Meer energie en een beter leven met een gezondere dikke darm

Door: 2PreVenT2  08-06-2011
Trefwoorden: Online Bestellen, Natuurlijke Producten, Gezondheidsproducten

 

Een gezonde dikke darm kan veel ellende voorkomen. De kwaliteit van leven kan sterk negatief worden beïnvloed door chronische aandoeningen zoals obstipatie of diarree. Het kan uiteindelijk mede leiden tot dikke darm kanker. Uw darmen zijn als het ware een huid, maar dan met een veel grotere oppervlakte en veel gevoeliger. Daarom is het van belang uw darmen goed te verzorgen en `schoon` te houden. Het is relatief eenvoudig om de dikke darm in goede conditie te houden. Met kleine aanpassingen in leefstijl kan veel ellende worden voorkomen. Bovendien kan goed onderhoud van uw darmen u meer energie geven.

Een ongezonde dikke darm

Veel ellende begint met een slechte conditie van de dikke darm. Dit kan beginnen, in eerste instantie, met nauwelijks voelbare klachten, die later kunnen leiden tot terminale gevolgen. Het kan beginnen met minder weerstand en leiden tot een grotere kans op eczeem, grotere kans op allergieën en vervolgens tot chronische diarree, chronische obstipatie, en tot een vergrote kans op dikke darm kanker.

Stel dat de gemiddelde landgenoot ongeveer een 4 scoort in plaats van de maximale score van 10 op de gezondheidsschaal als het om de conditie van de dikke darm gaat, en dat lijkt representatief, dan zit nog veel ellende in de `pipeline`. Zo`n 2,5 miljoen mensen leiden aan chronische obstipatie en ongeveer even zo velen leiden aan chronische diarree. Meestal wordt dat veroorzaakt door slecht onderhoud van de darmen met grote gevolgen voor de kwaliteit van leven.

Naar een gezonde dikke darm

In veel gevallen kan met kleine aanpassingen in leefstijl veel worden bereikt om de conditie van uw darmen weer op peil te krijgen. De kans is groot dat daardoor uw dikke darm weer gezonder wordt. Met kleine aanpassingen in uw leefstijl kunt u mogelijk weer een 8 of hoger op de gezondheidsschaal bereiken als het om de gezondheid van uw dikke darm gaat. Het betreft de volgende kleine aanpassingen:

1.       Eet meer producten die rijk zijn aan voedingsvezels; zij houden uw dikke darm in conditie;

2.       Nuttig probiotica, vooral na een antibioticakuur;

3.       Drink voldoende water;

4.       Blijf, indien mogelijk, in beweging.

Door deze kleine verbeteringen in leefstijl kan meestal een gezondere dikke darm worden verkregen. Om dit te begrijpen leggen we, globaal, de werking van de dikke darm hieronder uit.

Hoe werkt een gezonde dikke darm?

Ongeveer 95% van het genuttigde voedsel wordt verteerd en opgenomen in de dunne darm. Het onverteerde deel komt terecht in de dikke darm. Deze reststoffen bestaan vooral uit voedingsvezels en zijn in de dikke darm de bron van leven voor groei van gezonde bacteriën. Die bacteriën prikkelen het immuunsysteem en produceren allerlei nuttige stoffen zoals vitaminen B. Die laatsten  laten de stofwisseling beter verlopen en geven u meer energie. Deze gunstige bacteriën zorgen ook voor een betere consistente darminhoud en ontlasting. Voldoende goede voedingsvezels vormen de basis voor een gezonde darmflora.

De Gezondheidsraad adviseert om 35 gram (mannen 40 gr en vrouwen 30 gr) voedingsvezels per dag te nuttigen. Gemiddeld consumeren we ongeveer 18 gram voedingsvezels per dag (mannen ongeveer 20 gr en vrouwen ongeveer 15 gr). Hierdoor leidt de darmflora `honger` en is het normale gewicht van de darmflora fors afgenomen van zo`n 4 kg vroeger tot 2,5 kg nu. Dit betekent minder bacteriën, minder consistente darminhoud, met alle gevolgen van dien zoals verstopping of diarree.

De oplossing

Bepaalde voedingsvezels prikkelen de darmen, waar door die beter in conditie blijven. Ook werken voedingsvezels als een spons, ze zuigen cholesterol en zouten op, maar ook water, waardoor de darminhoud smeuïg blijft.

Hoe goed uw voornemens ook zijn, het lukt bijna niemand om die 35 gram voedingsvezels per dag te nuttigen. Het betekent namelijk lekkere dingen laten staan en deze vervangen door groenten en volkorenproducten ( bijna verdubbeling ), wat uitstekend zou zijn. Maar dat lukt helaas velen niet. Indien dat het geval is, kan het verstandig zijn om extra voedingsvezels en probiotica te slikken om zeker te zijn dat uw darmen in conditie blijven door de producten van 2PreVenT2 te nuttigen.  Bezoek de websites of . U verkrijgt hierdoor meer energie en een beter leven door een gezondere dikke darm. U kunt daardoor in de toekomst veel ellende besparen ….

ir. M.J. Vervoort; voedingsfysioloog en nutritionist

Trefwoorden: Gezondheidsproducten, Natuurlijke Producten, obstipatie producten, Online Bestellen,

Ander nieuws en updates van 2PreVenT2

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult van 2PreVenT2 thumbnail
20-02-2012

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult

   Raadpleeg @consult voor uw Obstipatieklacht op  


Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels? van 2PreVenT2 thumbnail
23-01-2012

Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels?

Prebiotische voedingsvezels verhelpen Obstipatie op een natuurlijke en duurzame wijze beter dan het chemische product Lactulose.


Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu van 2PreVenT2 thumbnail
01-01-2012

Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu

   Voedingsvezels bevatten weinig calorieën, dragen daardoor bij aan afslanken en aan het verhelpen van obstipatie


Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie van 2PreVenT2 thumbnail
16-12-2011

Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie

Volkorenproducten zijn rijk aan niet-fermenteerbare voedingsvezels. Die zorgen voor een goede doorstroming van de darminhoud en verkleinen de kans op obstipatie. Een goed alternatief zijn de Obsti-Producten van 2PreVenT2.


09-12-2011

Wat is uw risicoprofiel bij Obstipatie?

   Door het beantwoorden van 10 vragen verkrijgt u een indicatief risicoprofiel met betrekking tot obstipatie. Verhelp het tijdig.


02-12-2011

Zwangerschap en opkomende Obstipatie

Obstipatie is lastig, zeker tijdens de zwangerschap. Voorkom en verhelp het tijdig met voeding die rijk is aan voedingsvezels of met Obsti-Pre van 2PreVenT2.


10-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

  Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


07-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


05-10-2011

Niet-fermenteerbare voedingsvezels tegen obstipatie

  Niet-fermenteerbare voedingsvezels prikkelen de darmwand en verhelpen mede obstipatie. Bestel nu snel de capsules van 2PreVenT2 op http://www.obstipatie.nu


05-10-2011

Eet meer vezels en leef langer!

  Door meer voedingsvezels te nuttigen wordt een betere darmwerking verkregen en stijgt de kans op een langer leven: Nutra-Producten http://www.darmwerking.nl


05-10-2011

Fermenteerbare voedingsvezels of diarree?

  Fermenteerbare voedingsvezels verhelpen diarree. De capsules van Diar-Pre zijn rijk aan fermenteerbare voedingsvezels; verhelp diarree en zie www.diarree.nu


31-08-2011

Afname voedingswaarde en darmwerking

  De voedingswaarde van groente en fruit neemt af. Vul deze aan en bestel de Nutra-Producten capsules van 2PreVenT2 snel online voor een betere darmwerking


22-08-2011

Reizigersdiarree of chronische diarree?

  Reizigersdiarree kan ontstaan door voedselvergiftiging of een verzwakte darmflora Versterk deze preventief door capsules Diar-Syn te bestellen op www.diarree.nu


16-08-2011

Calcium en obstipatie

In vele gevallen dient het tekort aan de calcium inname te worden aangevuld met voedingssupplementen. Calciumcarbonaat verhoogt de kans op obstipatie. Calciumfosfaat en calciumcitraat doen dat in veel mindere maten. Bestel de juiste producten bij en bij www. 2PreVenT2.nl


05-08-2011

Voedingsvezels of diarree?

Een te snelle darmpassagesnelheid kan leiden tot diarree. Voedingsvezels geven structuur en vertragen de darmpassagesnelheid wat de kans op diarree verkleind.