Andre Derain en Marc Chagall bij zomerexpositie Galerie de Coninck

Door: Galerie De Coninck - Fine Art 1800 - Heden  25-07-2007
Trefwoorden: Kunst, Art, Expositie

Zomer in Galerie De Coninck
Expositie van schilderijen en litho’s van hoge kwaliteit

In Galerie De Coninck aan Zuidereinde 122 te ’s-Graveland wordt vanaf zaterdag 28 juli de gebruikelijke zomerexpositie georganiseerd. In deze expositie is ervoor gekozen een keur van Hollandse, Vlaamse en Franse kunstenaars uit heden en verleden te presenteren. Bijzonder zijn de originele litho’s uit de jaren vijftig en zestig van de grote Franse klassiek-modernisten André Derain en Marc Chagall.

Bijzondere werken Franse, Vlaamse en Hollandse meesters

Het is de traditie van www.galeriedeconinck.nl. om elk jaar de zomer te benutten om een smaakvolle expositie te organiseren. De ervaring leert dat menig zomers thuisblijver de weg naar de galerie dan bij uitstek weet te vinden. Ook de 2007-jaargang belooft in dat opzicht veel bijzonders. Dat geldt in de eerste plaats voor liefhebbers van Hollandse, Vlaamse en Franse kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw als David Schulman, Theophile de Bock, Piet van Wijngaerdt, A.J van Prooyen, Paul Bodifée, Léon Lommaert en Jacques Boloré die allen met olieverven in de galerie zijn vertegenwoordigd. Daarnaast wordt uiteraard ook werk vertoond van hedendaagse kunstenaars uit de “stal” van www.galeriedeconinck.nl.. Dat zijn bijvoorbeeld Youti Krotov, Frits Goosen, Bob Pestman, Walter Otte, Auda, Raymond Dwars en Annemarie van Wolde.

Orginele litho's Andre Derain en Marc Chagall

Bijzonder zijn de originele litho’s uit de vijftiger en zestiger jaren uit de l’Ecole de Paris van Andre Derain (1880-1954) en Marc Chagall (1887-1985). Het betreft hier dus geen postume nadrukken van een latere datum, zoals die in grote aantallen op de (veiling)markt worden gepresenteerd. De kleurrijke lithos’s van Marc Chagall in Galerie De Coninck met ontwerpen van kerkramen werden onder supervisie van Chagall in 1962 door Mourlot & Frères vanaf steen gedrukt. Dit gebeurde mede op basis van een samenwerking tussen Marc Chagall en de beroemde Franse graficus Charles Sorlier.

Een aantal van deze prachtige litho’s werd in soms wel twintig verschillende kleuren gedrukt. Van André Derain tenslotte wordt een aantal litho’s met vrouwelijke naakten geëxposeerd die in februari-maart 1957, vlak na het overlijden van Derain in 1955, door de beroemde Parijse Galerie Maeght werden uitgegeven. Ook deze werden door Mourlot & Frères in Parijs gedrukt.

Expressionistische meesterwerken in Eregalerij

Natuurlijk presenteert www.galeriedeconinck.nl. traditioneel weer een aantal topwerken. Dat is bijvoorbeeld het prachtige “Les trois Couturiers”van Augustin Ribot (1823-1891), de schilder bij uitstek van het Franse proletariaat uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Ribot is niet alleen met z’n werk vertegenwoordigd in de Hermitage (Leningrad), het Metropolitan Museum of Modern Art (New York), het Louvre in Parijs, maar ook in het Van Gogh Museum in Amsterdam omdat Vincent van Gogh een groot bewonderaar was van het werk van Ribot.

In de eregalerie van de 19e en 20e eeuw wordt ook ruimte gereserveerd voor topwerken als “Landschap bij de Leie”van de Vlaamse expressionist Albert Saverijs, een wintergezicht ( “Winter in het Haagsche Bos”) van Louis Apol en tenslotte een sfeervol romantisch werk op groot formaat van de Amsterdamse schilder George Andries Roth die met z’n werk onder andere vertegenwoordigd is in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Openingstijden Galerie de Coninck

In de maand augustus is de galerie geopend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur. De rest van de week op afspraak.

Voor meer informatie: www.galeriedeconinck.nl. , Telefoon: 035-6565562
Beeldmateriaal kunt u downloaden via: http://www.flickr.com/photos/galeriedeconinck

Trefwoorden: Art, Expositie, Expressionisme, Expressionist, Franse, Galerie Deconinck, Hollandse, Kunst, Louis Apol, Meesters, Ribot, Vlaamse, Zomerexpositie,

Contact Galerie De Coninck - Fine Art 1800 - Heden

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share