“Nieuw Secu-slot ‘redt’ het kozijn”

Door: Secuproducts  18-04-2006
Trefwoorden: Bouw, Kozijnen, Hang- En Sluitwerk

Secu Products en SKK-Kozijnservice renoveren sluitwerk van 1.000 woningen in Amsterdam

“Nieuw Secu-slot ‘redt’ het kozijn”

Een goed samenspel tussen SKK-Kozijnservice uit Assen en Secu Products uit Nieuw Vennep zorgt voor een inventieve oplossing bij de renovatie van 1.000 woningen in Amsterdam/Holendrecht. Secu levert een aangepast smal slot voor de bestaande aluminium schuiframen, waardoor deze behouden bleven.

Door het intensieve gebruik, is het hang- en sluitwerk veelal eerder aan vervanging toe dan het kozijn. Probleem is echter, dat bij renovatie het oude sluitwerk vaak niet meer leverbaar is en de aannemer of architect geen andere oplossing zien dan het vervangen van het totale kozijn. “Zonde”, zegt Ruben Kamminga van SKK-Kozijnservice: “Want met nieuw hang- en sluitwerk kan het kozijn weer jaren mee. En het is een enorme kostenpost, wanneer het totale kozijn vervangen moet worden.”

Hang- en sluitwerk
Dat het ook anders kan bewezen SKK en Secu bij een grootschalig renovatieproject van 1.000 woningen van de woningcorporatie Olympus in Amsterdam/Holendrecht. Het versleten kiesstandslot van de aluminium schuiframen bleek niet meer leverbaar. Om echter niet te snel te kiezen voor nieuwe kozijnen, ging SKK op zoek naar een bedrijf dat een dergelijk smal slot kon leveren. Kamminga: “Bij een houten kozijn neem je de beitel en schaaf en zoek je de oplossing in het kozijn. Bij kunststof of zoals in dit geval aluminium, gaat dat niet en moet je op zoek naar een passend slot.” Uiteindelijk vond het Assense bedrijf de oplossing bij Secu Products. Christian van Bruggen: “Wij hebben sinds enkele jaren een serie sloten, die zo smal zijn dat ze op allerlei kozijnen passen, waar andere types te breed zijn. We hebben dit type slot geleverd in een afwijkende kleur.” Daarmee is bewezen dat Secu Products bekend is van aanvullende beveiligingsproducten, maar lang niet iedereen weet, dat zij ook een groot assortiment universele sloten hebben.

Samenwerking
Kamminga: “We hebben al eens eerder samen met Secu dergelijke complexe problemen opgelost. Dat was ook de reden dat we nu weer aanklopten. Zij weten perfect de praktische kennis die wij hebben in het zoeken naar oplossingen, te vertalen naar producten. Tevens maakt de enorm sterke dienstverlenende instelling van Secu, dat ze altijd meedenken met de opdrachtgever. Gezamenlijk kom je zo tot de beste oplossingen.”

Start
De renovatie van de 1.000 woningen wordt uitgevoerd in 4 fasen. Elk jaar worden 238 woningen gerenoveerd. De afgelopen maanden is SKK-Kozijnservice gestart met de uitvoering van de eerste fase.

Trefwoorden: Beveiligingsproducten, Bouw, Hang- En Sluitwerk, Kozijnen, Sloten

Contact Secuproducts

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share