Kadenza ontwikkelt samen met PISCES e-Standards voor Europese vastgoedmarkt

Kadenza ontwikkelt samen met PISCES e-Standards voor Europese vastgoedmarkt van Kadenza

Door: Kadenza  28-07-2008
Trefwoorden: Vastgoedmarkt, Kadenza

Toetreding Kadenza tot PISCES maakt informatie uitwisseling op basis van e-Standards voor vastgoedmarkt in Europa mogelijk

Laren, 28 juli 2008 – PISCES, het e-Standards orgaan, wat met meer dan 150 leden wereldwijd de standaard heeft gezet voor informatie uitwisseling in de vastgoedsector, heeft bekend gemaakt dat Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, zich bij hen heeft aangesloten.

PISCES ontwikkelt en publiceert de open, elektronische OSCRE (Open Standards Consortium for Real Estate) standaarden voor de wereldwijde vastgoedmarkt. “Vanuit PISCES in Engeland bieden wij al standaarden aan in Noord en Zuid Amerika. Dit heeft de ontwikkeling van consistente rapportage succesvol bevorderd voor zowel de investeerders als de gebruikers van wereldwijd vastgoed”, zegt Roger de Boehmler, Director General bij PISCES.

Roger de Boehmler vervolgt: “Met het toetreden van Kadenza starten wij een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. Onze e-Standards worden nu voor het eerst ook toegepast op het vasteland van Europa. Dit zal er toe leiden dat de verschillende methoden voor het meten van de performance van vastgoedinvesteringen in Europa geharmoniseerd en beoordeeld kunnen worden op hun relatieve performance. PISCES zal dan ook op korte termijn starten met het organiseren van workshops op het vaste land van Europa om het gebruik van de e-Standards te bevorderen.”

Kadenza werkt nauw samen met een grote groep institutionele vastgoedinvesteerders. Deze bedrijven willen graag dat er e-Standards voor de eigen, Europese markt ontwikkeld worden. Op korte termijn zullen veel Nederlandse vastgoedinvesteerders aansluiting zoeken bij PISCES om ervoor te zorgen dat de nationale e-Standards voor investeringsrapportages aansluiten op de wereldwijde OSCRE standaarden.

Erik Leene, Directeur van Kadenza: “Mede door de overname van Vastgoed Transparant vorig jaar hebben we voor wat betreft Enterprise Intelligence een sterke positie in de vastgoedmarkt opgebouwd. Door onze uitgebreide kennis en expertise van de markt zijn wij de aangewezen partij om de e-Standards voor de Nederlandse vastgoedmarkt samen met onze klanten te ontwikkelen.”

--------------------------------------------

Over PISCES
PISCES is een non-profit organisatie die een wereldwijde open standaard ontwikkelt en onderhoudt voor aan vastgoed gerelateerde data-uitwisseling. PISCES is de vertegenwoordiger voor EMEA en de medeoprichter van OSCRE International (Open Standards Consortium for Real Estate), het enige wereldwijde instituut voor e-commerce standaarden voor de vastgoedsector. Meer informatie: www.pisces.co.uk  

Over Kadenza
Kadenza is specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Historisch gezien is Kadenza Projecties sterk vertegenwoordigd in de sector waarin ook institutionele vastgoedbeleggers, woningcorporaties en taxateurs actief zijn. Zo bedient Kadenza meer dan de helft van de 30 grootste vastgoedinstellingen in Nederland, en heeft zij inmiddels bewezen de winstgevendheid van ondernemingen in deze branche aantoonbaar te vergroten. De multidisciplinaire aanpak van Kadenza slaat een brug tussen de financiële processen, kennis van de branche en (informatie) technologie. Hierdoor zijn we in staat om innovatieve oplossingen te brengen. De Business Consultants van Kadenza bieden concrete oplossingen voor haar opdrachtgevers (oa. Corio, Bouwfonds, BPF Bouwinvest, de Alliantie, Ymere ) zoals management systemen voor assets, funds, financiën, treasury, taxaties, planning & control. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft 90 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl  

Meer informatie:
Marcommit PR
Yvonne Fisscher
035 582 27 30
[email protected]  


Trefwoorden: Kadenza, Vastgoedmarkt