Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

Door: 2PreVenT2  07-10-2011
Trefwoorden: Online Bestellen, Gezondheidsproducten, obstipatie producten

 

Tijdens mijn vakantie raakte ik weer onder de indruk van het `goede` wat een druif kan bieden, de Vitis vinifera.  Het is niet voor niets dat er zoveel druiven worden geteeld. En de betekenis ervan voor een goede darmwerking kan zeer positief zijn, mits het nuttigen ervan volgens een bepaalde wijze wordt uitgevoerd. Op vakantie word ik vaak verleid om zomaar een veld in te gaan en een paar druiven te plukken en te eten, toch niet zo verstandig …..

Verstandig is om altijd eerst de rotte exemplaren eruit `pitten` en vervolgens de tros goed te wassen en te spoelen. Bovendien smaken de druiven daarna ook frisser en worden ze knapperiger.

Druivensuiker is de meest ideale suiker als brandstof voor ons lichaam. De pitten bevatten ideale olie en goede vezels en de schilletjes van de rode druif bevatten tanine, de bittere smaak die goed werkt als anti-oxydanten. Druiven bevatten `minnen` en `plussen`. De `minnen` zijn te elimineren en de `plussen ` te versterken. Dan zorgen druiven voor een goede darmwerking en komen ze optimaal tot hun recht.

Minnen

Buitendruiven groeien in de natuur en worden voortdurend aangevallen door allerlei micro-organismen, temeer ze veel hebben te bieden. Tijdens de groei van de tros krijgt de plant vaak last van meeldauw. Een soort schimmel die het blad aantast waardoor de plant minder suikers kan produceren voor de druiven. Tijdens de teelt wordt deze schimmel met chemicaliën bestreden (ouderwetse blauwe poeder). Daarom is het van belang om altijd de druiven goed te wassen en te spoelen alvorens deze te eten. Dit om te voorkomen dat de schimmelsporen en de chemicaliën de darmwerking kunnen verstoren.

Daarnaast rotten er helaas altijd enkele druiven in een tros tijdens het rijpen. Deze rotte druiven zitten vol micro-organismen en dienen dus te worden verwijderd (het `pitten` van de tros). Ook daarna wassen is beter om de laatste vervelende bacteriën van de gezonde druiven weg te spoelen.

Restanten van rotte druiven, schimmelsporen en resten chemicaliën kunnen de darmwerking ernstig verstoren. Dus nogmaals, altijd goed wassen en spoelen alvorens de druiven te eten.

Plussen

Gebruikelijk is dat we de pit en of het velletje doorslikken of uitspugen, omdat die niet lekker smaken. De kunst is om de druif dusdanig te eten dat het velletje niet wordt stukgebeten en dat de pit toch wordt gekraakt, maar niet wordt stukgebeten. Door de pit te kraken, kan het lichaam beschikken over de zeer waardevolle nutriënten die de druivenpit levert. De pit levert namelijk olie van een zeer hoge kwaliteit en die veel anti-oxydanten bevat. Zodra de pit licht wordt gekraakt komt die goede olie beschikbaar voor het lichaam. Daarnaast bestaat de pit uit niet fermenteerbare voedingsvezels die de darmperistaltiek stimuleren en obstipatie mede tegen kunnen gaan.

Het schilletje van de rode druif bevat tanine, een ietwat bittere smaakstof, die bijvoorbeeld ook in thee zit, maar zeer gezond is en veel anti-oxydanten levert (Anti-oxydanten zorgen er onder andere voor dat het buikvet niet ranzig en dus ongezond wordt). Naast druivensuiker draagt een druif goed bij aan een gezonde darmwerking.

Oplossing

Indien u druiven lekker vindt, probeer ervan te genieten en ze op een eenvoudige wijze te ontdoen van de `minnen` en door de `plussen` beter tot hun recht te laten komen door voor rode druiven te gaan die veel tanine leveren. De pitten leveren veel gezonde olie en goede voedingsvezels. Kraak de pit voorzichtig tussen de tanden opdat er geen vervelende nasmaak resteert. Lukt dat niet, of gaat u liever voor een pitloze druif, gebruik dan Nutra-Pre opdat u toch voldoende vezels binnenkrijgt. Ga voor meer info naar

ir. M.J. Vervoort; voedingsfysioloog en nutritionist, 4 october 2011

Trefwoorden: Gezondheidsproducten, obstipatie producten, Online Bestellen,

Ander nieuws en updates van 2PreVenT2

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult van 2PreVenT2 thumbnail
20-02-2012

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult

   Raadpleeg @consult voor uw Obstipatieklacht op  


Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels? van 2PreVenT2 thumbnail
23-01-2012

Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels?

Prebiotische voedingsvezels verhelpen Obstipatie op een natuurlijke en duurzame wijze beter dan het chemische product Lactulose.


Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu van 2PreVenT2 thumbnail
01-01-2012

Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu

   Voedingsvezels bevatten weinig calorieën, dragen daardoor bij aan afslanken en aan het verhelpen van obstipatie


Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie van 2PreVenT2 thumbnail
16-12-2011

Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie

Volkorenproducten zijn rijk aan niet-fermenteerbare voedingsvezels. Die zorgen voor een goede doorstroming van de darminhoud en verkleinen de kans op obstipatie. Een goed alternatief zijn de Obsti-Producten van 2PreVenT2.


09-12-2011

Wat is uw risicoprofiel bij Obstipatie?

   Door het beantwoorden van 10 vragen verkrijgt u een indicatief risicoprofiel met betrekking tot obstipatie. Verhelp het tijdig.


02-12-2011

Zwangerschap en opkomende Obstipatie

Obstipatie is lastig, zeker tijdens de zwangerschap. Voorkom en verhelp het tijdig met voeding die rijk is aan voedingsvezels of met Obsti-Pre van 2PreVenT2.


10-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

  Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


05-10-2011

Niet-fermenteerbare voedingsvezels tegen obstipatie

  Niet-fermenteerbare voedingsvezels prikkelen de darmwand en verhelpen mede obstipatie. Bestel nu snel de capsules van 2PreVenT2 op http://www.obstipatie.nu


05-10-2011

Eet meer vezels en leef langer!

  Door meer voedingsvezels te nuttigen wordt een betere darmwerking verkregen en stijgt de kans op een langer leven: Nutra-Producten http://www.darmwerking.nl


05-10-2011

Fermenteerbare voedingsvezels of diarree?

  Fermenteerbare voedingsvezels verhelpen diarree. De capsules van Diar-Pre zijn rijk aan fermenteerbare voedingsvezels; verhelp diarree en zie www.diarree.nu


31-08-2011

Afname voedingswaarde en darmwerking

  De voedingswaarde van groente en fruit neemt af. Vul deze aan en bestel de Nutra-Producten capsules van 2PreVenT2 snel online voor een betere darmwerking


22-08-2011

Reizigersdiarree of chronische diarree?

  Reizigersdiarree kan ontstaan door voedselvergiftiging of een verzwakte darmflora Versterk deze preventief door capsules Diar-Syn te bestellen op www.diarree.nu


16-08-2011

Calcium en obstipatie

In vele gevallen dient het tekort aan de calcium inname te worden aangevuld met voedingssupplementen. Calciumcarbonaat verhoogt de kans op obstipatie. Calciumfosfaat en calciumcitraat doen dat in veel mindere maten. Bestel de juiste producten bij en bij www. 2PreVenT2.nl


05-08-2011

Voedingsvezels of diarree?

Een te snelle darmpassagesnelheid kan leiden tot diarree. Voedingsvezels geven structuur en vertragen de darmpassagesnelheid wat de kans op diarree verkleind.