Hagemeyer neemt lichtspecialist in Zweden over

Door: Hagemeyer  14-06-2006
Trefwoorden: Verlichting, Bedrijfsovername, Accentverlichting

Gericht op het verder verhogen van de toegevoegde waarde voor haar klanten heeft Hagemeyer het Zweedse Cardi Belysningsspecialisten AB, actief op het gebied van accentverlichting, overgenomen.

Cardi is gevestigd in Umeå in Noord-Zweden en heeft vestigingen in zowel Stockholm als Gotenburg. Het bedrijf is in 1974 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in accentverlichting. In 2005 bedroeg Cardi’s omzet circa € 7 miljoen (ruim SEK 60 miljoen). De aankoop van Cardi geeft Hagemeyers Elektroskandia bedrijven in de Nordics regio een bredere toegang tot de aantrekkelijke markt voor accentverlichting.

Cardi’s klantenbasis bevindt zich vooral bij de grotere retailketens. De markt voor accentverlichting kent een positieve groeitrend en meer en meer retailbedrijven richten zich op accentverlichting als instrument in hun eigen marketingstrategieën. In dit marktsegment is Cardi de nummer twee speler in Zweden.

Hagemeyers CEO Rudi de Becker stelt: “De acquisitie van Cardi past perfect in onze lange termijn strategie. Het draagt bij aan onze continue ontwikkeling van toegevoegde waarde diensten op dit belangrijke gebied. Wij zien er naar uit om deze activiteiten verder uit te breiden, ook in de andere landen van de Nordics regio.”

Trefwoorden: Accentverlichting, Bedrijfsovername, Verlichting

Contact Hagemeyer

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share