Eerste traineeship voor Personal Assistants van start

Door: Zin Personal Assistants  31-10-2008
Trefwoorden: Employability, Opleidingstraject

Traineeship Personal Assistant
Het traineeship bestaat uit een introductieweek en een opleidingsprogramma in de avonduren, waarin de high potentials persoonlijke en professionele vaardigheden krijgen bijgebracht. De trainees krijgen een intensieve begeleiding van ervaren PA's van ZIN en krijgen begeleiding on the job van een Fieldmanager. Trainee Claudia Stoeltie: "Het programma is ongelooflijk goed uitgedacht en georganiseerd. Ik krijg hier echt de kans om te werken aan mijn aandachtspunten."

Employer of choice
Het traineeship past bij de ambitie van ZIN om 'employer of choice' binnen het vakgebied te blijven. General Manager Jacobine Jansen: "Wij geloven dat goed werkgeverschap begint met het bieden van mogelijkheden om je als PA te ontwikkelen. Onze filosofie is dat daardoor het werkplezier toeneemt en je bovendien inhoudelijk nog beter gaat presteren. Beide stralen natuurlijk af op de opdrachtgever met tevreden klanten tot gevolg."

ZINner krijgt de ruimte
Ontwikkelingsmogelijkheden staan dus per definitie hoog op de agenda van ZIN. Iedere PA heeft bij ZIN een persoonlijk opleidingstraject om door middel van cursussen, coaching of training bepaalde competenties verder te ontwikkelen. Voordat een PA bij ZIN in dienst komt, zijn er intensieve gesprekken over verwachtingen en carrièrewaarden. Dat ZIN luistert en inspeelt op de behoefte van de PA's leverde dit jaar een gemiddelde werknemerstevredenheid op van een 7,5. Jansen: "Dat moet nog verder omhoog. Wij verwachten veel van onze PA's, maar zij mogen ook veel van ons verwachten."

Ultieme doel
De trainees moeten in ieder geval beschikken over flexibiliteit, daadkracht en drive; de kerncompetenties bij ZIN. Jacobine Jansen: "Let wel: het gaat hier om high potentials. Die het in huis hebben om managers laten excelleren in hun werk. Dat vraagt om goed opgeleide, capabele en doortastende mensen. Ons ultieme doel is dat een PA zich dankzij ons zodanig ontwikkelt dat een manager kan uitstijgen boven zichzelf."

Trefwoorden: Employability, Opleidingstraject