ABeam Consulting sponsort Room to Read

ABeam Consulting sponsort Room to Read van Abeam Consulting

Door: Abeam Consulting  18-12-2008
Trefwoorden: Donatie, Abeam Consulting, Deepak Kini

Financiële en operationele ondersteuning van initiatief om kinderen in ontwikkelingslanden toegang tot onderwijs te bieden

Schiphol-Rijk, 18 december 2008 – ABeam Consulting, wereldwijd aanbieder van operationele adviesdiensten, is sponsor van Room to Read. Deze internationale NGO (Non-Government Organisation) zet zich in om kinderen in ontwikkelingslanden toegang tot onderwijs te bieden. ABeam doneerde 50.000 Amerikaanse dollars aan Room to Read en levert doorlopende financiële hulp met bijdragen van individuele medewerkers. Daarnaast zet ABeam zijn expertise in om Room to Read op operationeel gebied te ondersteunen en biedt het bedrijf de organisatie onderdak in zijn hoofdkantoor in Japan. Ook ABeam Consulting Europe neemt deel aan de sponsoring met financiële bijdragen van medewerkers. Het totale ingezamelde bedrag zal worden verdubbeld door het management van ABeam Consulting Europe.

Op dit moment kunnen 800 miljoen kinderen niet lezen en schrijven en gaan 100 miljoen kinderen niet naar school in ontwikkelingslanden. Dit zorgt voor veel sociale problemen. Onderzoek door de Verenigde Naties geeft aan dat investeren in onderwijs de meest effectieve manier is om bij te dragen aan de economische ontwikkeling en het uitroeien van sociale problemen.

Room to Read werd in 2000 opgericht door voormalig Microsoft-manager John Wood, die de concepten en visie van wereldwijd zakendoen wilde toepassen in de NGO-sector. Het doel van Room to Read is tegen 2020 10 miljoen kinderen onderwijs te bieden. De NGO heeft al opmerkelijke resultaten behaald. Op dit moment zijn er al 5.160 bibliotheken, 442 scholen en 155 computer- en talenpractica opgericht. Speciaal voor de ontwikkeling van meisjes startte Room to Read het initiatief Room to Grow. Inmiddels ontvangen 4.036 meisjes een studiebeurs. Verder zijn er meer dan twee miljoen Engelse taalboeken geleverd, waarvan 226 titels in lokale talen.

“Het oplossen van problemen in de wereld begint met onderwijs. We zijn heel blij dat we Room to Read kunnen helpen kinderen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot kennis. Vooral meisjes zijn vaak uitgesloten van onderwijs. We hopen veel geld in te zamelen en ook aan Room to Grow een concrete bijdrage te kunnen leveren. Maatschappelijke verantwoordelijkheid telt zwaar in ons bedrijf. De ondersteuning van Room to Read is een van de manieren waarop we hier invulling aan geven. De organisatie heeft een prachtige doelstelling, die we van harte onderschrijven”, zegt Deepak Kini, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lokale initiatieven op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid bij ABeam Consulting in Europa. 

ABeam Consulting
Het wereldwijd opererende ABeam Consulting biedt integrale adviesdiensten aan internationale en lokale klanten. Het consultancybedrijf helpt ondernemingen strategisch concurrentievoordeel en technische innovaties te benutten en zo de prestaties van hun organisatie te optimaliseren.
ABeam werkt met zijn klanten samen op basis van een hecht partnerschap en is gespecialiseerd in het analyseren van de uitdagingen waarvoor zij zich geplaatst zien. Met branchespecifieke en operationele procedures in combinatie met technische expertise biedt ABeam hen oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan.
De onderneming is gevestigd in Tokio en biedt werk aan 3500 consultants die circa 700 klanten in 21 landen van dienst zijn. Meer informatie: www.abeam.com 

Room to Read
Room to Read is een NGO, gevestigd in San Francisco (VS). De organisatie bestaat uit 33 vrijwilligersgroepen en ontwikkelt diverse activiteiten om leeromgevingen te ontwikkelen voor kinderen in acht landen verspreid over de wereld, zoals Nepal, Vietnam en Cambodja. In 2007 zetten de organisatie scholen, bibliotheken en computer- en talenpractica op in een tempo van vier per dag. De doelstelling voor 2008 is zes per dag.
Het verhaal achter het initiatief van de organisatie wordt verteld in het boek ‘Leaving Microsoft to challenge the World”, dat verscheen in 2007. 
http://www.roomtoread.org/holidays.html


Contactgegevens
The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Abeam Consulting, Deepak Kini, Donatie,