Prijs én nominatie voor ATELIER BIJ WOONHUIS

Prijs én nominatie voor ATELIER BIJ WOONHUIS van FARO Architecten

Door: FARO Architecten  30-08-2006

Uit het ‘Eenvoud’ juryrapport:
Het atelier was met aantal eenvoudige wijzigingen ingediend als een eenvoudige woning onder de naam ‘Hout Houdt’. Het ontwerp zal als gevolg van deze prijsvraag ook in Almere worden gebouwd.
“Van dit type woning werden meer ontwerpen ingezonden, maar ‘Hout Houdt’ is volgens de jury het meest geslaagde en mooiste voorbeeld. Deze lange schuur is doeltreffend in zijn monolithische karakter, de suggestie van het gebruik van één materiaal en de spaarzame detaillering in de vorm van een uilenbord. Verder wordt geadviseerd het hout niet met beits, maar met teer te behandelen om de donkere kleurintensiteit en robuustheid te vergroten.”

Uit het ‘BNA Gebouw van het Jaar’ juryrapport:
“Bij dit vrijstaande atelier is met minimale middelen heel veel bereikt. Het gebouwtje heeft een poëtische uitstraling van ‘puurheid’. De filigreine, lamel-achtige draagstructuur van lichte spanten maakt de indruk dat het gebouw zodanig is ontworpen dat de opdrachtgever het eigenhandig in elkaar heeft kunnen zetten. De no-nonsense manier waarop de eenvoudige schuur is voorzien van een groot panoramavenster getuigt van een aangename onbevangenheid ten aanzien van stijlconventies. Een leuk detail is dat op de kopgevel, tussen eigenlijke entree en de van buitenaf zichtbare baanderdeuren, een soort boerenportiek is gecreëerd.”


Bijgevoegd: katern Oeken

Architect: FARO Architecten bv, bna Lisserbroek
Opdrachtgever: A.M.J. Niese
Aannemer: Boezewinkel Bouw BV


Bericht & project informatie te downloaden op:
http://www.faro-architecten.nl/download/oeken persbericht.pdf


Voor meer informatie:
Hugo de Clercq
FARO Architecten
Lisserweg 487d
2165 AS Lisserbroek

[email protected]
www.faro-architecten.nlFARO architecten bv richt zich op het vormgeven van complexe programma’s en situaties in eenvoudige projecten met een sterke identiteit.

complexe woningbouwopgaven | utiliteitsbouw | stedenbouw | onderzoek