Stork Aerospace geselecteerd voor productie van aanvullend pakket elektrische bekabeling voor Boeing

Door: Stork  14-04-2006
Trefwoorden: Industrie, Luchtvaart, Ruimtevaart

Stork Aerospace geselecteerd voor productie van aanvullend pakket elektrische bekabeling voor Boeing 737

Fokker Elmo, onderdeel van Stork Aerospace, heeft met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing Commercial Airplanes overeenstemming bereikt over de productie en levering van een tweede werkpakket elektrische bekabeling voor het Next-Generation 737 vliegtuig. De werkzaamheden voor dit pakket gaan in april 2006 bij Fokker Elmo van start, waarna de afleveringen zijn gepland tot en met 2011.

In september 2005 bereikten Boeing en Fokker Elmo een doorbraak met het ondertekenen van het contract voor een eerste pakket elektrische bekabeling en schakelkasten. De geslaagde overdracht van dit eerste werkpakket en de voortgang van de werkzaamheden hebben geresulteerd in het nu getekende additionele werkpakket voor Fokker Elmo. Voor beide pakketten worden de productiewerkzaamheden grotendeels uitgevoerd in de vestiging van Fokker Elmo in China.

Jan Lagasse, directeur van Fokker Elmo: "We zijn zeer verheugd over dit aanvullende contract met Boeing Commercial Airplanes en trots dat onze bestaande samenwerking in het lopende programma tot Boeing's besluit heeft geleid de relatie uit te bouwen. Dit is voor een groot deel te danken aan de toewijding en betrokkenheid van het gehele team van Boeing en Fokker medewerkers. Het is een hele eer om deel uit te mogen maken van dit uiterst succesvolle Boeing Commercial Airplanes programma."

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2005 boekte de groep met 3.385 medewerkers een omzet van € 551 miljoen bij een totale Stork omzet van €1,82 miljard. Fokker Elmo is binnen Stork Aerospace het 'Center of excellence' voor electrische systemen met vestigingen in Nederland, Noord Amerika en China.

Trefwoorden: Industrie, Luchtvaart, Ruimtevaart

Contact Stork

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share