Kluis in auto leidt tot toename treingebruik

Kluis in auto leidt tot toename treingebruik van Mobisafe

Door: Mobisafe  09-10-2008

Persbericht

Kluis in auto leidt tot toename treingebruik
Lease auto’s voorzien van inklapbare kluis van MobiSafe bij Twynstra Gudde

Amersfoort- 7 oktober 2008. - Als onderdeel van een integraal mobiliteitsbeleid heeft Twynstra Gudde Adviseurs en Managers een begin gemaakt met het plaatsen van een inklapbare kluis voor het opbergen van attaché koffers, dossiermappen en laptops in alle leaseauto’s. Doordat medewerkers hun zakelijke en persoonlijke spullen veilig in de auto kunnen achterlaten blijkt de drempel naar het gebruik van het openbaar vervoer een stuk lager te zijn geworden.

“Het oorspronkelijke doel van een MobiSafe in de auto is meer comfort voor de medewerkers en een gedeelde zorg voor bedrijfseigendommen” aldus Mark Pel, manager Service Organisatie bij Twynstra Gudde “Centraal in ons mobiliteitsbeleid staat de gedachte dat wij het individuele verplaatsingsgedrag van de medewerker op alle mogelijke manieren faciliteren. Door de MobiSafe kan alles wat vertrouwelijk of van waarde is veilig in de auto achtergelaten worden. Nu ook gebleken is dat men hierdoor gemakkelijker de trein neemt en de auto laat staan, is dit mooi meegenomen.

Inmiddels zijn bij Twynstra Gudde 160 auto’s voorzien van een MobiSafe. De MobiSafe 5050 is een inklapbare kluis die in de kofferbak ligt en groot genoeg is om een grote attaché-koffer veilig in op te bergen terwijl de kofferbak nagenoeg geheel beschikbaar is als de kluis ingeklapt is.
Ruim de helft van de Nederlandse professionals heeft meer dan één werkplek waardoor er zich steeds meer informatie buiten de veilige muren van het kantoor bevindt. Door de MobiSafe is de zorg voor bedrijfseigendommen zoals klantendossiers en laptops niet langer slechts een zorg van de werknemer maar een gedeelde zorg van werknemer en werkgever.

“Twynstra Gudde is een pionier op het gebied van mobiliteitsmanagement. Wij vinden het geweldig dat vastgesteld is dat veilig parkeren met een MobiSafe 5050 actief bijdraagt aan hybride vervoersgedrag. Alle automobilisten kennen het ongemakkelijke dilemma: alles meenemen of in de auto achterlaten. Met de MobiSafe kunnen werknemers hun auto met waardevolle spullen erin veilig parkeren bij een vergaderlocatie, restaurant of om een deel van de reis met het OV te doen” aldus Ruud van Oostveen, directeur van MobiSafe. “ Een gedeelde zorg voor bedrijfseigendommen is een essentieel onderdeel van mobiliteitsmanagement geworden”.

Noot voor de redactie:
MobiSafe is een Nederlands onderneming die oplossingen ontwikkelt en produceert voor het beschermen van bedrijfseigendommen tegen diefstal en verlies buiten de kantooromgeving. Op 19 februari 2008 is ’s werelds eerste inklapbare kluis, de MobiSafe 5050, geïntroduceerd door de heer Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB. De MobiSafe 5050 is vervaardigd uit kunststof met gehard verenstaal, weegt ca 10kg en kan zonder boren en schroeven in de auto gemonteerd worden.
De schadelast door diefstal uit voertuigen bedraagt ca. 600 miljoen euro per jaar. Als delict staat dit in aantallen op de tweede plaats na fietsdiefstal (bron:www.stichtingvbv.nl).

Website: www.mobisafe.eu
Voor foto’s en afbeeldingen: http://www.mobisafe.eu/links.htmlVoor meer informatie kunt u terecht bij Ruud van Oostveen en Wijnand van Dommelen.
MobiSafe B.V. Adres: Rijksweg 81H, 1411GE Naarden.
Ruud van Oostveen: [email protected] – telefoon mobiel: 0653266262
Wijnand van Dommelen: [email protected] – telefoon mobiel: 0624292202
Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: Rob Smitskamp – telefoon: 055-5270502

Noot voor de redactie:
Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al gedurende 40 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde en organisatiekunde.
www.twynstragudde.nl
Voor meer informatie kunt u terecht bij Nouzha Chouâli, afdeling Marketing & Communicatie, telefoon 033 4677706, e-mail [email protected]


Contact Mobisafe

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share