Finnair introduceert vroege ochtendvlucht Amsterdam-Helsinki

Door: Finnair  13-10-2006
Trefwoorden: Luchtvaart

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair gaat met ingang van 26 maart 2007 de frequentie tussen Amsterdam en Helsinki verhogen van twee naar drie vluchten per dag. De nieuwe vlucht vertrekt ‘s ochtends om 07.30 uur vanuit Amsterdam en arriveert om 10.55 uur plaatselijke tijd in Helsinki. De derde vlucht vanuit Helsinki vertrekt om 20.10 uur en landt om 21.40 uur op Schiphol. ‘Hiermee komt onze langgekoesterde wens uit om zakenreizigers een dagrandverbinding aan te kunnen bieden. ‘s Ochtends naar Helsinki vliegen voor de zakelijke bijeenkomst en in het begin van de avond weer terug naar Schiphol’, aldus Christina Colliander, Finnair Sales Director Nederland. Op deze ochtendverbinding wordt de nieuwe Embraer 170 ingezet die plaats biedt aan 76 passagiers. Vanaf heden kan de nieuwe vlucht al geboekt worden via www.finnair.com, het reisbureau of via het reserveringsnummer 0900-finnair (0900-3466247: 20 eurocent per minuut).

Met aankomst om even voor elf uur ’s ochtends kan men direct naar de binnenstad van Helsinki om de hele dag zaken te doen. Het maakt ook een stedentrip nog aantrekkelijker omdat toeristen overdag nu langer in de stad kunnen blijven. Ook biedt deze aankomsttijd meer overstapverbindingen naar andere bestemmingen binnen Finland en een aansluiting op de intercontinentale vlucht naar New Delhi die om 14.30 uur vertrekt.

De andere twee Finnair vluchten naar Helsinki vertrekken om 11.55 uur en 19.05 uur met respectievelijk aankomst om 15.20 uur en 22.20 uur en blijven met de huidige Airbus A320 uitgevoerd worden.

Finnair vliegt sinds april 1955 – dus ruim 50 jaar - op Amsterdam. De oprichting in 1923 maakt Finnair tot een van de langst bestaande luchtvaart-maatschappijen ter wereld. Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk rond 50 internationale bestemmingen. In haar thuisland vliegt Finnair naar 16 bestemmingen. De vloot bestaat uit 69 toestellen. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van acht luchtvaartmaatschappijen. De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com.

Trefwoorden: Luchtvaart

Contact Finnair

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share