Ongeval met door Wageningen IMARES ingehuurd schip op Texel

Ongeval met door Wageningen IMARES ingehuurd schip op Texel van Wageningen Imares

Door: Wageningen Imares  01-04-2009
Trefwoorden: Onderzoek, Zand, Zee

Vanochtend rond half 7 is een door Wageningen IMARES ingehuurd schip (voor een survey voor RWS Waterdienst i.v.m. een nulmeting voor een vooroeversuppletie) tegen de dijk van ' t Horntje op Texel aangevaren. De bemanning en onderzoekers zijn geschrokken maar maken het goed.

Het schip vertrok uit de haven direct gelegen bij de vestiging van Wageningen IMARES (' t Horntje) op Texel richting Marsdiep. De schade was een gat van circa 10 bij 30 cm in de romp. Voldoende om het schip snel vol te laten lopen maar door alert ingrijpen kon het schip op tijd naar ondiep water worden gestuurd. De reddingsbrigade uit Den Helder was snel ter plaatse om met pompen het water uit het ruim te krijgen. De dichte mist vanmorgen ter plaatse is mogelijk de oorzaak van het ongeval.

Momenteel wordt door de reddingsbrigade en brandweer vanaf boten en vanaf de dijk gepompt zodat het schip maximaal drijvende blijft. Vermoedelijk zal het na een noodreparatie naar een dok gesleept worden.

Wageningen IMARES is hét Nederlandse onderzoeksinstituut dat zich richt op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek en huurt vaker (commerciële)schepen in voor onderzoek in de Wadden- en Noordzee.

Wageningen IMARES is hét Nederlandse onderzoeksinstituut dat zich richt op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek en huurt vaker (commerciële)schepen in voor onderzoek in de Wadden- en Noordzee. Zie www.imares.nl

Trefwoorden: Imares, Onderzoek, Ongeluk, Ongeval, Schip, Waddenzee, Zand, Zandsuppletie, Zee,