS) applicaties. De Cloud-Connector van Blue Coat verstuurt al het inkomende en uitgaande internetverkeer automatisch naar de Blue Coat Cloud Service. Dit is een schaalbare, webgebaseerd beveiligingsdienst die real-time bescherming biedt tegen internetbedreigingen zonder dat hiervoor apparatuur op locatie vereist is, noch de noodzaak op appliances, servers of desktopcomputers te updaten. Een organisatie neemt eenvoudigweg een licentie af voor een abonnement op de Blue Coat Cloud Service en activeert de optie om het verkeer door te sturen met de Cloud-Connector.

Alle gebruikers zijn vervolgens onmiddellijk beschermd tegen malware en andere kwaadaardige internetcontent doordat het verkeer via de Blue Coat Cloud Service verloopt. Bedrijven kunnen de oplossing gedurende een gratis proefperiode van 30 dagen uitproberen om te beoordelen hoe de dienst aansluit op hun zakelijke eisen. Naast het naadloos toevoegen van diensten voor internetbeveiliging, zijn de MACH5-appliances ook geïntegreerd met de Blue Coat Cloud Service om het bandbreedteverbruik te verminderen en de levering van applicaties te versnellen, zowel vanuit de Cloud als het eigen datacenter. De geïntegreerde CloudCaching Engine van Blue Coat versnelt de levering van internetcontent en SaaS-applicaties door eenzijdige (asymmetrische) optimalisatie. Daarnaast schalen oplossingen zoals live stream-splitting en on demand video caching de levering van bedrijfs- en internetvideo, wat de impact van recreatieve content en downloads vermindert. De MACH5-oplossing van Blue Coat voorziet in een fundamentele technologie voor WAN-optimalisatie om de prestaties van bestandsuitwisseling, e-mail, back-ups, DR en andere applicaties te versnellen. Volgens analyses die Blue Coat de afgelopen maanden uitvoerde op de WAN-netwerken van potentiële klanten, vertegenwoordigt inkomend internetverkeer gemiddeld 45-65 procent van de totale verkeersstroom over het WAN. Hoewel het merendeel van dit verkeer kan bestaan uit niet-zakelijk of recreatief gebruik door medewerkers, is een toenemend percentage afkomstig van Cloud-gebaseerde diensten en applicaties. Door zoveel verkeer via het centrale datacenter te leiden, staan de kosten en de prestaties van het bedrijfsnetwerk onder druk. Het vertraagt de reactiesnelheid van bedrijfsapplicaties, inclusief Cloud-gebaseerde applicaties die het traject via zowel het WAN als internet af moeten leggen.

Robbert Verdonk, Key Account Manager Benelux van Blue Coat Systems: “Blue Coat Next Generation WAN-optimalisatie stelt bedrijven in staat om hun bestaande netwerken te transformeren en optimalisatie verder te brengen dan het traditionele WAN. Internet is een fundamentele technologie voor iedere organisatie. Met onze Cloud-Connector kunnen bedrijven de architectuur van het besloten WAN op nieuw vorm geven om het internet hier veilig in op te nemen, kosten te verlagen, de prestaties van de Cloud te verbeteren en de levering van video te schalen, terwijl zij ook de traditionele, interne applicaties over het WAN optimaliseren.” Prijs en beschikbaarheidDe Cloud-Connector is beschikbaar vanaf december 2011 in de nieuwste software release voor MACH5-appliances. De functionaliteit is volledig geïntegreerd in de software en is gratis voor klanten. Bestaande klanten met een servicecontract kunnen upgraden naar de nieuwste versie van SGOS om de functionaliteit van de Cloud-Connector in te schakelen. De vergoeding voor de Blue Coat Cloud Service vindt plaats op basis van een abonnementenmodel gebaseerd op het aantal medewerkers en de gebruikte diensten.

Trefwoorden: Computer Software, Ict

Andere producten en diensten van Zeekhoe Communicatie

01-02-2012

Smartphone beveiliger KryptonVPN nu beschikbaar op Nederlandse markt

 Rosmalen, 1 november 2011 - Krypton, leverancier van mobiele beveiligingsoplossingen, maakt bekend dat KryptonVPN, een beveiligingsoplossing voor smartphones en tablets,


01-02-2012

PID-STOP lanceert nieuwe dienst voor online reviews van ICT-projectplannen

1 november 2011- PID-STOP, een samenwerkend netwerk van ICT-projectmanagement specialisten, introduceert een onafhankelijke en objectieve nieuwe dienst die kwalitatieve reviews van