ABeam Consulting introduceert Lean Rapid Cost Reduction Framework

ABeam Consulting introduceert Lean Rapid Cost Reduction Framework van Abeam Consulting

Door: Abeam Consulting  13-01-2009
Trefwoorden: Consulting, Adviesdiensten, Abeam

Helpt bedrijven moeilijke economische tijden door te komen zonder de winst op lange termijn in gevaar te brengen.

Schiphol-Rijk, 13 januari 2009 – ABeam Consulting, wereldwijd aanbieder van operationele adviesdiensten, heeft vandaag een framework geïntroduceerd voor snelle, effectieve kostenbesparing (Lean Rapid Cost Reduction Framework). Dit framework is een gezamenlijk initiatief van ABeam en een select aantal Europese klanten uit de productie- en consumentensector; het stelt bedrijven in staat gericht, snel en duurzaam kostenbesparende maatregelen te treffen.

Tunde Laleye, Hoofd van het Europese Supply Chain Management Excellence Center van ABeam, licht toe: “De wereldwijde financiële crisis vraagt om niet eerder vertoonde snelheid van handelen. Met dit pragmatische, modulaire framework kunnen bedrijven snel en doelgericht handelen en activiteiten bespoedigen die niet alleen winst opleveren op de korte termijn maar het bedrijf ook positioneren voor succes op de lange termijn. Bedrijven die traag reageren of die het ontbreekt aan het inzicht of de aanpak om weloverwogen beslissingen te nemen, zullen serieus hinder daarvan ondervinden met gevolgen voor het resultaat over 2009 of, nog erger, voor hun concurrentievermogen in de komende jaren.”

De belangrijkste in het framework opgenomen succescriteria die bedrijven zouden moeten toepassen om te overleven en duurzame resultaten te behalen, zijn de volgende:
- Voer vereenvoudigingen door, elimineer verspilling en verspil geen tijd. Conventionele kostenbesparende maatregelen krijgen voornamelijk prioriteit vanwege hun impact op de balans. Maar ook kleinere kostenbesparingen kunnen grote invloed hebben op de totale kasstroom, mits deze maatregelen snel en vroegtijdig worden genomen.
- Versnel processen die resulteren in gerichte, snelle winst met een positieve impact binnen zes maanden; onderken de risico’s en zwak maatregelen af ter voorkoming van negatieve effecten op middellange termijn.
- Implementeer een functieoverstijgende benadering op basis van het Lean-principe en grijp niet terug op de gedateerde silobenadering.
- Begin waar het werk wordt gedaan. Lean Rapid Cost Reduction vindt niet plaats in vergaderzalen of achter gesloten deuren.

De backgrounder van ABeam over Lean Rapid Cost Reduction Framework is op aanvraag verkrijgbaar.

ABeam Consulting
Het wereldwijd opererende ABeam Consulting biedt integrale adviesdiensten aan internationale en lokale klanten. Het consultancybedrijf helpt ondernemingen strategisch concurrentievoordeel en technische innovaties te benutten en zo de prestaties van hun organisatie te optimaliseren.
ABeam werkt met zijn klanten samen op basis van een hecht partnerschap en is gespecialiseerd in het analyseren van de uitdagingen waarvoor zij zich geplaatst zien. Met branchespecifieke en operationele procedures in combinatie met technische expertise biedt ABeam hen oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan.
De onderneming is gevestigd in Tokio en biedt werk aan 4.200 consultants die circa 700 klanten in 21 landen van dienst zijn. Meer informatie: www.abeam.com.

Contactgegevens:
The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 5656850
carolineb@communicationforce.com

Trefwoorden: Abeam, Adviesdiensten, Consulting, Tunde Laleye