Overname Townsend door Stork Food Systems afgerond

Door: Stork  31-03-2006
Trefwoorden: Industrie, Vleesverwerking

De overname van Townsend Engineering door Stork Food Systems is per 31 maart 2006 afgerond. Townsend, gevestigd in Des Moines (VS) en Oss (NL), is actief op het gebied van machines voor vleesverwerking. Over 2005 behaalde het bedrijf, met circa 400 medewerkers, een omzet van US$ 75 miljoen. Stork betaalt een overnameprijs van US$ 75 miljoen, mogelijk vermeerderd met een earn out regeling, afhankelijk van de financiële resultaten in de komende 3 jaar. De financiële resultaten zullen met ingang van 1 april 2006 in de Stork resultaten worden geconsolideerd en zullen bijdragen aan de winst-per-aandeel over 2006. Alle medewerkers van Townsend zullen naar Stork overgaan. De betrokken ondernemingsraden hebben positief geadviseerd.

De overname van Townsend betekent een belangrijke stap in de invulling van de strategie van Stork Food Systems om haar positie als systeemleverancier op het gebied van verdere verwerking van vlees te versterken. De overname past tevens in de strategie van Stork om een onderneming met een duidelijke focus en sterke kernactiviteiten te creëren.
Voor Townsend biedt deze overname goede mogelijkheden voor verdere groei. De activiteiten van het Amerikaanse bedrijf bestaan enerzijds uit geavanceerde apparatuur voor vleesverwerking waarmee het in de afgelopen decennia een sterke marktpositie heeft opgebouwd, en anderzijds uit de co-extrusietechnologie voor worstproductie. Integratie op het terrein van voedselproductietechnologie en verwerkingstechnologie levert grote voordelen op voor beide bedrijven en daarmee voor hun gezamenlijke klantenkring.

Stork Food Systems ontwerpt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële systemen en installaties voor het verwerken van pluimvee en het produceren van convenience food. De groep realiseerde in 2005 met ruim 800 medewerkers een omzet van € 171 miljoen bij een totale Stork omzet van € 1,82 miljard.

Trefwoorden: Industrie, Vleesverwerking

Contact Stork

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share