Verwarring rond toegangskaarten WK Duitsland

Door: Tickets.nl Touroperating  12-04-2006
Trefwoorden: Retail, Marketing, Toegangskaarten

Gezien alle publicaties omtrent de toegangskaarten voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het WK in Duitsland, is er bij de consument veel verwarring ontstaan of kaarten legaal dan wel illegaal zijn en het feit dat er in gemelde publicaties sprake is van 10.000 illegale kaarten met een verkoopprijs van 500 euro oplopend tot 2000 euro per kaart.
De vertegenwoordiger van de KNVB stelt dat indien de kaarten niet op de juiste naam gesteld zijn er een gerede kans bestaat dat je de toegang tot het Stadion wordt geweigerd.

De officiële verdeling van de kaarten is als volgt:
De KNVB heeft voor elke wedstrijd van het Nederlands Elftal recht op minimaal 8% van het Stadion. De tegenstander heeft eveneens recht op de betreffende 8%.
Vorig jaar zijn reeds 49 % van alle toegangskaarten verkocht, via de FIFA website.
Van deze 49% is er, volgens de officiële FIFA website 79% aan het thuisland, Duitsland, verkocht.
5 % van alle kaarten is beschikbaar voor alle andere bonden van de FIFA ( 206 landen ).
15% van alle kaarten zijn gereserveerd voor de Hoofd- en Subsponsors van het WK.
De laatste 15 % van de toegangskaarten zijn bestemd voor de Skyboxen en het officiële hospitality programma.

De aangeboden Hospitality Pakketten voor de eerste ronde van de Nederlands elftal wedstrijden tijdens het WK 2006 in Duitsland zijn de officiële Hospitality Pakketten van iSe-Hospitality AG en hebben niets van doen met de illegale markt voor toegangsbewijzen voor het WK 2006 in Duitsland. iSe-Hospitality AG heeft in 2003 via een door de FIFA uitgeschreven openbare tenderprocedure de exclusieve wereldwijde rechten voor het Hospitality programma voor het gehele WK 2006 in Duitsland verkregen. iSe-Hospitality AG is daarmee de enige organisatie die Hospitality Pakketten wereldwijd mag verkopen voor het WK 2006 in Duitsland. Tickets.nl heeft met iSe-Hospitality AG een exclusieve overeenkomst gesloten voor het aanbieden van deze officiële Hospitality Pakketten voor de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Trefwoorden: Marketing, Retail, Toegangskaarten

Contact Tickets.nl Touroperating

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share