Kadenza start eerste BI-opleidingsinstituut

Kadenza start eerste BI-opleidingsinstituut van Kadenza

Door: Kadenza  19-03-2009
Trefwoorden: Bi, Opleidingsinstituut, Datawarehousing

Met de juiste kennis behoren mislukte BI-projecten tot het verleden

Laren, 19 maart 2009 – Kadenza, grootste onafhankelijke specialist op het gebied van Enterprise Intelligence, gaat een BI-opleidingsinstituut opzetten. De afgelopen periode zijn mislukte BI-projecten veel in het nieuws geweest. Dit verontrust Kadenza en daarom is besloten om concrete acties te ondernemen om BI in Nederland vaker succesvol te laten zijn. Een BI-project is geslaagd als het binnen de gestelde tijd en budget is afgerond en het verwachte resultaat heeft opgeleverd. De acceptatie en het juiste gebruik van de beschikbare informatie binnen ondernemingen blijkt hierin een knelpunt te zijn. Daarom gaat Kadenza haar kennis en ervaring delen via een opleidingstraject waarvan bedrijven gratis gebruik kunnen maken.

Door middel van 600 interviews met BI-gebruikers gaat Kadenza de komende drie maanden inventariseren welke kennis specifiek ontbreekt. Op basis van die informatie zal het trainingsprogramma opgezet worden. Het bedrijf heeft een kwart miljoen euro gereserveerd om dit traject op te zetten. Het nieuwe opleidingsprogramma zal in Q3 van 2009 beschikbaar zijn.

Jeroen Blankendaal, directeur van Kadenza: “Het is ons een doorn in het oog dat BI-projecten de laatste tijd zo negatief in het nieuws zijn. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om BI-projecten succesvol te maken en hebben dit in de afgelopen jaren bij al onze klanten bewezen. Het is voor ons essentieel dat bedrijven de maximale waarde uit hun organisatie halen door de beschikbare informatie optimaal in te zetten. Met dit opleidingsinstituut helpen wij Nederland om BI vanaf nu wel succesvol te laten zijn.”

------------------

Over Kadenza
Kadenza is de grootste onafhankelijk specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Kadenza levert oplossingen voor ondernemingen die over optimale bedrijfsinformatie willen beschikken om hun strategie, processen en resultaten te verbeteren. Kadenza ontsluit alle in de onderneming aanwezige informatie en stelt ondernemingen in staat om te meten, te controleren en te sturen. Door de combinatie van IT-expertise en ervaring in bedrijfsvoering en -processen levert Kadenza een meetbare bijdrage aan het succes van ondernemingen. Het bedrijf doet dit vanuit haar drie disciplines BI en Datawarehousing, Projecties en Planning, Control en Consolidatie. Kadenza is in vier jaar tijd uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke speler in het Enterprise Intelligence vakgebied. Het bedrijf behoort tot de top 20 beste werkgevers van Nederland volgens het Intermediair beste werkgevers onderzoek en was in 2008 tevens winnaar van de landelijke Young High Growth Awards. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft 100 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl.  

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
035 582 27 30
[email protected]  

Trefwoorden: Bi, Datawarehousing, Kadenza, Opleidingsinstituut