‘We hebben nooit vermoed dat het zo groots zou worden’

‘We hebben nooit vermoed dat het zo groots zou worden’ van Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!

Door: Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!  20-08-2008
Trefwoorden: Regiofoto, Streekfoto,

Het idee om een ‘streekstockfotobureau’ op te zetten, lag eigenlijk nogal voor de hand. Al jaren werkzaam als professioneel fotograaf voor diverse zakenbladen, reclamebureaus en andere bedrijven en gemeenten uit de regio, merkte Ter Wolbeek een sterke behoefte aan kwalitatief goed stockmateriaal uit de streek. “Bijvoorbeeld van een mooi bloeiend bollenveld voor die ene nieuwbouwbrochure, Terwijl het op dat moment winter is.” De ondernemer geeft toe dat iedere fotograaf uit deze regio wel zoiets in zijn archief heeft. “Maar is het dan ook de juiste kleur? En hebben reclamebureaus dan wel zin om tien verschillende fotografen af te bellen voor ze die ene foto hebben?” Dus bedacht Ter Wolbeek een online platform om vraag en aanbod uit de Randstad samen te laten komen.

Rechtenvrij en oneindig gebruik
En dat werd dus Regiostock.nl, een online beeldbank die vooral handig, snel en eenvoudig in het gebruik moest zijn. “Zo kun je niet alleen zoeken met een snelzoekfunctie of op plaatsnaam, maar ook op kleur, seizoen en zelfs op sfeer. En als je je eenmaal geregistreerd hebt, kun je de geselecteerde beelden direct bestellen of eerst bekijken en bewaren in je persoonlijke lightbox.” Omdat bijna de gehele website en het betaalsysteem geautomatiseerd is, gaat ook het bestellen, betalen en daadwerkelijk downloaden van de afbeelding snel en vooral heel simpel. “Vandaag bestellen is vandaag nog in huis”, legt Ter Wolbeek uit. “En eenmaal gekocht, is de foto rechtenvrij en oneindig te gebruiken, ongeacht de publicatie en oplage. Er hoeft dus niet telkens opnieuw toestemming voor het gebruiken van de foto worden gevraagd.”

Eigenlijk lopen ze er liever niet mee te koop, maar feit is dat Michel Ter Wolbeek het lanceren van het online platform voor stockfoto’s uit de Randstad niet alleen gedaan heeft. “Zonder Sandra had ik dit nooit kunnen doen”, legt hij met een blik op zijn partner uit. “Ik ben echt niet de eerste fotograaf die dit bedacht heeft, maar wel de eerste die het daadwerkelijk heeft uitgevoerd. En dat komt vooral omdat zij al mijn ideeën uitgewerkt heeft. Ik kan alleen maar plaatjes schieten”, zegt de professioneel fotograaf lachend, “maar zij kan de rest.” Wat gezien haar marketingopleiding en ervaring als journalist en tekstschrijver wel zo bruikbaar is. “Ach, we vullen elkaar gewoon goed aan”, zegt Sandra Zuiderduin nuchter. “En vergeet onze andere fotografen niet.”

Professioneel stockbeeld
Want het is onder meer de samenwerking met nu zo’n twintig andere fotografen wat de stuwende kracht van Regiostock vormt. “Ons sterke punt is inderdaad dat we met verschillende fotografen werken. Van jong talent tot oude rot in het vak, maar allemaal bekende fotografen uit de regio”, legt Ter Wolbeek uit. “Zo hebben we niet alleen een vliegtuigen- en hoogtefotograaf, maar ook een fotograaf die is gespecialiseerd in macrofoto’s en eentje die veel met modellen werkt”, geeft Zuiderduin als voorbeeld. “Samen bieden we een uitgebreid en divers aanbod aan kwaliteitsfoto’s dat in meerdere formaten te leveren is. Van webbestand tot billboardformaat.” En daarmee is Regiostock, voor zover beiden weten, de eerste regionale beeldbank die op zo’n grootschalige manier de Randstad in professioneel stockbeeld brengt.


Regiostock
Foxtrot 8
2152 SR Nieuw vennep
T 0252-500466
E [email protected]
I www.regiostock.nl

Trefwoorden: Regiofoto, Streekfoto,

Contact Regiostock - Hollandse stockfoto's uit uw regio!

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share