Veel spectaculaire nieuwe games voor Windows Vista aangekondigd tijdens E3

Door: Microsoft  10-05-2006
Trefwoorden: Internet, Computer Software, Games

Nieuwe games voor Windows, nieuwe DirectX graphics technologie en de mogelijkheid om online te gamen via Xbox Live

Schiphol-Rijk, 9 mei 2006 - Tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles hebben Microsoft en een aantal van 's werelds bekendste gamepublishers een indrukwekkende line-up van games voor Windows en Windows Vista aangekondigd. Microsoft maakte tevens bekend dat het van plan is om de mogelijkheden van het Xbox Live game- en entertainmentnetwerk naar het Windows-platform te brengen.

Microsoft Game Studios en andere bekende publishers, waaronder Electronic Arts, NAMCO BANDAI Games America, THQ en Funcom, zullen gamers met Windows Vista ongekende gameplay¬mogelijkheden bieden in alle mogelijke genres, zoals role-playing games(RPG), first-person shooters (FPS), real-time strategy (RTS), massively multiplayer online (MMO) en simulatie. Tot de getoonde Windows Vista-games behoren:

* 'Age of Conan: Hyborian Adventures' (Funcom) is een online actie-RPG die een diepgaande verhaallijn en single-player gameplay combineert met een grootschalige multiplayer finale. Het is de ultieme beleving van de 'Age of Conan'.

* 'Alan Wake' (Microsoft Game Studios) is een psychologische actie-thriller van Remedy Entertainment, die als een van de beste titels van de E3 2005 werd beschouwd. 'Alan Wake' biedt een diepgaand en spannend verhaal in een geheel vrije en open wereld waarin gamers zelf het plot moeten zien te ontrafelen. Daarbij moeten ze intense gevechten aangaan waarbij het gebruik van licht wordt gecombineerd met conventionele wapens.

* 'Company of Heroes' (THQ) is een RTS die zich focust op de gevechten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze game is ontwikkeld door Relic Entertainment, die ook de gamehits 'Homeworld' en 'Warhammer' heeft gecreëerd. 'Company of Heroes' brengt de intensiteit en dynamiek van de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog tot leven.

* 'Crysis (EA) is een nieuwe en zeer originele first-person shooter, ontwikkeld door Crytek, de ontwikkelaar van het veelvuldig bekroonde spel 'Far Cry'. In 'Crysis' moeten gamers het in allerlei verschillende omgevingen opnemen tegen een buitenaardse invasiemacht.

* 'Flight Simulator X' (Microsoft Game Studios) is de tiende editie van de populaire vluchtsimulator die gamers meevoert naar een prachtige, gedetailleerde en realistische wereld. Tal van nieuwe toestellen, vele missies en spectaculaire graphics maken van deze editie opnieuw een 'must have' voor iedereen die iets met vliegen en vliegtuigen heeft.

* 'Halo 2 for Windows Vista' (Microsoft Game Studios) is de game die first-person, multiplayer combat naar een nieuw niveau bracht. Halo 2 komt nu beschikbaar voor Windows Vista.

* 'Hellgate: London' (NAMCO BANDAI Games America) is een actie-RPG die zich afspeelt in een futuristisch Londen, ontwikkeld door Flagship Studios (o.a. met de mensen die de bekende 'Diablo' reeks hebben gecreëerd). Deze game kan telkens opnieuw gespeeld worden, omdat de levels, tegenstanders, items en gebeurtenissen niet van tevoren zijn vastgelegd, maar dynamisch worden gegenereerd.

* 'Shadowrun' (Microsoft Game Studios) is de allereerste game die gelijktijdig zowel voor Windows Vista als voor de Xbox 360 zal uitkomen, waarmee het tevens de eerste game is die invulling geeft aan Microsofts 'Live Anywhere'-visie. Shadowrun is ontwikkeld door FASA Studio en is een multiplayer first-person shooter met een revolutionaire mix van moderne wapens en magie. 'Shadowrun' zal beschikbaar zijn bij de lancering van Windows Vista.


DirectX 10: adembenemende graphics

Microsoft gaf tevens een preview van de ongekende grafische mogelijkheden van de nieuwste gamestechnologie van het bedrijf: DirectX 10. DirectX 10 betekent een enorme verbetering in grafische kwaliteit ten opzichte van de huidige hardware, wat resulteert in veel realistischere games. De nieuwe versie is ook tot zes maal sneller dan eerdere versies van DirectX en ondersteunt omgevingen die veel complexer en dynamischer zijn. DirectX komt exclusief voor Windows Vista beschikbaar. Naast de brede ondersteuning door gameontwikkelaars, heeft DirectX 10 ook de steun van bekende leveranciers van graphics hardware, waaronder ATI Technologies en NVIDIA Corporation.


'Live Anywhere' met Windows Vista

In Microsofts 'Live Anywhere'-visie, die vandaag door Chairman en Chief Software Architect Bill Gates werd aangekondigd, zullen de kracht en de mogelijkheden van het Xbox Live games- en entertainmentnetwerk binnenkort ook beschikbaar komen op het Windows-platform. Deze visie zal voor het eerst invulling krijgen met de release van 'Shadowrun' voor Windows Vista, de komende winter. 'Shadowrun' zal tegelijk beschikbaar komen voor zowel Windows Vista als voor de Xbox 360 en biedt cross-platform gameplay, waarmee de kloof tussen gaming op consoles en computers wordt overbrugd.

Het nieuwe online netwerk biedt Windows Vista- en Xbox 360-gamers een consistente beleving, met één gamertag, één set met achievements, één friends-lijst en spraakcommunicatie met alle Xbox Live-leden. Voor de miljoenen gamers over de hele wereld die zowel op een console als op Windows gamen, betekent dit dat zij straks gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van Xbox Live, of ze nu gamen op een Xbox 360, op een Windows PC of zelfs op een mobiele telefoon.


Nieuwe games voor Windows

Behalve de volgende generatie games voor Windows Vista, komen bekende publishers ook met tal van nieuwe games voor het huidige Windows-platform. Tijdens E3 toonden Microsoft Game Studios en diverse publishing partners vele nieuwe titels voor Windows, waaronder:

* 'Age of Conan: Hyborian Adventures' (Funcom)
* 'Age of Empires III: The WarChiefs' (Microsoft Game Studios)
* 'Battlefield 2142' (EA)
* 'Call of Juarez' (Ubisoft)
* 'Company of Heroes' (THQ)
* 'Crysis' (EA)
* 'Desperate Housewives The Game' (Buena Vista Games)
* 'F.E.A.R. Extraction Point' (Vivendi)
* 'Flight Simulator X' (Microsoft Game Studios)
* 'Hellgate: London' (NAMCO BANDAI Games America)
* 'Heroes of Might & Magic V' (Ubisoft)
* 'Neverwinter Nights 2' (Atari Inc.)
* 'Rise of Nations: Rise of Legends' (Microsoft Game Studios)
* 'Shadowrun' (Microsoft Game Studios)
* 'SiN Episodes: Emergence' (Ritual Entertainment)
* 'The Ship' (Outerlight Ltd.)
* 'Titan Quest' (THQ)
* 'Vanguard: Saga of Heroes' (Sigil Games Online Inc.)


Nieuw 'Games for Windows'-logo

Microsoft onthulde tijdens E3 een nieuw 'Games for Windows'-logo, waarmee consumenten gemakkelijker kwaliteitsgames voor het Windows-platform kunnen herkennen. Peter Moore, corporate vice president, Microsoft Interactive Entertainment Business, onderstreepte nogmaals Microsofts commitment aan het Windows-gamingplatform. Dit blijkt onder andere uit de nieuwe Games Explorer in Windows Vista, waar alle geïnstalleerde Windows-games te vinden zullen zijn, de wereldwijde Games for Windows-marketingcampagne en andere initiatieven om de het Games for Windows-platform te promoten.


Cross-platform draadloze accessoires

Microsoft breidt zijn aanbod in draadloze Xbox 360 cross-platform gameaccessoires uit naar het Windows-platform, met de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows. Met deze USB-receiver voor Windows XP en Windows Vista kunnen gamers de Xbox 360 Wireless Controller, de Xbox 360 Wireless Headset en het Xbox 360 Wireless Racing Wheel op hun PC gebruiken. Microsofts eerste cross-platform controller, de Xbox 360 Controller voor Windows, is al sinds het najaar van 2005 verkrijgbaar.

Over Games for Windows
Microsoft Windows is 's werelds populairste gamesplatform, met het breedste gamesaanbod, de breedste keuze in hardware en geavanceerde gametechnologie voor alle typen gamers. Gebaseerd op Windows, biedt het Games for Windows-platform zowel gamepublishers en gamers de leukste en meest innovatieve gamebelevingen op de PC. Meer informatie is te vinden op http://www.gamesforwindows.com.

Trefwoorden: Computer Software, Games, Internet, Online Games

Contact Microsoft

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share