Bill Gates kondigt een voorsprong van 10 miljoen units voor de Xbox 360 aan

Door: Microsoft  10-05-2006
Trefwoorden: Internet, Computer Software, Games

Bill Gates kondigt een voorsprong van 10 miljoen units voor de Xbox 360 aan en presenteert toekomstplannen op het gebied van interactief entertainment

Microsoft Chairman en Chief Software Architect presenteert visie van één algemeen online platform en biedt gamers een eerste blik op 'Halo 3'

Schiphol-Rijk, 9 mei 2006 - Microsoft Chairman en Chief Software Architect Bill Gates verwacht dat de Xbox 360 een voorsprong van 10 miljoen verkochte units zal hebben op het moment dat concurrerende producten op de markt komen. Verder maakte Gates bekend dat er aan het eind van dit jaar ruim 160 games voor de Xbox 360 op de markt zullen zijn. Tijdens E3 zette Gates tevens zijn visie uiteen om miljoenen Xbox 360-gamers te verbinden met honderden miljoen gamers over de hele wereld met Windows of met mobiele apparaten, via het Xbox Live-netwerk. Gates deed zijn aankondigingen tijdens een persbijeenkomst op de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles, het grootste evenement voor de interactieve entertainmentindustrie.

Het nieuwe Microsoft-initiatief, getiteld 'Live Anywhere', plaatst gamers in het centrum van een wereld waarin ze altijd online toegang hebben tot hun digitale identiteit, games, vrienden en digitale entertainment. Dit gebeurt allemaal via de bekende Xbox Live-interface, ongeacht de locatie of het gebruikte platform. Het initiatief vormt tevens de basis voor cross-platform games, waarbij gamers met Windows PC's, mobiele telefoons en Xbox 360 consoles met en tegen elkaar kunnen spelen.

Microsoft verwacht dat het Xbox Live-netwerk volgend jaar om deze tijd ruim zes miljoen leden zal tellen. Verder spelen ruim 25 miljoen 'casual gamers' wel eens een game via MSN Messenger of MSN Games. Om deze werelden bij elkaar te brengen heeft Microsoft de 'Live Anywhere'-visie ontwikkeld, met de volgende stappen:

* Xbox Live komt naar Windows: gamers kunnen vanaf begin volgend jaar via hun Windows PC verbinding maken met Xbox Live, om te gamen tegen vrienden. Xbox Live op Windows biedt gamers een consistente online gamebeleving die altijd beschikbaar is, met één identiteit, één lijst met vrienden, één set met achievements en spraakcommunicatie in alle games die via het netwerk worden gespeeld. Al deze mogelijkheden zullen de komende winter voor het eerst beschikbaar komen met Windows Vista en de game 'Shadowrun'.

* Microsoft mobile: een nieuwe mobiele gamingservice zal gamers met apparaten gebaseerd op Windows Mobile, JAVA en BREW onderweg toegang geven tot cross-platform gaming, overal en op ieder gewenst moment. Volgend jaar om deze tijd kunnen gebruikers berichten verzenden, hun Friends-list benaderen en de beste mobiele gamecontent downloaden. Populaire games als 'Bejeweled', 'Zuma' en 'Hexic' kunnen eerst uitgeprobeerd worden voordat consumenten ze kopen.

"Met het openstellen van het Xbox Live entertainmentnetwerk voor Windows en mobiele gamers, creëren we ongekende gameplaymogelijkheden die de sterke groei van het aantal online gebruikers verder zullen stimuleren", zegt Gates. "Wij willen consistente en leuke mogelijkheden creëren voor consumenten, waarbij ze op ieder moment en met ieder apparaat zo kunnen gamen. Dat is iets dat alleen Microsoft kan realiseren."

Gates en Peter Moore, corporate vice president van de Interactive Entertainment Business in de Entertainment and Devices Division van Microsoft, kondigden tevens een stortvloed van nieuwe games aan die dit jaar zullen verschijnen voor de Xbox 360 en Windows Vista. Microsoft maakte bekend dat er voor het eind van dit jaar ruim 160 gametitels voor de Xbox 360 op de markt zullen zijn. De spectaculaire, snelle high-definition graphics en de geavanceerde gameplay van deze games tonen aan dat ontwikkelaars volledig gebruikmaken van de mogelijkheden van de krachtige hardware en programmeertools.

Gates en Moore trakteerden het publiek tijdens E3 onder andere op een eerste blik op 'Halo 3', het nieuwste deel in de zeer succesvolle 'Halo'-gameserie. Het enthousiasme voor Halo 3 is gestaag gegroeid sinds de lancering van zijn voorganger - 'Halo 2' - in 2004. Dit was een van de meest succesvolle entertainment productlanceringen ooit in de VS, waarbij in de eerste 24 uur 2,4 miljoen exemplaren werden verkocht, waarmee een omzet werd behaald van $125 miljoen. In dit derde deel keert het personage 'Master Chief' terug om het gevecht af te maken. Daarbij brengt hij het conflict tussen de 'Covenant', de 'Flood' en de mensheid tot een dramatisch en spectaculair einde.

Microsoft Game Studios toonde een aantal exclusieve Xbox 360-gametitels, waaronder 'Gears of War' (Epic Games), 'Fable 2' (Lionhead Studios) en 'Forza Motorsport 2' (Turn 10). Ook de next-generation versie van 'Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent' (Ubisoft) zal zijn debuut maken op de Xbox 360. Verder toonde Microsoft Game Studios games die zowel voor de Xbox 360 als voor Windows Vista zullen verschijnen: 'Alan Wake' (Remedy Entertainment) en 'Shadowrun' (FASA Studios). 'Shadowrun' is de eerste game die invulling geeft aan Microsofts 'Live Anywhere'-visie . Het is een cross-platform game met team-based gevechten en een revolutionaire mix van moderne wapens en magie.

De lancering van de consumentenversie van Windows Vista, in januari 2007, zal een nieuwe impuls geven aan gaming op het Windows-platform. Met Windows Vista introduceert Microsoft DirectX 10, met ongekende nieuwe grafische mogelijkheden, sterk verbeterde prestaties, betere hardware-integratie en nieuwe manieren waarop ontwikkelaars het uiterste kunnen halen uit Windows als gamingplatform. Verschillende bekende gamepublishers hebben al games aangekondigd die Windows Vista en DirectX 10 zullen ondersteunen, waaronder 'Crysis' (Electronic Arts), 'Age of Conan: Hyborian Adventures' (Funcom) en 'Flight Sim X' (Microsoft Game Studios).

Naast de nieuwe games voor de Xbox 360 en Windows Vista, zullen er ook diverse nieuwe games verschijnen op Xbox Live Arcade. Deze snelle, leuke (en soms nostalgische) downloadable games zijn razend populair bij gamers van iedere leeftijd en van ieder niveau. Daarbij profiteren deze games van de high-definition graphics en de Xbox Live-mogelijkheden die alleen de Xbox 360 biedt. Samen met diverse partners kondigde Microsoft een aanzienlijke uitbreiding aan van het Xbox Live Arcade game-aanbod, met bekende klassiekers als 'Pac-Man', 'Galaga', 'Dig Dug' en 'Rally-X' van NAMCO BANDAI Games America; 'Frogger', 'Track & Field', 'Contra' en 'Super Contra' van Konami; 'Defender', 'Paperboy', 'Root Beer Tapper' en 'Ultimate Mortal Combat 3' van Midway Games; 'Sonic the Hedgehog High Speed' van SEGA, plus diverse nieuwe titels, waaronder 'Lumines Live' van Q Entertainment.

In het kader van 'Live Anywhere' komt Microsoft ook met een aantal nieuwe cross-platform accessoires, waaronder de Xbox 360 Wireless Controller, het Xbox 360 Wireless Wheel, en de Xbox 360 Wireless Headset. Al deze accessoires bieden nieuwe mogelijkheden voor het gamen op de Xbox 360 en op Windows. Met de nieuwe Xbox Live Vision video camera kunnen gebruikers hun eigen foto gebruiken voor hun gamer picture, fotoberichten sturen, en videochatten met hun vrienden via Xbox Live.

De wereldwijde vraag naar gaming op de Xbox 360 blijft groeien. Microsoft zal de Xbox 360 het komende jaar in acht nieuwe landen lanceren: Chili, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije en Zuid Afrika.

Over Xbox en Xbox 360
Microsoft zorgde in november 2001 voor een revolutie in de gameindustrie, met de lancering van de Xbox (www.xbox.com). Dit videogame- en entertainmentsysteem van de eerste generatie wordt inmiddels in 26 landen verkocht. Eind 2005 introduceerde Microsoft zijn next-generation systeem, de Xbox 360 (www.xbox.com/xbox360), in Europa, Japan en Noord-Amerika. In 2006 volgden Australië, Colombia, Hong Kong, Korea, Nieuw Zeeland, Singapore en Taiwan. De Xbox 360 is het krachtige high-definition gaming- en entertainmentsysteem dat gamers centraal stelt, met de beste games, het Xbox Live online gamingnetwerk en alle vormen van digitaal entertainment.

Over Xbox Live
Xbox Live is het eerste online gaming- en entertainmentnetwerk die naadloos is geïntegreerd met alle mogelijkheden van de console. Via dit netwerk kunnen gamers gemakkelijk vrienden, games en entertainment vinden, zodra zij hun Xbox 360 aanzetten. Xbox Live is nu beschikbaar in 24 landen en telt ruim 3 miljoen leden. Zij kunnen honderden online games spelen, games downloaden van Xbox Live Arcade, gamedemo's, nieuwe gamelevels, characters, wapens en voertuigen, muziekvideo's en filmtrailers downloaden. Meer informatie is te vinden op www.xbox.com/nl-nl/live.

Over Microsoft Casual Games
De Microsoft Casual Games Group, waaronder MSN Games, Messenger Games, Microsoft Mobile Games, Windows Games en Xbox Live Arcade vallen, wil iedere gebruiker de ultieme gamebeleving bieden. De Microsoft Casual Games Group biedt een verscheidenheid aan leuke en snelle single-player en multiplayer games op verschillende platforms. De populariteit van deze vorm van online gaming blijft sterk toenemen en heeft Microsoft een loyale groep actieve gebruikers. De Group blijft streven naar het aanbieden van innovatieve content en leuke belevingen rond games.

Over Microsoft Game Studios
Microsoft Game Studios is een wereldwijd vooraanstaand uitgever en ontwikkelaar van games voor de Xbox en de Xbox 360, voor Windows en voor online platforms. Met een netwerk van topontwikkelaars, streeft Microsoft Game Studios naar het creëren van innovatieve en diverse games voor Windows (http://www.microsoft.com/games), met bekende gamefranchises als 'Age of Empires', 'Flight Simulator' en 'Zoo Tycoon'; Xbox en Xbox 360 (http://www.xbox.com) met games als het binnenkort te verschijnen 'Gears of War' en franchises als 'Halo', 'Fable', 'Project Gotham Racing' en 'Forza Motorspor' en MSN Games (http://games.msn.com), het officiële gameskanaal voor MSN, met hits als 'Bejeweled' en 'Hexic'.

Over Games for Windows
Microsoft Windows is 's werelds populairste gamesplatform, met het breedste gamesaanbod, de breedste keuze in hardware en geavanceerde gametechnologie voor alle typen gamers. Gebaseerd op Windows, biedt het Games for Windows-platform zowel gamepublishers en gamers de leukste en meest innovatieve gamebelevingen op de PC. Meer informatie is te vinden op http://www.gamesforwindows.com.

Trefwoorden: Computer Software, Games, Internet, Online Gaming

Contact Microsoft

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share