Finnair start lijndienst op Kuala Lumpur

Door: Finnair  07-04-2006
Trefwoorden: Luchtvaart, Mobiliteit, Lijnvluchten

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair gaat vanaf mei 2007 driemaal per week naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur vliegen. Vluchten worden uitgevoerd vanaf Helsinki op maandag, woensdag en vrijdag met een stop in Bangkok. Hiermee komt het aantal Finnair bestemmingen in het Verre Oosten op elf. Bangkok, Guangzhou, Osaka, Singapore, Peking, Tokio, Sjanghai en Hongkong worden aangevlogen en vanaf juni worden Nagoya in Japan en vanaf november de Indiase hoofdstad New Delhi in de dienstregeling opgenomen. Meer info over Finnair, routenetwerk, dienstregeling en reserveringen op www.finnair.com.

‘Dankzij de geografische gunstige ligging van onze thuisbasis Helsinki kunnen wij tussen Europa en Azië de snelste verbindingen bieden. Onze vizier, groeipotentieel en strategische oriëntatie ligt zonder meer in het Verre Oosten. De toevoeging van Kuala Lumpur – een zakelijke bestemming en uiteraard het land Maleisië als vakantiebestemming - is dan ook een logische stap in onze Azië strategie waar wij ieder jaar een of twee nieuwe routes willen openen’, aldus aldus Christina Colliander, Finnair Sales Director Nederland. De Finnair vlucht om 19.05 uur vanuit Amsterdam naar Helsinki biedt een perfecte aansluiting op de vlucht naar Kuala Lumpur die om 23.50 uur vertrekt. Vluchten vanuit Kuala Lumpur naar Helsinki zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag.

De oprichting in 1923 maakt Finnair tot een van de langst bestaande luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk ruim 50 internationale bestemmingen. Vanaf Schiphol vliegt Finnair tweemaal per dag naar Helsinki. In haar thuisland vliegt Finnair naar 16 bestemmingen. De vloot bestaat uit 69 toestellen. De maatschappij zet op alle intercontinentale vluchten de MD-11 met de vernieuwde Business Class in. Vanaf dit jaar wordt de MD-11 gefaseerd vervangen door de Airbus A350-900 en de A340-300E. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van acht luchtvaartmaatschappijen. De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com. Reserveringen via www.finnair.com, het reisbureau of 0900-finnair (0900-3466247: kosten bedragen € 0,20 per minuut).


Trefwoorden: Lijnvluchten, Luchtvaart, Mobiliteit

Contact Finnair

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share