Ariba presteert beter dan ERP-aanbieders op het gebied van e-procurement

Ariba presteert beter dan ERP-aanbieders op het gebied van e-procurement van Ariba Technologies Netherlands

Door: Ariba Technologies Netherlands  14-02-2007
Trefwoorden: Ariba Spend Management Sourcing Procurement Contract Management Inkoop Contract Beheer

In een nieuw onderzoeksrapport van de Aberdeen Group wordt Ariba aangewezen als 'leading solution for e-procurement excellence’. Uit onderzoek van Aberdeen blijkt dat Ariba-klanten beter presteren dan bedrijven met Oracle of SAP.

Schiphol-Rijk, 14 februari 2006 – Als het om e-procurement gaat, is groter niet altijd beter. Volgens het rapport van onafhankelijk onderzoeksbureau Arberdeen Group bieden de flexibele en gerichte producten en diensten van Ariba Inc. (Nasdaq: ARBA), marktleidend leverancier van spend management oplossingen, klanten meer waarde dan het e-procurement aanbod van de grote ERP-aanbieders.

Volgens het Aberdeen rapport E-Procurement Head-to-Head: Oracle & SAP vs. Ariba vs. BIC is Ariba de meest vooraanstaande oplossing op het gebied van supply management, en presteren bedrijven die gebruik maken van Ariba-producten op essentiële e-procurement gebieden beter dan bedrijven met SAP of Oracle.

"Oracle en SAP zijn duidelijk de grootste spelers," aldus Aberdeens Vice President Global Supply Management Vance Checketts. "Maar ons onderzoek wijst uit dat Ariba’s oplossingen een leidende positie innemen in de concurrentiestrijd om het bieden van uitmuntendheid op het gebied van e-procurement ."

Op basis van onderzoeksgegevens afkomstig van bijna 200 bedrijven die
e-procurement initiatieven ontplooien, stelde Aberdeen vast dat klanten die met Ariba® Spend Management™ oplossingen werken consequent hoger scoren dan organisaties die andere oplossingen gebruiken. Het gaat hierbij o.a. om de volgende key performance indicatoren:
• Supplier enablement (aansluiten van leveranciers)
• Kostenbeheersing
• Kosten van en doorlooptijd tussen offerte-aanvraag en opdrachtbevestiging
• Gebruikersacceptatie
• Transactievolume
• Softwarefunctionaliteit
• Leverancierstevredenheid

"Spend management is een dynamische bedrijfsactiviteit, en vraagt om flexibele oplossingen die snel en gemakkelijk ingezet kunnen worden en voor bewezen resultaten zorgen" aldus Bob Shecterle, Vice President Solutions Marketing van Ariba. "Met Ariba hebben zowel grote als kleine bedrijven de technologie, specifieke expertise en ondersteunende diensten in handen die ze nodig hebben om succesvolle e-procurement initiatieven te ontplooien, de waarde van hun ERP-systemen te verhogen en hun strategische doelen te bereiken."

Voor de meest succesvolle bedrijven is spend management een proces. Sommige bedrijven beginnen met het optimaal benutten van één enkele oplossing om kostenbesparing te bevorderen, bijvoorbeeld de sourcing van directe materialen. Andere bedrijven concentreren zich op het centraliseren van hun inkoopstrategie of het ontwikkelen van competenties in bepaalde categorieën producten en diensten door te beginnen met een spend management pakket dat productexpertise en diensten omvat. Maar een groot aantal bedrijven kiest voor een allesomvattend pakket van oplossingen dat zowel bedrijfsverandering als operationele uitmuntendheid stimuleert.

Ariba’s aanbod bestaat uit een krachtige, flexibele en allesomvattende reeks van oplossingen die bedrijven bij iedere fase van hun spend management proces kan ondersteunen. Met Ariba hebben bedrijven toegang tot de meest geavanceerde producten en diensten die ondernemingsdoelstellingen helpen bereiken: van het verlagen van de totale exploitatiekosten voor oplossingen tot het ontwikkelen van best-practice processen waarmee alle bedrijfsuitgaven kunnen worden beheerd.
Over Ariba

Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Spend Management (SM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen. Voor meer informatie: www.ariba.com

Voor meer informatie:

Ariba Benelux
Bob Bogaard
+31 (0)20 658 6207

Trefwoorden: Ariba Spend Management Sourcing Procurement Contract Management Inkoop Contract Beheer

Contact Ariba Technologies Netherlands

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share