DE EERSTE VEILIGE VOIP-DIENST VOOR ZAKELIJK GEBRUIK

Door: Interoute Netherlands  29-03-2006
Trefwoorden: Internet, Communicatie, Ip-telefonie

Amsterdam/Londen 29 maart 2005 – Interoute, eigenaar van het meest geavanceerd netwerk voor spraak- en data, introduceert iSip, de eerste veilige VoIP-dienst voor zakelijk gebruik. De dienst is een doorbraak voor zakelijke telefonie en biedt ondernemingen gratis bellen via internet, gratis bellen naar vaste nummers in Nederland en zwaar gereduceerde tarieven voor bellen naar het buitenland en mobiele telefoons. Zonder kans op veiligheidsproblemen die de bedrijfscontinuïteit ernstig in gevaar kunnen brengen zoals andere gratis VoIP-diensten waaronder Skype.

Veiligheidsadviesbureau First Base Technologies zegt: “Skype en andere VoIP-diensten stellen bedrijven voor grote veiligheidsrisico’s. De gebruiker bepaalt namelijk wat er gebeurt en niet de IT-afdeling van het bedrijf. De systeembeheerders kunnen nauwelijks iets doen om het dataverkeer dat over het bedrijfsnetwerk loopt te managen. Skype kan niet gemonitord worden met zogeheten Intrusion Detection System (IDS) tools. Daarmee wordt het bedrijfsnetwerk volledig opengezet voor misbruik door hackers die al druk doende zijn het Skype-model te gebruiken om bedrijven aan te vallen.” De Burton Group¹, zegt hierover: “Wij adviseren bedrijven goed na te denken over veiligheid voordat ze hun mensen gebruik laten maken van Skype. Ook al zijn er grote kostenvoordelen, deze gaan ten koste van de bedrijfsveiligheid.”

iSip wordt aangeboden via het next-generation netwerk van Interoute en biedt naast veiligheid ook grote kostenvoordelen ten opzichte van andere VoIP-diensten. iSip geeft de controle over het bedrijfsnetwerk terug aan de IT-afdeling van het bedrijf. Veel Europese bedrijven overwegen over te stappen op VoIP. Volgens een onderzoek van Analysys², adviseurs op het gebied van telecom, IT en media, zullen in 2010 circa 32 miljoen bedrijfsmedewerkers in West-Europa gebruik maken van een VoIP-dienst en zullen 1,6 miljoen werknemers geen gebruik meer maken van vaste telefonie, maar alleen mobiel bellen. Het onderzoek geeft aan dat in de komende vijf jaar de zakelijke uitgaven aan VoIP-diensten groeien met 17% per jaar tot EUR 12 miljard in West-Europa in 2010.

James Kinsella, CEO van Interoute: “Wij bieden met iSip gratis telefonie voor bedrijven in een volledig beveiligde omgeving. De kostenbesparing spreken voor zich. iSip biedt alle voordelen van een gratis VoIP-dienst, maar wel met de extra veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit die belangrijk zijn voor zakelijk gebruik.”

Interoute biedt een uitgebreide reeks aan geavanceerde diensten over haar eigen netwerk, zoals Arena, Europa’s grootste en meest succesvolle VoIP-marktplaats. Sinds de herstructurering in 2003 is de omzet van Interoute jaar op jaar verdubbeld.

Trefwoorden: Communicatie, Internet, Ip-telefonie

Contact Interoute Netherlands

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share