Regiostock gaat verder dan deze regio

Regiostock gaat verder dan deze regio van Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!

Door: Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!  30-03-2009
Trefwoorden: Schiphol, Groene Hart, Veenstreek

Regiostock gaat verder dan deze regio
‘We gaan ons voorstellen aan de rest van Nederland’

“Normaal gesproken zit ik bij zo’n lange dag allang te knikkebollen, maar dit vind ik wel heel erg interessant!” Aan de reacties te merken was het programma van de tweede Regiostockdag op dinsdag 24 maart een schot in de roos. In het Alphense Alfreds Diner werden de uitbreidingsplannen voor de toekomst besproken en genoten zo’n dertig fotografen van interessante sprekers en workshops.

De doorgaans toch een tikkeltje eigenwijze fotografen zaten opvallend geconcentreerd naar de sprekers te luisteren. Allereerst was het de beurt aan Bastiaan de Roo, directeur Kamer van Koophandel Alphen aan den Rijn, om de dag voor het regionale stockfotobureau te openen. Hij prijsde het initiatief en onderstreepte het belang van de netwerkfunctie voor de deelnemende fotografen. Vervolgens vloog het programma met informatie over pensioenen door RVS en ING en auteursrecht op foto’s door ICT jurist Arnoud Engelfriet in sneltreinvaart voorbij. Aan Gerard Daalhuisen, uitgever van NRC De Week en bedenker van NRC Next, de eer om als laatste spreker af te sluiten.

Naast het officiële programma waren er tijdens de lunch en tussen de workshops door nog genoeg momenten om elkaar beter te leren kennen. Daarmee voorziet Regiostock, een stockfotobureau dat in eerste instantie is opgericht om rechtenvrije regiofoto’s via een gebruikersvriendelijke website te verkopen, ook in een netwerkfunctie voor fotografen. “Erg leuk om elkaars verhaal te horen”, reageerden de meesten dan ook. Met inmiddels een flinke uitbreiding aan fotografen sinds de Regiostockstart in september vorig jaar, waren er veel nieuwe gezichten.

Uiteraard werden de resultaten van het platform dat streekbeelden maar dus ook fotografen ‘levert’, uitgebreid met elkaar besproken. Hoeveel bezoekers kwamen er en via welke weg? Welke stockfoto’s werden bekeken en welke zijn daadwerkelijk verkocht? Enthousiast vertelde medeoprichter Michel ter Wolbeek over de plannen voor de toekomst. “We willen ons netwerk voor en door fotografen meer gaan benadrukken. Daarnaast gaan we flink werken aan onze bekendheid. Riepen we onze naam eerst alleen nog in deze regio, binnenkort gaan we ons ook voorstellen aan de rest van Nederland.”

Meer informatie: www.regiostock.nl

Trefwoorden: Groene Hart, Regionale Fotografennetwerk Breidt Zich Uit, Regionale Stockfotografie, Schiphol, Streekbeelden, Streekfotografie, Tweede Regiostockdag, Veenstreek,

Contact Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share