Saniwood introduceert massiefhouten wastafels

Door: Saniwood  18-04-2006
Trefwoorden: Bouw, Installatie, Sanitair

Laren, 13 april 2006 - Waar nu het keramische sanitair de badkamers overheersen heeft het bedrijf Saniwood nu totaal iets nieuws. De naam Saniwood zegt het al:
Sanitair vervaardigd van hout. Tegenwoordig zijn er vele producten van hout verkrijgbaar voor de woninginrichting, maar houten sanitair is nog nooit eerder op de markt gebracht.

,,Mensen zien hout en water nog steeds als een onmogelijke combinatie, maar door de nieuwste technieken en materialen te gebruiken maakt Saniwood deze combinatie zeker mogelijk'', aldus directeur Thomas Wuestman. ,,Het moeilijkste van alles is om de klanten te overtuigen dat het absoluut zeer duurzaam en kwalitatief hoogwaardig is.''

Saniwood past alleen de beste materialen toe. Om te beginnen kan er gekozen worden tussen berken- en beukenhout, het beukenhout wordt speciaal uit Italië geïmporteerd. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd voor Saniwood.
Dit hout wordt alvorens het bewerkt wordt 24 uur onder hoge druk op elkaar verlijmd. De bewerking wordt gedaan door geavanceerde CAD/CAM 3D CNC machines.

Omdat het bewerken van het houten sanitair op een zeer speciale manier gedaan wordt is het mogelijk om een eigen ontwerp te maken. Er kan een klein hoekbakje voor op het toilet ontworpen worden tot een meterslange wastafel, hierbij zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Als de complete wastafel uitgefreesd is wordt de wastafel totaal met de hand gladgeschuurd/gepolijst. Wanneer de wastafel glad is geschuurd; dan komt het belangrijkste gedeelte: De lak.

De eerste laag is een anti-uv en een antichemicaliën laag, vervolgens worden er meerdere lagen PU-Sealer toegepast. PU-Sealer is op dit moment het meest duurzame en superieure laksoort wat er op de markt is, deze lak is bestand tegen: water/vocht, vele chemicaliën en bovendien kras- slag- en stootvrij. De lakken zijn verkrijgbaar in blank half- en hoogglanzend en bovendien kan de wastafel ook op kleur geleverd worden.

Na dit zorgvuldige en duurzame proces is de wastafel klaar voor gebruik en superieur van kwaliteit. Met een Saniwood houten wastafel weet u zeker dat u iets unieks en exclusiefs in huis haalt, waar u heel lang en zorgeloos van kan genieten.

Met de producten van Saniwood kunt u een extra dimensie aan uw inrichting toevoegen, waarin natuur, zuiverheid en rust centraal staan. Door de organische uitstraling van het hout kunt u heerlijk ontspannen. Het jachtige tempo van buiten wordt geneutraliseerd door de serene en exclusieve ambiance die de Saniwood producten oproepen.

Voor meer informatie of dealeradressen kijk op http://www.saniwood.nl .

Trefwoorden: Bouw, Installatie, Sanitair