ISIT optimaliseert datacenters met Next Generation Datacenter Consolidation

ISIT optimaliseert datacenters met Next Generation Datacenter Consolidation van Isit

Door: Isit  13-01-2009
Trefwoorden: Netwerk, Backup, Datacenter

Naarden, 13 januari 2009 – ISIT, onafhankelijk specialist in storage-integratie en -training, heeft in samenwerking met NetApp en VMware een Next Generation Datacenter Consolidation programma ontwikkeld. Hiermee kan onder andere een datacenter consolidatie van tachtig procent of meer worden gerealiseerd. Het programma bestaat uit:

• Xtreme Server Consolidation
• Transparent Disaster Recovery
• Improved Remote Office Consolidation
• Next Generation Backup/Restore
• Next Generation Networking

Xtreme Server Consolidation
Met Xtreme Server Consolidation wordt het uiterste uit de techniek gehaald en wordt het aantal servers binnen een datacenter drastisch gereduceerd. In plaats van vijf tot vijftien virtuele machines per server, is het nu mogelijk zestig virtuele machines of meer per server te laten draaien. Complete datacenters worden hiermee gereduceerd tot slechts een rack servers en een rack storage. Dit heeft een enorme impact op de kosten per vierkante meter, de koeling en het stroomverbruik. Juist door te kiezen voor FAT servers in plaats van Blade technologie, zijn de voordelen optimaal en worden de licentiekosten tevens gereduceerd tot een minimum.

Transparent Disaster Recovery
Middels Transparent Disaster Recovery borduurt ISIT voort op het succes van de integratie tussen VMware en het NetApp MetroCluster concept, waardoor gehele datacenters zonder downtime integraal kunnen uitwijken. Vernieuwingen aan het concept zijn het leveren van geavanceerde netwerkomgevingen geïntegreerd met CWDM en DWDM oplossingen voor enterprise omgevingen, waarbij ISIT alle services zelf levert.

Improved Remote Office Consolidation
Improved Remote Office Consolidation reduceert remote office omgevingen maximaal, waarbij de remote office systemen volledig geconsolideerd worden binnen de NetApp omgeving. Het unieke van de architectuur is dat remote fileservers volledig geconsolideerd worden binnen een systeem zonder aanpassingen van naamgevingstandaarden. Oftewel, volledige centralisatie zonder impact voor gebruikers. ISIT maakt hier gebruik van optimale integratie tussen NetApp Multistore en Riverbed technologie. Tevens wordt het hierdoor mogelijk de data uit de remote offices zeer eenvoudig te backuppen. Problemen bij het backuppen van centrale en decentrale fileservers behoren hierdoor tot het verleden.

Next Generation Backup/Restore
Next Generation Backup/Restore elimineert alle problemen die ontstaan bij het backuppen van gevirtualiseerde omgevingen. Door alle unieke datablokken maar één keer in hun leven te backuppen, worden gevirtualiseerde systemen minimaal belast en zijn backup windows minimaal. ISIT maakt hier gebruik van NetApp of EMC Avamar en Symantec oplossingen. Middels slimme de-duplicatietechnologie worden vanaf de klantzijde alleen unieke datablokken verstuurd.

Next Generation Networking
Next Generation Networking speelt in op de behoefte van meer netwerkperformance bij gevirtualiseerde systemen en de opkomst van 10Gb Ethernet. Door Xtreme Consolidation te integreren met 10Gb netwerken wordt het aantal netwerkpoorten drastisch gereduceerd, terwijl er voldoende extra bandbreedte aanwezig is om tegemoet te komen aan de performance behoefte van virtuele omgevingen. Met name de hoeveelheid bekabeling, het stroomverbruik en management wordt zo enorm gereduceerd.

“Voor het volledige programma levert ISIT alle audit, migratie, integratie en supportservices, waardoor ISIT een unieke partner op dit gebied is. Dit wordt mede gerealiseerd door de succesvolle integratie met Telindus dat beschikt over zeer veel netwerkkennis en een enterprise class serviceorganisatie. Door het samengaan van Telindus en ISIT zijn we een zeer unieke organisatie die als één van de weinige beschikt over diepgaande kennis van storage- en netwerktechnologie”, aldus Tony Archidona, Sales Director ISIT.

Democenter
Speciaal voor dit programma is het ISIT democenter volledig opgewaardeerd, waardoor Xtreme Consolidation in combinatie met Next Generation Networking, Transparent Disaster Recovery en Next Generation Backup in volle glorie te bewonderen zijn en waarbij meer dan zestig servers draaien op één machine. Zo staat er een NetApp FAS3140 MetroCluster met 252 drives en 2 HP Proliant DL580 4CPU Quad Core machines met ieder 256GB aangevuld met een Riverbed en EMC Avamar omgeving. Daarnaast wordt er een redundante Cisco Nexus 5020 10Gb omgeving geïmplementeerd, waarmee ISIT meteen inspeelt op de opkomst van Fibre Channel over Ethernet.

-------------------------

Noot voor de redactie: bijgevoegd een foto op hoge resolutie van het ISIT democenter.

Over ISIT – The Storage Company
Sinds de oprichting in 1991 heeft ISIT zich ontwikkeld tot de grootste, onafhankelijke storagespecialist. De organisatie heeft partnerovereenkomsten met toonaangevende storageleveranciers als CommVault, EMC, F5, NetApp, Quantum, Riverbed, Sun, Symantec en VMware. Hierdoor is ISIT in staat de nieuwste ontwikkelingen te vertalen naar innovatieve storage-oplossingen. ISIT heeft alle kennis en disciplines in huis om deze storage-oplossingen te realiseren, van advies tot en met implementatie. Oplossingen van ISIT worden door de markt aangemerkt als innovatief en zeer geavanceerd. De organisatie beschikt daarnaast over een eigen trainingsinstituut en democentrum en heeft vestigingen in Naarden en Eindhoven. Sinds 2007 is ISIT onderdeel van Telindus. Voor meer informatie: www.isit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
isit@marcommit.nl
035-582 27 30

Trefwoorden: Backup, Consolidatie, Datacenter, Isit, Netapp, Netwerk, Recovery, Virtualisatie,