Nieuwe mogelijkheden voor Magische inkt op mokken

Door: Zintuig Relatiegeschenken  12-08-2009


Magic inktbedrukking op mokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd dat een 1 kleur bedrukking op een koffiemok de norm was, is inmiddels al op zijn retour. Een nieuwe ontwikkeling in “koffiemokkenland” is het toepassen van hittegevoelige inkt. Wordt er bijvoorbeeld koffie ingeschonken, dan verandert de kleur van de opdruk.

Er zijn globaal drie soorten bewerkingen te onderscheiden:

1. Wondermok

Bij deze techniek wordt de mok eerst regulier bedrukt. Daarna komt er een zwarte of donkerblauwe laag over de gehele mok. Wordt er een warme drank ingeschonken, dan verdwijnt deze donkere laag en komt de opdruk te voorschijn.

2. Frosted print

Hier draait het juist om een koude vloeistof. De opdruk wordt aangebracht, daaroverheen wordt een witte/grijze kleur over het logo gedrukt. Als u vervolgens koude cola inschenkt, verdijnt deze witte laag en komt de opdruk tevoorschijn.

3. Magische print

Magische print werkt hetzelfde als wondermok, echter wordt niet de gehele mok voorzien van deze zwarte of donkerblauwe laag, maar slechts een deel. In het voorbeeld is op de mok een zwarte druppel te zien. Als er ko ffie wordt ingeschonken komt er een groene druppel te voorschijn met een boodschap erin.

Een ander voorbeeld. Bedruk een mok met een televisie en druk in het televisiescherm een logo in verschillende kleuren. Na dit drukproces gebruik je de magic print om het televisiescherm zwart te drukken.

Schenk je nu koffie in, dan lijkt het net of je de televisie aanzet


Contact Zintuig Relatiegeschenken

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share