van makelaar naar trainer/coach

van makelaar naar trainer/coach van Van der Bijl Sensework expert trainer coach stressmanagement

Door: Van der Bijl Sensework expert trainer coach stressmanagement  24-07-2007

Mijn naam is Karel van der Bijl, in 1951 geboren en getogen in Bussum. Na lagere school en middelbaar onderwijs ben ik in 1971 in de makelaardij gaan werken. Na enig omzwerven op een 4-tal verschillende kantoren heb ik mij in 1976 als zelfstandig makelaar gevestigd in ’t Gooi.
Na zo’n 30.000 huizen van buiten en binnen te hebben gezien, verkocht ik in 2001 mijn bedrijf met een kantoor in Laren en een in Blaricum.
Daarna ben ik betrokken geweest bij de her-ontwikkeling van een monumentenpand in Amsterdam en heb nog enige tijd in Frankrijk gewoond om daar projecten te begeleiden.

Ik verkeerde de afgelopen jaren zowel privé als zakelijk in heel stromachtig weer. Door flink opgebouwde stress en een bijna burn-out gaf ik alles en iedereen om mij heen daarvan de schuld, behalve mijzelf.
Ik heb zelf gezien dat gedachten en gevoel mijn gedrag dramatisch stuurden en dat overigens nog doen. Angst, belemmerende overtuigingen, vastgeroeste gedachten en patronen sluiten de luiken, verkokert de mind. Het geeft een zeer beperkt zicht op wat er werkelijk om je heen gebeurt. Door aan persoonlijke ontwikkeling te werken kwam ik er achter dat, wilde ik overleven, ik mijn wereldbeeld moest bijstellen.

Tegenwoordig coach en train ik mensen in persoonlijke ontwikkeling, zowel privé als zakelijk.
Ik heb de opleiding tot Working Coach (op basis van The Work of Byron Katie) gedaan, ben inmiddels Master Trainer en nog maar kort geleden heb ik de eerste 3 levels tot Ademcoach met goed gevolg afgerond. Ook kan ik mijn werk verbinden met Deeksha-energie.
Door de methode die ik hanteer beklijft het geleerde bij de mensen met wie ik werk van nature en vindt er een ware omslag plaats in denken en doen.
Mijn enthousiasme is zo groot en ik ben hier zo bevlogen door dat ik mijn persoonlijke ervaringen graag wil delen met anderen. En DE mogelijkheid om dat te doen is door lezingen te geven en te werken als Coach en Trainer. Noem het maar een missie!

De focus is gericht op het ont-dekken van het eigen ongekende vermogen. Volgens Einstein gebruikt de mens maar een miniem deel van zijn totale potentieel. Het is dus zaak om alleen of samen met een coach het overgrote deel ervan aan te boren. Dat gebeurt onder andere door vragen te stellen als ‘Wat wil ik?’ en vervolgens ‘Hoe kan ik ….. ?’ Dat stimuleert tot ondernemende en creatieve gedachten. En uiteraard zijn daarna de te nemen acties aan de beurt.
Het is prachtig om met mensen samen te werken die bereid zijn hun vaak stressvolle en daardoor belemmerende gedachten en uitspraken nader te onderzoeken, zoals * Mensen moeten me aardig vinden * Ik heb geen talent / ik ben niet goed genoeg * Mijn man / vrouw / kind moet van mij houden / moet me begrijpen * Mijn baas / personeel waardeert me niet * Mijn werk groeit me boven het hoofd * Als ik kritiek uit kan ik de ander kwetsen * Ik ben te dik * Ik mag geen fouten maken * Wat mensen beloven moeten ze nakomen * Geld zal me gelukkig maken.
Alleen al het er naar kijken geeft helderheid en effectiviteit die degene die het onderzoekt, ruimte en energie geeft! En een ander in het oog springend resultaat van mijn werk is vermindering van de stress en het zelfs verdwijnen daarvan.

Zogeheten problemen en gemaakte fouten ervaar je dan als leermomenten. Leven is geven en groeien. Groeien is leren. Dit leven is geen generale repetitie waarin je maar één kans krijgt. Het gaat er om NU te leven en met plezier te werken. Er is nog niemand geweest die aan het eind van het leven zei: ik ben te weinig op kantoor geweest of ik heb niet voldoende t.v. gekeken. En alles is relatie. Als je een goede relatie met jezelf hebt, herstellen automatisch de relaties met de mensen om je heen. Je bent meer ontspannen en dat is veel makkelijker te bereiken dan de meeste mensen denken. Je ziet vervolgens meer kansen dan bedreigingen. En dan ga je in plaats van bezorgd … fluitend door het leven!


Contact Van der Bijl Sensework expert trainer coach stressmanagement

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share