Cursus natuur en fotografie in Gaasterland en Midden-Frankrijk

Cursus natuur en fotografie in Gaasterland en Midden-Frankrijk van Ecologisch Adviesbureau B. Kruijsen

Door: Ecologisch Adviesbureau B. Kruijsen  13-02-2009

Evenals in 2008 organiseren de fotograaf Anno Huidekoper en de bioloog Ben Kruijsen, in 2009 een fotocursus in Midden-Frankrijk. Zo'n cursus rust op twee pijlers: creatief leren omgaan met een digitale spiegelreflexcamera en tegelijk kennis opdoen over het onderwerp. In concreto betekent dat bij macrofotografie veel leren over bloemen en insecten en leren omgaan met de macrofunctie van je camera. Maar ... we besteden ook aandacht aan zwart-witfotografie van oude gebouwen e.d. Er zijn in 2009 een aantal van dergelijke cursussen waarvan twee in Midden-Frankrijk (3-9 mei en 20-26 september). We verblijven in het natuurgebied La Brenne in gîtes op basis van volpension. De Fransen koken voor ons! Elke dag gaan we op excursie in het natuurgebied La Brenne en aan het eind van de middag bespreken we in groepsverband de mooiste foto's aan de hand van A4/A3 prints. Deze prints rollen uit een professionele Epson-printer. We gaan ook een Middeleeuws dorp, St. Benoît du Sault, bezoeken. Je kunt daar oude gebouwen, stadsmuren en een prachtige muurflora fotograferen.
Naast de week-cursussen gaan we in 2009 ook in Nederland op stap volgens dezelfde formule, alleen nu in de vorm van een lang weekend (donderdagavond tot en met de zondagmiddag). Weekenden zijn 16-19 april en 27-30 augustus. Locatie Rijs in Gaasterland (Frl.). Naast natuurgebieden langs het IJsselmeer, bezoeken we voor de liefhebbers het oudste stoomgemaal van Nederland in Lemmer.
Voor kosten en andere informatie kun je me een mail sturen.
Als extra service voor oudcursisten en nieuwe cursisten bieden we de mogelijkheid om eigen foto's te plaatsen in een fotoalbum waarbij foto's van constructief commentaar kunnen worden voorzien.


Contact Ecologisch Adviesbureau B. Kruijsen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share