Reizigersdiarree of chronische diarree?

Door: 2PreVenT2  22-08-2011
Trefwoorden: Online Bestellen, Natuurlijke Producten, Gezondheidsproducten

 

Er gaat nogal wat vocht door onze darmen, zo`n 6,5 liter per etmaal van 24 uur. Het meeste ervan wordt weer teruggewonnen in de darmen en opnieuw gebruikt. Door deze terugwinning en hergebruik van het vocht kan de mens toe met dagelijks ongeveer 1,5 liter water. Op die manier drogen we niet uit. Gaat echter de darminhoud sneller door het lichaam, dan heeft het lichaam onvoldoende tijd om het vocht terug te winnen en blijft de darminhoud en tenslotte de ontlasting dun. Dat kan leiden tot reizigersdiarree of tot chronische diarree. Omdat dan te weinig vocht wordt teruggewonnen kan het lichaam snel uitdrogen.

Reizigersdiarree

Een softijsje en dan begint vaak het gerommel in uw buik. De helft van de reizigers die naar de tropen gaat, krijgt reizigersdiarree. En dat kan hardnekkig zijn. Veelal is de oorzaak voedselvergiftiging of (chemisch) behandeld voedsel. Giftige stoffen verdraagt het lichaam niet. Dat kunnen bepaalde chemicaliën zijn waarmee het voedsel is behandeld om het bijvoorbeeld langer houdbaar te maken, of afscheidingsproducten van ongunstige micro-organismen zoals ongunstige bacteriën, schimmels of virussen.

Die giftige of toxische stoffen, prikkelen de darmwand en zet het lichaam aan tot snelle afvoer van de darminhoud opdat de giftige stoffen minder kans krijgen om te worden opgenomen in het lichaam. Dat is reizigersdiarree. Feitelijk een bescherming van het lichaam. Echter, door deze tijdelijke aandoening kunnen er zomaar liters vocht, dat rijk is aan noodzakelijke zouten en voedingsmiddelen verdwijnen, waardoor de reiziger zich snel slap kan voelen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, maar indien er sprake is van reizigersdiarree, drink juist veel en neem zout en suiker tot je. Goede combinatie is gewone zoute chips (die veel zout bevatten) en gewone cola (met bubbels is de garantie dat het niet is nagevuld en gewone cola bevat veel suiker).

Is de aandoening zo heftig dat u moet overgeven, wacht dan even af, tot het over lijkt te zijn. Herhaalt zich dit patroon en u krijgt koorts, raadpleeg dan snel een arts, want dan dient u te worden bijgestaan met farmaceutische middelen. Mogelijke ongunstige micro-organismen dienen onmiddellijk de kop te worden ingedrukt, bijvoorbeeld met behulp van een anti-bioticakuur. Daarna is het van belang om uw darmflora te herstellen door Diar-Pro te slikken (zie ).

Van belang is om geen ongekookte of onvoldoende gebraden voedsel te nuttigen, geen salades en geen ijs.  Drink altijd bubbeltjes water, want dat is meestal niet nagevuld …

De World Health Organization (WHO) adviseert Oral Dehydration Solution (ORS) een poeder dat bestaat uit zout en suiker en goed in een glas water oplost. Dit poeder heeft reeds duizenden kinder levens gered.

Chronische diarree

Chronische diarree is lastig en duurt ten minste 3 weken. Daarbij is de aandrang onbeheersbaar en of is de ontlasting waterig. Zowel beide vormen kunnen als ook  de combinatie voorkomen. Indien er geen sprake is van een ziekte, dan kunt u bij onbeheersbare aandrang het beste de prebiotische voedingsvezels Diar-Pre gebruiken. Is uw ontlasting waterig, gebruik dan Diar-Pro om de darmflora te voorzien van gunstige darmbacteriën die de ongunstige darmbacteriën overspelen. Heeft u zowel onbeheersbare aandrang en waterige ontlasting, gebruik dan Diar-Syn en voor kinderen de speciale versie Diar-Synfa. Er kan ook sprake zijn van poepvegen. In dat geval zit er een harde obstipatische prop in de weg, waarlangs de dunnere darminhoud haar weg naar buiten zoekt. In dat geval heeft u last van obstipatie. Ga daarvoor naar .

In principe is diarree goed te behandelen indien er geen ziekte aan ten grondslag ligt. On de kans op reizigersdiarree te verkleinen is het verstandig om uw darminhoud in goede conditie te verkrijgen. Zorg geruime tijd voor uw vertrek voor voldoende voedingsvezels uit verse groente, vers fruit en volkoren producten. Ook is het van belang om uw darmflora weerbaar te maken. Derhalve adviseren wij om een flacon Diar-Syn mee op vakantie te nemen en om elke dag 1 capsule preventief in te nemen.  

Ir. M.J. Vervoort; voedingsfysioloog en nutritionist

Trefwoorden: Gezondheidsproducten, Natuurlijke Producten, Online Bestellen

Ander nieuws en updates van 2PreVenT2

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult van 2PreVenT2 thumbnail
20-02-2012

Behandeling van uw Obstipatieklacht via @consult

   Raadpleeg @consult voor uw Obstipatieklacht op  


Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels? van 2PreVenT2 thumbnail
23-01-2012

Obstipatie? Lactulose of prebiotische voedingsvezels?

Prebiotische voedingsvezels verhelpen Obstipatie op een natuurlijke en duurzame wijze beter dan het chemische product Lactulose.


Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu van 2PreVenT2 thumbnail
01-01-2012

Afslanken met voedingsvezels en verhelpt obstipatie nu

   Voedingsvezels bevatten weinig calorieën, dragen daardoor bij aan afslanken en aan het verhelpen van obstipatie


Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie van 2PreVenT2 thumbnail
16-12-2011

Volkorenproducten verhelpen mede obstipatie

Volkorenproducten zijn rijk aan niet-fermenteerbare voedingsvezels. Die zorgen voor een goede doorstroming van de darminhoud en verkleinen de kans op obstipatie. Een goed alternatief zijn de Obsti-Producten van 2PreVenT2.


09-12-2011

Wat is uw risicoprofiel bij Obstipatie?

   Door het beantwoorden van 10 vragen verkrijgt u een indicatief risicoprofiel met betrekking tot obstipatie. Verhelp het tijdig.


02-12-2011

Zwangerschap en opkomende Obstipatie

Obstipatie is lastig, zeker tijdens de zwangerschap. Voorkom en verhelp het tijdig met voeding die rijk is aan voedingsvezels of met Obsti-Pre van 2PreVenT2.


10-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

  Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


07-10-2011

Plussen en minnen van druiven voor een goede darmwerking

Een goede darmwerking stoelt op goede voedingsvezels. Deze worden geleverd door Nutra-Pre. U bestelt ze eenvoudig en snel online, zie


05-10-2011

Niet-fermenteerbare voedingsvezels tegen obstipatie

  Niet-fermenteerbare voedingsvezels prikkelen de darmwand en verhelpen mede obstipatie. Bestel nu snel de capsules van 2PreVenT2 op http://www.obstipatie.nu


05-10-2011

Eet meer vezels en leef langer!

  Door meer voedingsvezels te nuttigen wordt een betere darmwerking verkregen en stijgt de kans op een langer leven: Nutra-Producten http://www.darmwerking.nl


05-10-2011

Fermenteerbare voedingsvezels of diarree?

  Fermenteerbare voedingsvezels verhelpen diarree. De capsules van Diar-Pre zijn rijk aan fermenteerbare voedingsvezels; verhelp diarree en zie www.diarree.nu


31-08-2011

Afname voedingswaarde en darmwerking

  De voedingswaarde van groente en fruit neemt af. Vul deze aan en bestel de Nutra-Producten capsules van 2PreVenT2 snel online voor een betere darmwerking


16-08-2011

Calcium en obstipatie

In vele gevallen dient het tekort aan de calcium inname te worden aangevuld met voedingssupplementen. Calciumcarbonaat verhoogt de kans op obstipatie. Calciumfosfaat en calciumcitraat doen dat in veel mindere maten. Bestel de juiste producten bij en bij www. 2PreVenT2.nl


05-08-2011

Voedingsvezels of diarree?

Een te snelle darmpassagesnelheid kan leiden tot diarree. Voedingsvezels geven structuur en vertragen de darmpassagesnelheid wat de kans op diarree verkleind.