Nieuwe release BravoSolution biedt Nederlandse eVeiling-functionaliteit

Door: Bravosolution  26-05-2009
Trefwoorden: Software, Verkoop, Inkoop

Schiphol, 26 mei 2009 – BravoSolution, de internationale aanbieder van supply management software en services, heeft zijn oplossing uitgebreid met de Nederlandse eVeiling. Bij dit veilingmodel betekent één bod het einde van de veiling, daarom is het model zeer geschikt voor de in- en verkoop van goederen waarbij het tijdsaspect cruciaal is. Dit veilingmodel vindt zijn oorsprong in de bloemenindustrie, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een effectief middel bij de inkoop van financiële diensten en handelsgoederen.

Voorwaartse en omgekeerde Nederlandse eVeiling
De softwareoplossing onderscheidt twee vormen van de eVeiling, namelijk de voorwaartse Nederlandse eVeiling en de omgekeerde Nederlandse eVeiling. Het verschil zit in de vraagprijs. Bij een voorwaartse Nederlandse eVeiling wordt gestart met een hoge openingsprijs, die volgens vooraf vastgestelde prijsverminderingsstappen en een bepaald tijdspatroon wordt verlaagd. De veiling eindigt als een bieder de prijs van een bepaald moment bevestigt of als de veiling het laagste prijsniveau heeft bereikt, zonder dat deze door een bieder geclaimd wordt. De omgekeerde Nederlandse eVeiling start met een extreem lage openingsprijs, waarna de prijs met vaste biedstappen wordt verhoogd.

Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om een biedreeks vooraf te bepalen, waardoor met vaste biedstappen wordt verhoogd of verlaagd. Daarnaast kan men in de set-up de biedtijd per biedstap bepalen, waarbinnen de bieders kunnen reageren. Tenslotte kan men de sluitingstijd van de veiling instellen, die ingaat op het moment dat een eerste bod wordt geplaatst.

De BravoSolution XE 6.1 release met daarin de Nederlandse eVeiling is per direct beschikbaar.

--------------------

Over BravoSolution
BravoSolution is een internationale leverancier van Supply Management Excellence, dat geleverd wordt door middel van software, professionele services en category expertise. De missie van BravoSolution is om waarde te genereren door klanten te ondersteunen in de verbetering van alle inkoop- en inkoop gerelateerde processen.

BravoSolution S.p.A. is in juni 2000 opgericht door de Italcementi Group en heeft kantoren in China, Frankrijk, Italië, Mexico, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. BravoSolution is door SIMAP, de portaal voor Europese overheidsopdrachten, gecertificeerd als officiële OJS eSender in de talen Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. Dit betekent dat gebruikers direct vanuit de BravoSolution projectapplicatie inkoopaankondigingen in het juiste formulierformaat kunnen opstellen en elektronisch aan het Europese Publicatiebureau kunnen versturen.

BravoSolution heeft meer dan 400 werknemers en 400 klanten in twintig landen en de supply management software wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 20.000 inkoopmedewerkers. Voor meer informatie: www.bravosolution.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
bravosolution@marcommit.nl
035-582 27 30

Trefwoorden: Bravosolution, Eveiling, Inkoop, Software, Verkoop,

Contact Bravosolution

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share