PRESTIGIEUZE NIEUWE KLANT VOOR SCHERPENZEEL BV

PRESTIGIEUZE NIEUWE KLANT VOOR SCHERPENZEEL BV van Piste Noire Pr

Door: Piste Noire Pr  20-02-2008
Trefwoorden: Recycling, Milieu, Duurzaamheid

Utrecht, 19 februari 2008 -- Scherpenzeel bv, dé marktleider op het gebied van vertrouwelijke vernietiging, heeft sinds vandaag officieel de Universiteit Utrecht, één van de grootste universiteiten van Nederland, tot klant. Het contract is vandaag in Utrecht, bij Scherpenzeel, ondertekend. Per maart 2008 zal Scherpenzeel al het papier, karton en vertrouwelijke papier van de Universiteit ophalen en vernietigen. Scherpenzeel heeft deze grote en prestigieuze opdracht verkregen na inschrijving op de Europese aanbesteding bedrijfsafval van de Universiteit Utrecht. Het Utrechtse bedrijf is verkozen uit de eindselectie van zes bedrijven welke een definitieve offerte mochten indienen. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

Scherpenzeel zal wekelijks alle 400 papiercontainers op de universiteitscomplexen Uithof en Binnenstad legen. Op jaarbasis komt dit neer op zo’n 750 ton oud papier (vergelijkbaar met een 30tal 40foot zeecontainers). Het niet-vertrouwelijke papier en karton wordt verwerkt tot een grondstof geschikt voor de vervaardiging van nieuw papier. Het vertrouwelijke papier wordt in een speciale beveiligde vestiging van Scherpenzeel vernietigd d.w.z. versnipperd tot postzegelformaat waarna het eveneens voor hergebruik geschikt is. Scherpenzeel zal de universiteit speciale securitycontainers leveren voor de vertrouwelijke documenten.

Jan van der Roest, commercieel directeur Scherpenzeel bv zegt: “ Wij zijn er trots op dat wij de Universiteit Utrecht tot klant hebben gekregen. Als Utrechts bedrijf was dit voor ons een prestige zaak. Echter, wij hebben ons net als ieder ander bedrijf op de Europese aanbesteding Bedrijfsafval/Papier&Karton moeten inschrijven, zoals gebruikelijk bij de overheid. Daar komt nog heel wat bij kijken. De universiteit heeft ons uiteindelijk de opdracht verleend omdat wij de beste prijs-kwaliteit verhouding boden. Wij gaan met veel plezier voor deze klant aan de slag”.

Ing. Frank Kooiman, coördinator afvalbeheer van het Facilitair Bedrijf van de Universiteit Utrecht zegt: “ De procedure omvatte veel voorwaarden en criteria. Scherpenzeel biedt, onder andere, een uitmuntende dienstverlening, een redelijke prijs en speelde het beste in op onze eisen en wensen omtrent duurzaamheid en communicatie. Wij hebben gecontracteerd dat zij ons papierafval op milieuverantwoorde en veilige wijze zullen afvoeren. De Universiteit Utrecht heeft duurzaamheid en milieuzorg hoog in het vaandel. In dit kader passen zij goed bij ons. Daarnaast komt het goed uit dat het bedrijf in de regio gevestigd is”.

Voor meer informatie over Scherpenzeel bv: www.scherpenzeel-bv.nl
Voor meer informatie over het Facilitair Bedrijf Utrecht: www.fbu.uu.nl

Scherpenzeel bv
Scherpenzeel bv is een dienstverlener in afvalbeheersing. Het bedrijf is top drie speler op het gebied van vernietiging en dé marktleider op het gebied van vertrouwelijke vernietiging.
Het bedrijf is gespecialiseerd in de vernietiging en recycling van papierafval, (digitale) informatiedragers en andere producten en dat op een veilige en professionele manier.
Scherpenzeel streeft naar een maximaal hergebruik van grondstoffen en handelt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast papier vernietigt Scherpenzeel ook allerlei andere soorten producten zoals computermateriaal, kabels, kleding, promotiematerialen, etc. Scherpenzeel draagt bij aan het verminderen van de schadelijke effecten op het milieu.

Scherpenzeel biedt een landelijke dekking. Het bedrijf heeft een vestiging in Amsterdam en twee vestigingen in Utrecht waarvan de vestiging in Leidsche Rijn zich helemaal toelegt op vertrouwelijke vernietiging.

Universiteit Utrecht
Met ruim 29.000 studenten, 240 opleidingen en meer dan 8.000 medewerkers behoort de Universiteit Utrecht tot de grootste universiteiten van Nederland. In 130 gebouwen wordt onderzoek gedaan en onderwijs gegeven. Op 26 maart 2007 bestond de Universiteit Utrecht 370 jaar. In ruim drieëneenhalve eeuw is de universiteit uitgegroeid tot een moderne, toonaangevende instelling op het gebied van onderzoek en onderwijs. Het Facilitair Bedrijf Utrecht (FBU) biedt een breed spectrum aan ondersteunende dienstverlening aan: van afvalbeheer en technisch onderhoud van de gebouwen tot beveiliging en vervoer. Dankzij maximale kennis van de Universiteit Utrecht, grootschalige deskundige inkoop en professionele dienstverlening is het FBU een degelijke en betrouwbare partner die flexibele en oplossingsgerichte dienstverlening biedt aan de universiteit.

Het afvalbeleid van de universiteit richt zich op de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu tegen de schadelijke invloed van afvalstoffen en op het voorkomen van verspilling van grondstoffen en energie.

Foto: Facilitair Bedrijf Utrecht (drs Ineke van Oosten, directeur) en Scherpenzeel (Jan van der Roest, commercieel directeur)

Noot voor de redactie (niet ter publicatie).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Scherpenzeel bv
Jan van der Roest
Commercieel Directeur
Eendrachtlaan 80, 3526 LB Utrecht
Tel: 030-288 19 25 of 030-284 80 64
E-mail: [email protected]

FBU, Universiteit Utrecht
Ing. F.P.Kooiman, cöordinator FBU Facilities Afvalbeheer
Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht
Tel: 030-2533819
E-mail: [email protected]

Voor informatie en/of foto’s:
Piste Noire PR
Sylvia Hugenholtz
P.C. van den Brinkweg 30, 1251 PW Laren
Tel: 06-43 87 87 07
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Duurzaamheid, Milieu, Papiervernietiging, Recycling