INTEROUTE ARENA IS ‘PRODUCT VAN HET JAAR 2005’

Door: Interoute Netherlands  12-01-2006
Trefwoorden: Communicatie, Netwerken, Telefonie

“De ‘Product van het Jaar’ Award wordt elk jaar door Internet Telephony Magazine toegekend aan een bedrijf dat heeft bewezen voorop te lopen bij technologische ontwikkelingen. Interoute is zo’n bedrijf. Arena van Interoute is innovatief en speelt in op een duidelijke behoefte in de markt,” zegt Rich Tehrani, Group Publisher en Editor-in-Chief van Internet Telephony Magazine.

 “Wij zijn verheugd dat Arena wordt erkend door Internet Telephony als ‘Product van het Jaar’,” zegt James Kinsella, CEO van Interoute. “Arena is een van de meest belangrijke VoIP-peering platformen van de wereld. Het feit dat er zoveel telecom-zwaargewichten lid zijn van deze community is daar het bewijs van. Allerlei telecombedrijven en mobiele operators maken gebruik van Arena om hun VoIP-verkeer te transporteren. Het is ons geavanceerde en uitgebreide IP-netwerk dat dit mogelijk maakt.”

Arena is een commissie-vrije extranet marktplaats voor telefoonverkeer, ontwikkeld om de handel in spraakminuten te versimpelen en om de drempels voor toetreders tot de telefoniemarkt zo laag mogelijk te maken. Arena werd in mei 2005 geopend als de nieuwste toevoeging aan het Virtual Voice Network (VVN) van Interoute en maakt gebruik van softswitch technologie. Door in te loggen op de Arena webportal kunnen klanten naadloos routes naar elkaar openen om zo overal ter wereld spraakverkeer af te wikkelen ongeacht het spraakprotocol dat ze gebruiken. Via de desktop kunnen gemakkelijk rapportages worden gemaakt en routes worden beheerd.

Met Arena kunnen telecombedrijven en ISPs snel en kosteneffectief de spraakmarkt betreden zonder investeringen te doen in dure spraakinfrastructuur. Klanten betalen alleen voor het gebruik van poorten om toegang te krijgen tot het VVN netwerk van Interoute. De kosten voor het gebruik van deze poorten en circuits zijn veel lager dan bij conventionele interconnectie-diensten. Naast een overzichtelijke en voorspelbare kostenstructuur, biedt Arena een alternatieve manier voor carriers om te onderhandelen over het afwikkelen van internationaal telefoonverkeer. Met Arena wordt het maken en beheren van meerdere interconnectie-overeenkomsten overbodig.

Met name Amerikaanse carriers, die momenteel druk bezig zijn internationaal uit te breiden, maar ook ISPs, resellers en bedrijven die nieuwe markten proberen aan te boren in Oost Europa, het Midden Oosten en Afrika kunnen hun voordeel doen met innovatieve technologieën zoals Arena. Hierdoor hoeven deze bedrijven geen kapitaal te investeren in het (uit)bouwen of onderhouden van een eigen netwerk.

De ‘Product van het Jaar’ Award van Internet Telephony Magazine is de derde award die is toegekend aan VVN/Arena van Interoute. Eerder won Interoute:

·Best Wholesale Product Innovation van Capacity Magazine
·Best Switch Partitioning and Exchange Services, Phone+US Magazine

Trefwoorden: Communicatie, Netwerken, Telefonie

Contact Interoute Netherlands

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share