De echte waarheid over de no - claimbescherming bij autoverzekeringen

De echte waarheid over de no - claimbescherming bij autoverzekeringen van AardigZeker.nl

Door: AardigZeker.nl  22-08-2008


Dit bericht is om het systeem, de mogelijkheden én beperkingen van diverse verzekeraars in een keer duidelijk te maken.
Bij veel verzekeraars is het mogelijk om de "No-Claim" beschermer op een autoverzekering bij te sluiten. Maar zou u dit wel altijd moeten doen?

Als u bij uw maatschappij nog niet de hoogste BM-trede heeft, is de "No-Claim" Beschermer een perfecte aanvulling op uw autoverzekering. Hiermee bent u bij schade beschermd tegen terugval in korting. U mag met deze dekking namelijk één schade per verzekeringsjaar op uw verzekering claimen zonder dat dit ten koste gaat van uw opgebouwde korting. En nog veel belangrijker: zonder dat uw premie stijgt. U verliest wél een aantal van uw schadevrije jaren. Bij switchen na een schade naar een andere maatschappij moet u dus wél van een lager aantal schadevrije jaren uitgaan (niet bij Aegon, FBTO en Generali).

TIP 1: Als u momenteel bij uw maatschappij de hoogste BM-trede heeft hoeft u geen "No-Claim" Beschermer mee te verzekeren (met uitzondering van ABN-Amro, Allianz, Avéro Achmea en het Select en Top product van London). Na een schade valt u weliswaar terug in tredes maar houdt u de maximale korting. Wij raden u aan vanaf de schadedatum de "No-Claim" Beschermer dan wél mee te verzekeren.
TIP 2: Als u de "No-Claim" Beschermer heeft meeverzekerd en u komt op de hoogste BM-trede geef dan aan uw verzekeraar (behalve bij de uitzonderingen in TIP 1) door dat deze kan komen te vervallen.
Een verzekeringsmaatschappij haalt deze dekking niet uit zichzelf van de polis. U voorkomt zo onnodige premiebetaling.
TIP 3: Bij de uitzonderingen in TIP 1 moet er ook in het geval van de hoogste BM-trede na een schade altijd meer betaald worden. Tenzij de "No-Claim" Beschermer is meeverzekerd. Overigens is het bij ABN-Amro en Delta Lloyd en OHRA niet eens mogelijk de "No-Claim" Beschermer te sluiten.
TIP 4: Bij Univé stijgt u na een schade wél door. Bij de andere maatschappijen wordt per eerstvolgende hoofdvervaldatum de BM-trede voor één jaar bevroren.

Concluderend kan de "No-Claim" Beschermer u, na een schade behoeden, voor een verhoging van de premie voor uw autoverzekering.

De inhoud van dit persbericht schetst de situatie van de datum van publicatie.

Tot zover dus een van de berichten die op het net staan. Niets nieuws dus heren, ja oud nieuws. Zelfs een beetje gezocht nieuws dus.

Vindt u trouwens zelfs niet dat grote verzekeringsites een beetje veel woeker kosten rekenen in de vorm van 20% tot 35% provisie. Wij doen het slechts voor 4%. Laat ze dat 's op tv gaan onderzoeken.