Eet meer vezels en leef langer!

Door: 2PreVenT2  05-10-2011
Trefwoorden: Online Bestellen, Gezondheidsproducten, obstipatie producten

 

Mensen die bijna 30 gram voedingsvezels per dag nuttigen, hebben een kans van ruim 20% om 10 jaar langer te leven dan zij die slechts 13 gram nuttigen. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden onder een grote groep Amerikanen in de leeftijdscategorie tussen de 50 en de 71 jaar. Alhoewel in Nederland 35 gram vezels per dag wordt geadviseerd, eet onze eigen landgenoot gemiddeld nog niet eens 20 gram per dag. Het nuttigen van voldoende voedingsvezels verkleint de kans op eerder overlijden door een kleinere kans op hart- en vaatziekten, infectieziekten en luchtwegproblemen. Belangrijke bronnen van voedingsvezels zijn granen, peulvruchten, verse groenten, vers fruit en noten. Bovendien bevorderen vezels een goede darmwerking waardoor voor velen de kwaliteit van leven verbetert.

Resultaten van het grote Amerikaanse onderzoek

De `National Institutes of Health-AARP` in de VS hebben van bijna 400.000 mensen gegevens in kaart gebracht in 1995 en ongeveer 10 jaar later. In de leeftijdscategorie tussen de 50 en 71 jaar stierven in die periode van de onderzochte groep ruim 20.000 mannen en ruim 11.000 vrouwen.

Er werden t wee groepen onderscheiden.  Een groep ,zo`n 20%, die de meeste voedingsvezels nuttigde. In die groep nuttigden de mannen gemiddeld 29,4 gram per dag en de vrouwen 25,8 gram per dag. En een  groep die het minste voedingsvezels nuttigden. Die mannen consumeerden 12,6 gram per dag en die vrouwen 10,8 gram per dag. Van de eerste groep had 22% een lager risico op sterven in vergelijking met de tweede groep.

 

Het verschil in doodsoorzaak werd vooral verklaard door het verschil in consumptie van voedingsvezels. Mede als gevolg van onvoldoende consumptie van voedingsvezels waren de doodsoorzaken vooral te wijden aan hart- en vaatziekten, infectieziekten en aan aandoeningen aan de luchtwegen. Daarnaast stierven een significant aantal minder mannen als gevolg van kanker. Uit een nadere analyse is gebleken dat goede voedingsvezels vooral bijdragen aan het lagere risico op sterven.

De diepere oorzaak is gelegen in de feiten dat goede voedingsvezels op een natuurlijke wijze het cholesterolgehalte verlagen en de bloedsuikerspiegel meer stabiliseren en dat voedingsvezels toxische en ongewenste stoffen absorberen en sneller doen afvoeren en mede bijdragen aan een gezondere darmwerking.

Te weinig voedingsvezels

De Gezondheidsraad adviseert vrouwen om 30 gram voedingsvezels per dag via gezonde voeding binnen te krijgen.  Mannen wordt 40 gram per dag geadviseerd. Gemiddeld voor man en vrouw zo`n 35 gram per dag. Uit voedingspeilingen is gebleken dat de gemiddelde Nederlander nog niet eens 20 gram aan voedingsvezels per dag consumeert. De gevolgen voor hart- en vaten , voor infecties , voor aandoeningen aan de luchtwegen en een slechte darmwerking waardoor een grotere kans op obstipatie en diarree, mogen duidelijk zijn.

De oplossing

Eet meer producten die rijk zijn aan voedingsvezels. Goede voedingsvezels zitten vooral in volkorenbrood. In een volkorenboterham zit ongeveer 2 gram. Door in plaats van witbrood, volkorenbrood te nuttigen vangt u al een groot gedeelte van uw tekort op. Daarnaast is het aan te bevelen om elke dag voldoende verse groenten (zo`n 2 ons) en 2 stuks vers fruit te nuttigen. Ook zijn er steeds meer ontbijtgranen die ook extra voedingsvezels uit granen bevatten. Lukt dat onvoldoende dan wordt geadviseerd om extra zemelen te nuttigen, bijvoorbeeld om deze door de yoghurt te doen.

Mocht dat nog onvoldoende lukken, door wat voor reden dan ook, slik dan per dag een aantal capsules Nutra-Pre. Pure natuurlijke voedingsvezels die ook nog eens bijdragen aan een gezondere darmwerking. Bezoek eens de website . Goede voedingsvezels kunnen u mede een langer,  gezonder leven geven en bijdragen aan behoud van kwaliteit van leven, vooral als u ouder wordt.

ir.M.J. Vervoort; voedingsfysioloog en nutritionist

Bron: Archives of Internal Medicine

Trefwoorden: Gezondheidsproducten, obstipatie producten, Online Bestellen,

Ander nieuws en updates van 2PreVenT2

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult van 2PreVenT2 thumbnail
20-02-2012

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult

   Raadpleeg @consult voor uw Obstipatieklacht op  


Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels? van 2PreVenT2 thumbnail
23-01-2012

Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels?

Prebiotische voedingsvezels verhelpen Obstipatie op een natuurlijke en duurzame wijze beter dan het chemische product Lactulose.


Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu van 2PreVenT2 thumbnail
01-01-2012

Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu

   Voedingsvezels bevatten weinig calorieën, dragen daardoor bij aan afslanken en aan het verhelpen van obstipatie


Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie van 2PreVenT2 thumbnail
16-12-2011

Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie

Volkorenproducten zijn rijk aan niet-fermenteerbare voedingsvezels. Die zorgen voor een goede doorstroming van de darminhoud en verkleinen de kans op obstipatie. Een goed alternatief zijn de Obsti-Producten van 2PreVenT2.


09-12-2011

Wat is uw risicoprofiel bij Obstipatie?

   Door het beantwoorden van 10 vragen verkrijgt u een indicatief risicoprofiel met betrekking tot obstipatie. Verhelp het tijdig.


02-12-2011

Zwangerschap en opkomende Obstipatie

Obstipatie is lastig, zeker tijdens de zwangerschap. Voorkom en verhelp het tijdig met voeding die rijk is aan voedingsvezels of met Obsti-Pre van 2PreVenT2.


10-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

  Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


07-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


05-10-2011

Niet-fermenteerbare voedingsvezels tegen obstipatie

  Niet-fermenteerbare voedingsvezels prikkelen de darmwand en verhelpen mede obstipatie. Bestel nu snel de capsules van 2PreVenT2 op http://www.obstipatie.nu


05-10-2011

Fermenteerbare voedingsvezels of diarree?

  Fermenteerbare voedingsvezels verhelpen diarree. De capsules van Diar-Pre zijn rijk aan fermenteerbare voedingsvezels; verhelp diarree en zie www.diarree.nu


31-08-2011

Afname voedingswaarde en darmwerking

  De voedingswaarde van groente en fruit neemt af. Vul deze aan en bestel de Nutra-Producten capsules van 2PreVenT2 snel online voor een betere darmwerking


22-08-2011

Reizigersdiarree of chronische diarree?

  Reizigersdiarree kan ontstaan door voedselvergiftiging of een verzwakte darmflora Versterk deze preventief door capsules Diar-Syn te bestellen op www.diarree.nu


16-08-2011

Calcium en obstipatie

In vele gevallen dient het tekort aan de calcium inname te worden aangevuld met voedingssupplementen. Calciumcarbonaat verhoogt de kans op obstipatie. Calciumfosfaat en calciumcitraat doen dat in veel mindere maten. Bestel de juiste producten bij en bij www. 2PreVenT2.nl


05-08-2011

Voedingsvezels of diarree?

Een te snelle darmpassagesnelheid kan leiden tot diarree. Voedingsvezels geven structuur en vertragen de darmpassagesnelheid wat de kans op diarree verkleind.