Goodyear kiest Verkeersmaatje.nl als partner in de Road Safety Tour 2011

Door: Iffect  22-04-2011
Trefwoorden: Groene Pop, Plastic Pop, Slowpop,

Bandenfabrikant slaat de handen in één met Verbeterdebuurt en Verkeersmaatje
Al meer dan 100 jaar zet bandenfabrikant Goodyear zich in voor verkeersveiligheid. Ter gelegenheid van de Road Saftey Tour 2011 is de Goodyear Blimp van 30 april tot en met 15 mei 2011 in Nederland.Het doel van de Road Saftey Tour is de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen en op verschillende fronten te bevorderen.

David de’ Liguori Carino, Marketing Manager van Goodyear Nederland: “De Goodyear Blimp is sinds 1925 het icoon van Goodyear. De Blimp houdt vanuit de lucht als het ware een oogje in het zeil en staat daarmee symbool voor Goodyear’s aandacht voor verkeersveiligheid.”

Veiligheidsdriehoek
Om de verkeersveiligheid te bevorderen, vraagt Goodyear tijdens de Road Safety Tour 2011 aandacht voor: veilige banden, veilige wegen en veilig rijgedrag. David de’ Liguori Carino: “Innovatieve en veilige banden ontwikkelen we zelf. Voor de andere twee punten hebben we gezocht naar partners, die zichtbaar bijdragen aan onze doelstelling. We zijn dan ook trots op de samenwerking met Verbeterdebuurt en Verkeersmaatje.”

Veiligheid in de buurt
is een online platform waarop burgers meldingen kunnen doen over verbeterpunten in hun buurt, o.a. met betrekking tot de verkeersveiligheid. De meldingen worden vervolgens door Verbeterdebuurt op innovatieve wijze bij gemeentelijke instanties onder de aandacht gebracht. Het is dan aan de gemeenten om naar een passende oplossing te zoeken. Wanneer een melding is opgelost, wordt deze op Verbeterdebuurt.nl zichtbaar. Tijdens de Road Safety Tour vragen Goodyear en Verbeterdebuurt aandacht voor het platform en wordt voor verschillende meldingen een passende oplossing gezocht.


Onbezorgd buitenspelen
is een ‘waarschuwingsmannetje’ dat op straat wordt geplaatst om automobilisten te attenderen op op straat spelende kinderen. Het Verkeersmaatje wordt ook door Veilig Verkeer Nederland aanbevolen. Om niet alleen volwassenen maar ook kinderen bewust te maken van verkeersveiligheid start tijdens de Road Safety Tour een kleurwedstrijd, met als hoofdprijs een rondvlucht in de Goodyear Blimp.

Trefwoorden: Groene Pop, Plastic Pop, Slowpop, Verkeersmaatje Rukt Op, Verkeersmaatje.nl, Verkeersmaatjes, Victor Veilig,