Compass Group selecteert BravoSolution voor stroomlijning van het interne procurementproces

Door: Bravosolution  10-03-2009
Trefwoorden: Software, Inkoop, Aanbesteden

Schiphol, 10 maart 2009 – Compass Group, wereldwijd marktleider in food en support services, gaat het eSourcing platform van BravoSolution inzetten om de interne inkoopprocessen bedrijfsbreed te standaardiseren. Het platform van BravoSolution, de internationale aanbieder van supply management software en services, biedt Compass Group de mogelijkheid het inkoopproces te vereenvoudigen, waardoor het transparanter wordt en de efficiëntie wordt verbeterd.

Compass Group opereert in 60 landen en koopt voor ongeveer vier miljard per jaar aan producten in. De deal met BravoSolution is het gevolg van een tender waarin vijf organisaties werden meegenomen en is initieel voor drie jaar. Tijdens deze periode krijgt het bedrijf constante ondersteuning en training van BravoSolution. Naast kostenbesparing verwacht Compass Group met deze keuze verbetering te kunnen aanbrengen in de kwaliteit en inzichtelijkheid van het inkoopproces. Tevens biedt het eSourcing platform de mogelijkheid om standaarden en specificaties vast te leggen voor de uitvoering van wereldwijde tenders en een contractmanagement tool.

Richard Page, International Purchasing Director for Food bij Compass Group: “Het platform van BravoSolution stak met kop en schouders boven de concurrentie uit, omdat we het zo kunnen inrichten dat het volledig voldoet aan onze behoeften. Hierdoor vermijden we tijdrovende en dure veranderingen in ons inkoopproces. Bovendien biedt BravoSolution lokale support binnen diverse belangrijke regio’s. Wij kopen wereldwijd een breed scala aan producten en diensten in, wat zorgt voor een complex inkoopproces. Met het nieuwe platform willen we ons systeem vereenvoudigen en de afspraken met onze leveranciers verbeteren.”

Ninke Tewarie, managing director bij BravoSolution Benelux: “Standaardisatie van het inkoopproces is voor iedere organisatie een uitdaging, maar voor bedrijven die wereldwijd opereren kan het zelfs een onmogelijke opgave lijken. BravoSolution is Europees marktleider op het gebied van elektronisch aanbesteden. Door nauw samen te werken met Compass Group, kunnen we software en consultancy bieden die exact aansluit op de internationale behoeften van het bedrijf. Wij zijn er van overtuigd dat Compass Group met het eSourcing platform succesvol zal zijn en de gestelde targets zal behalen.”

--------------------
Over Compass Group
Compass Group Nederland behoort tot het Britse Compass Group PLC en is genoteerd op de beurs in Londen. Compass Group PLC is wereldwijd marktleider in food en support services. In ruim 60 landen en met meer dan 360.000 medewerkers levert en ontwikkelt de organisatie originele en innovatieve concepten. In Nederland levert Compass Group services in food en facilities in bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, scholen en (overheids)organisaties. Voor meer informatie: www.compass-group.nl.

Over BravoSolution
BravoSolution is een internationale leverancier van Supply Management Excellence, dat geleverd wordt door middel van software, professionele services en category expertise. De missie van BravoSolution is om waarde te genereren door klanten te ondersteunen in de verbetering van alle inkoop- en inkoop gerelateerde processen.

BravoSolution S.p.A. is in juni 2000 opgericht door de Italcementi Group en heeft kantoren in China, Frankrijk, Italië, Mexico, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. BravoSolution is door SIMAP, de portaal voor Europese overheidsopdrachten, gecertificeerd als officiële OJS eSender in de talen Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. Dit betekent dat gebruikers direct vanuit de BravoSolution projectapplicatie inkoopaankondigingen in het juiste formulierformaat kunnen opstellen en elektronisch aan het Europese Publicatiebureau kunnen versturen.

BravoSolution heeft meer dan 400 werknemers en 400 klanten in twintig landen en de supply management software wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 20.000 inkoopmedewerkers. Voor meer informatie: www.bravosolution.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
bravosolution@marcommit.nl
035-582 27 30

Trefwoorden: Aanbesteden, Bravosolution, Eprocurement, Esourcing, Inkoop, Software,

Contact Bravosolution

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share