Kadenza lanceert Taxatie Management Systeem DREAM

Kadenza lanceert Taxatie Management Systeem DREAM van Kadenza

Door: Kadenza  04-03-2009
Trefwoorden: Ymere, Kadenza, Taxatie Management

Laren, 4 maart 2009 – Kadenza, grootste onafhankelijke specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, kondigt aan dat haar vastgoed intelligence oplossing DREAM TMS vanaf nu beschikbaar is voor de gehele vastgoedmarkt. Deze oplossing is het resultaat van het in 2008 opgezette strategisch partnership tussen de Alliantie, Ymere en Kadenza. Het DREAM platform is in staat om willekeurige operationele vastgoedmanagementsystemen te ontsluiten, hieruit te rapporteren en te analyseren. Met DREAM TMS kunnen woningcorporaties en institutionele beleggers hun bezit nu geheel zelfstandig genormeerd taxeren.

DREAM TMS verschaft vastgoedondernemingen inzicht in het verleden, heden en de toekomst, door gebruik te maken van alle aanwezige, relevante gegevens waarover een organisatie reeds beschikt. Een essentiële voorwaarde voor vastgoedsturing is grip op de waarde van de vastgoedportefeuille. Met de vastgoed intelligence oplossing kunnen vastgoedondernemingen op elk gewenst moment de hele portefeuille taxeren. Daarnaast zijn scenario’s voor een integrale winstprognose snel en betrouwbaar op te leveren op basis van actuele gegevens. Hiermee helpt DREAM TMS bij het ontwikkelen en evalueren van het beleid en legt het een fundament voor investeringsbeslissingen.

Het DREAM platform biedt gebruikers naast betere informatievoorziening ook efficiëntievoordelen. Externe taxaties gaan vaak gepaard met enorme stromen aan gegevensuitwisseling. Hierdoor is goed databeheer tijdrovend en kostbaar. Door het gehele taxatieproces intern te organiseren, is het mogelijk om geautomatiseerde koppelingen te leggen met de operationele vastgoedmanagementsystemen en te komen tot een gestructureerde (historische) opslag. Een opslag van gegevens die snel en flexibel gebruikt kunnen worden voor rapportage-, analyse- en exportfuncties.

Jeroen Blankendaal, directeur van Kadenza: “Door de toepassing van nieuwe technologie, veranderende wetgeving en de behoefte aan meer transparante sturing is een aantal beleggers, taxateurs en corporaties reeds afgestapt van de traditionele manier van taxeren. Met de ontwikkeling van DREAM TMS zijn we uitgegaan van een transparant taxatiemodel dat de black box van de taxateurs vervangt. Voorheen waren voornamelijk externe partijen betrokken bij het taxatieproces. Dit stond het inzicht in welke factoren invloed hebben op de waarde van het bezit in de weg. Woningcorporaties en vastgoedbeleggers kunnen nu op elk gewenst moment, snel en efficiënt, de hele portefeuille taxeren. De software biedt, naast een gedetailleerd inzicht in de huidige portefeuille, een prognosemogelijkheid waarmee vastgoedondernemingen het voorgenomen beleid gedetailleerd kunnen doorrekenen en beoordelen op basis van actuele gegevens.”

------------------

Over Kadenza
Kadenza is de grootste onafhankelijk specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Kadenza levert oplossingen voor ondernemingen die over optimale bedrijfsinformatie willen beschikken om hun strategie, processen en resultaten te verbeteren. Kadenza ontsluit alle in de onderneming aanwezige informatie en stelt ondernemingen in staat om te meten, te controleren en te sturen. Door de combinatie van IT-expertise en ervaring in bedrijfsvoering en -processen levert Kadenza een meetbare bijdrage aan het succes van ondernemingen. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft 100 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Ellis Akkermans
035 582 27 30
kadenza@marcommit.nl  

Trefwoorden: Kadenza, Taxatie Management, Ymere,