Jonge HR Managers zijn prijsbewuster en willen sneller resultaat.

Jonge HR Managers zijn prijsbewuster en willen sneller resultaat. van dotconnectGroup

Door: dotconnectGroup  22-04-2009
Trefwoorden: Verkoop, Communicatie, Marketing

Maakt de kredietcrisis van de HR manager een scherpe inkoper? “Ja”, zegt Coen van der Kley, directeur van de dotConnectGroup. “Sinds wij het gat gedicht hebben tussen de Monsterboarden en de traditionele interim-bemiddelaars, ontdekt de HR manager dat hij jarenlang veel te veel heeft betaald. Het vinden van de juiste interim professional kan namelijk sneller, efficiënter en vooral goedkoper. “Met name de wat jongere HR managers, tweederde van onze opdrachtgevers, blijken zeer gevoelig voor onze USP’s”.

De dotConnectGroup hanteert daarom met opzet een volledig transparant businessmodel. Wij brengen opdrachtgevers binnen gemiddeld 12 tot 24 uur met de meest geschikte interim professionals in contact. Daarvoor betalen ze. Niet meer en ook niet minder. Grosso modo is de dotConnectGroup 50% goedkoper in 85% van de opdrachten, blijkt uit een recent onderzoek.
Dankzij een ingenieuze database en slimme software wordt de Drievoudige Match Methode uitgevoerd. Kandidaten worden op meer dan 100 kenmerken geselecteerd. Met als resultaat een veel hogere trefkans dan gebruikelijk. De responstijd is daarom ook erg kort. In 90% van de opdrachten beschikt de dotConnectKlant al binnen 12–24 uur over een eerste selectie kandidaten.

HR managers kunnen ook zèlf zoekopdrachten invoeren. Ook dat spaart kosten en tijd. Met de module Match it Yourself vindt een HR manager meestal binnen 1 à 2 dagen de geschikte interim professional. “Dat doet geen enkele traditionele bemiddelaar ons na”, zegt mededirecteur Paul Kroeze, gespecialiseerd in de marketing en sales functies. “Waarom moet het vinden van een goede interimmer weken duren? Hebben ze geen internetaansluiting bij de afdeling HR, denk ik soms?”

Ook Frank Smit, de expert voor communicatiedeskundigen, ziet de cultuuromslag plaatsvinden. “HR en Inkoop lijken naar elkaar toe te kruipen. De wervingskosten van interimmers liggen onder vuur. Steeds meer bedrijven eisen transparantie. Met name de internet generatie onder de HR managers eist bij zoekopdrachten de snelheid van het internet. Bovendien willen ze zelf kunnen bepalen of ze ons voor meer dienstverlening willen inzetten. Klanten hebben de keuze uit nog twee andere servicemodellen: Match for You en Match & Manage, het ultieme servicemodel”.

De dotConnectGroup groeit daarom voorspoedig. De jonge HR managers lijken ook genoeg te hebben van de ‘Eigen Volk Eerst’ mentaliteit van de detacheerders. Hun eigen op-de-bank-zitters worden als eerste naar voren geschoven. Iemand is nooit zonder reden een couch potato. Steeds vaker loven klanten de objectiviteit van onze Drievoudige Match Methode. Onze software is vriendjespolitiek ongevoelig en we kennen ook geen favorieten”.

Bij dotConnect gaan we voor de volle 100% van de wensen en eisen van de opdrachtgever uit. Waarbij ouderwetse methoden niet geschuwd worden. Met alle kandidaten worden persoonlijke gesprekken gevoerd. Ook wordt geen enkele professional op z’n blauwe ogen geloofd. Alles wordt nagetrokken en desnoods wordt de vakkennis getoetst. “Als Register Accountant kan ik dat bijvoorbeeld goed doen bij de financiële interimmers”, zegt Coen van der Kley.

“Natuurlijk smijten oudere HR managers het geld niet over de balk”, zegt Frank Smit. “Maar het zijn vaak wel (onbewust) Big Spenders, die graag vaste paden bewandelen. De jongere HR managers blijven liever achter hun PC zitten en omarmen de nieuwe technieken. Zeker nu steeds meer bedrijven de voordelen van de ‘Flex-schil’ ontdekken”.
De dotConnectGroup is klaar voor die toekomst. En steeds meer prijs- en resultaatbewuste HR managers ook.

De dotConnectGroup (dCG) is een unieke dienstverlener die de moderne internettechnologie van de ‘Monsterboarden’ combineert met gedegen advieswerk van de traditionele bemiddelaar van interim professionals. En er een extra dimensie aan toevoegt: de Drievoudige Match Methode, waardoor dCG sneller resultaten boekt, efficiënter werkt en trefzekerder adviseert. dCG brengt opdrachtgevers in contact met interim professionals voor financiële, marketing & sales en communicatie functies en opdrachten.

Trefwoorden: Communicatie, Controller, Finance, Financieel, Freelance, Interim, Interim Management, Interim Manager, Intermediair, Marketing, Sales, Verkoop

Andere producten en diensten van dotconnectGroup

dotConnectCommunicatie van dotconnectGroup thumbnail
25-08-2011

dotConnectCommunicatie

Het beste bestand met freelance communicatie professionals gekoppeld aan state-of-the-art matching.


dotConnectMarketing&Sales van dotconnectGroup thumbnail
25-08-2011

dotConnectMarketing&Sales

De snelste weg naar een goede en beschikbare interim (online) marketeer.


dotConnectFinance van dotconnectGroup thumbnail
25-08-2011

dotConnectFinance

Sneller door gebruik van moderne technieken, Efficiënter door vaste processen, Trefzekerder door ervaren bemiddelaars.


dotConnect komt met Rent-a-Recruiter als alternatief voor dure search bureaus van dotconnectGroup thumbnail
23-12-2009

dotConnect komt met Rent-a-Recruiter als alternatief voor dure search bureaus

Wilt u snel en goed één of meerdere vaste functies invullen? Kies dan voor Rent-a-Recruiter. dotConnect HR & Recruitment biedt een nieuwe dienst als alternatief voor dure werving & selectiebureaus: De slagvaardigheid van dotConnect gekoppeld aan de gespecialiseerde netwerken van onze associate recruiters. Dat bezorgt onze klanten veel voordeel. Professionaliteit: Uitsluitend ervaren recruiters met  minimaal 10 jaar ervarin


dotConnect Group breidt uit met interim HR & Recruitment van dotconnectGroup thumbnail
01-10-2009

dotConnect Group breidt uit met interim HR & Recruitment

dotConnect HR & Recruitment, meteen een populair webadres voor HR professionals

De dotConnectGroup is een speciale bemiddelingswebsite gestart voor interim HR specialisten en recruiters: dotConnect HR & Recruitment (http://www.dotConnectHRRecruitment.nl).
HR professionals kunnen er zèlf interim-opdrachten plaatsen, maar zich ook aanmelden als interimmer. Een aantrekkelijke mogelijkheid: in de eerste week schreven zich een paar honderd interim HR