Xbox 360 en Xbox Live laten opnieuw zien wat 'next-generation' gaming betekent

Door: Microsoft  10-05-2006
Trefwoorden: Internet, Computer Software, Games

Dit jaar ruim 160 high-definition Xbox 360 games, nieuwe mogelijkheden voor Xbox Live en cross-platform draadloze accessoires

Schiphol-Rijk, 9 mei 2006 - De Xbox 360 is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, met ongekende verkoopcijfers en een groeiende populariteit onder consumenten. Microsoft gooit er nu nog een flinke schep bovenop, met een stortvloed van nieuwe games en accessoires voor de Xbox 360 en nieuwe mogelijkheden binnen Xbox Live.

Tijdens de Electronic Entertainmreent Expo (E3) in Los Angeles, maakte Peter Moore, Microsofts corporate vice president van de Interactive Entertainment Business binnen de Entertainment and Devices Division van Microsoft, bekend dat gamers nog voor het eind van dit jaar ruim 160 high-definition gametitels voor de Xbox 360 kunnen verwachten. Moore kondigde tevens een aantal nieuwe Microsoft Game Studio-titels voor de Xbox 360 aan, die momenteel in ontwikkeling zijn. Hiertoe behoren 'Alan Wake', 'Fable 2', 'Forza Motorsport 2' en de nieuwste titel in de populaire 'Halo'-gameserie: 'Halo 3'.

Deze week worden tijdens de E3 de volgende Xbox 360-gametitels van Microsoft Game Studios aangekondigd en getoond:

* 'Alan Wake' (Remedy Entertainment) is een psychologische actie-thriller die als een van de beste titels van de E3 2005 werd beschouwd. 'Alan Wake' biedt een diepgaand en spannend verhaal in een geheel vrije en open wereld waarin gamers zelf het plot moeten zien te ontrafelen. Daarbij moeten ze zware gevechten aangaan waarbij het gebruik van licht wordt gecombineerd met conventionele wapens. 'Alan Wake' zal zowel voor Windows Vista als voor de Xbox 360 verschijnen. De releasedatum is nog niet bekend.

* 'Blue Dragon' (Mistwalker/Artoon) is een nieuwe game van de beroemde Japanse producer Hironobu Sakaguchi. Het is een unieke RPG die draait om de jongen Shu en zijn vrienden, die de kracht van hun 'phantom shadows' moeten zien te gebruiken in hun strijd tegen het kwaad. 'Blue Dragon' zal later dit jaar in Japan op de markt komen.

* 'Crackdown' (Real Time Worlds) van David Jones, ontwikkelaar van 'Grand Theft Auto', is een volgende generatie game met een open einde. In 'Crackdown' betreden gamers een persistente en volledig open wereld waar de strijd tegen de misdaad in de stad vraagt om een nieuw soort held. Hoe langer er wordt gespeeld, hoe groter, sterker, sneller en beter deze held wordt om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert. 'Crackdown' komt in 2006 op de markt.

* 'Fable 2' (Lionhead Studios) is het langverwachte vervolg op de hitgame 'Fable'. 'Fable 2' speelt zich af 500 jaar na de gebeurtenissen in 'Fable' en zal gamers nog meer keuzes en mogelijkheden bieden. Daarbij wordt vastgehouden aan het centrale idee van 'Fable', waarbij iedere keuze die de gamer maakt uiteindelijk bepaalt wie en wat hij of zij wordt in het spel. Zo kunnen gamers echt het leven leiden dat ze kiezen. Het is nog niet bekend wanneer 'Fable 2' zal verschijnen.

* 'Forza Motorsport 2' (Turn 10) is de nieuwe generatie Forza Motorsport, met ruim 300 auto's om mee te racen en razendsnelle, 60-frames-per-seconde high-definition gameplay. Het is de meest realistische racegame ooit. 'Forza Motorsport 2' zal waarschijnlijk eind dit jaar op de markt komen.

* 'Gears of War' (Epic Games, Inc.) laat gamers deelnemen aan de strijd van de mensheid om te overleven tegen de Locust Horde - een ras van monsters die uit de planeet tevoorschijn komen. Met een combinatie van tactische actie en 'survival horror', overtuigt 'Gears of War' door spectaculaire high-definition graphics en prachtige omgevingen. 'Gears of War' verschijnt op 'Emergence Day 2006'.

* 'Halo 3' (Bungie Studios) is de nieuwste game in de succesvolle 'Halo'-gameserie en het lang verwachte vervolg op het succesvolle 'Halo 2'. In dit derde hoofdstuk gaat Master Chief opnieuw het gevecht aan in het conflict tussen de Covenant, de Flood en de mensheid. 'Halo 3' Komt in 2007 op de markt.

* 'Mass Effect' (BioWare Corp.) is een door BioWare ontwikkelde RPG-trilogie die zich afspeelt in een gigantisch, levend universum dat erop wacht om ontdekt te worden. Reis naar verre, onbekende werelden en ontdek het verleden om de toekomst te kunnen redden. Binnen de rijke, gedetailleerde verhaallijn bepalen de, soms morele, keuzes en acties van de gamer het uiteindelijke lot van de beschaving. Het is nog niet bekend wanneer Mass Effect op de markt komt.

* 'Shadowrun' (FASA Studio) is de allereerste game die gelijktijdig zowel voor Windows Vista als voor de Xbox 360 zal uitkomen, waarmee het tevens de eerste game is die aansluit op Microsofts 'Live Anywhere'-visie. Shadowrun is ontwikkeld door FASA Studio en is een multiplayer-only first-person shooter die gamers meevoert naar een chaotische wereld waarin technologie en magie met elkaar in conflict zijn. 'Shadowrun' zal beschikbaar zijn bij de de lancering van Windows Vista.

* 'Too Human' (Silicon Knights) is het eerste deel van een actie-trilogie, waarin gamers de rol spelen van Baldur, een cybernetische godheid die de taak heeft om de mensheid te verdedigen tegen de aanvallen van monsterachtige oorlogsmachines. 'Too Human' biedt gamers non-stop actie met een mix van man-tegen-man gevechten en massale gevechten over grotere afstanden, met adembenemende visuals. 'Too Human' verschijnt aan het eind van 2006.

* 'Viva Piñata' (Rare Ltd.) biedt gamers toegang tot een fantasiewereld vol met 'wilde' 'Piñata's'. Gamers moeten hun spelwereld aanpassen om Piñata's te lokken, zorgen voor goede relaties tussen de ruim 60 verschillende soorten Piñata's en hun Piñata's beschermen tegen allerlei gevaren. 'Viva Piñata' komt eind 2006 op de markt.


Naast deze titels van Microsoft Game Studios, waren tijdens E3 ook nog tal van Xbox 360 games van andere ontwikkelaars en publishers te zien:

* 'Ninety Nine Nights' (Q Entertainment/Phantagram) is een fantasy-actiegame die gamers meevoert in een emotioneel avontuur, gezien door de ogen van zowel het goede als het kwade. Daarbij vecht de gamer samen met honderden soldaten. 'Ninety Nine Nights' zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen en wordt deze zomer in de VS gelanceerd.

* 'Lost Planet' (Entertainment Capcom) is een sci-fi actieshooter van Keiji Inafune, de man achter onder andere 'Mega Man' en 'Onimusha.', die zich afspeelt op de bevroren toendra van een vijandige planeet. 'Lost Planet' zal in het eerste kwartaal van 2007 exclusief voor de Xbox 360 verschijnen en biedt online multiplayer gameplay via Xbox Live.

* 'Saint's Row' (THQ) is een explosieve third-person actie/autogame, ontwikkeld door Volition. Het is de enige game in dit genre dat gamers ongekende mogelijkheden biedt om hun character aan te passen en biedt multiplayergaming via Xbox Live. 'Saint's Row' zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen en wordt dit najaar verwacht.

* 'Dead or Alive: Xtreme 2' (Tecmo) is het nieuwste grafische meesterwerk van Team Ninja. Alle bekende DOA-girls zijn terug en staan klaar om het tegen elkaar op te nemen in de tropische wateren rond Zach's Island, op krachtige speedboten en andere watervoertuigen. Ze nemen deel aan allerlei activiteiten op het hagelwitte zandstrand en in Zach's Casino. 'Dead or Alive: Xtreme 2' zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen en wordt aan het eind van dit jaar verwacht.

* 'Prey' (2K Games) is een revolutionaire first-person shooter met een ongekende gameplay en next-generation graphics. 'Prey' zal in juli van dit jaar exclusief voor de Xbox 360 verschijnen.

* 'Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent' (Ubisoft) brengt de avonturen van geheim agent Sam Fisher naar de Xbox 360. De populaire 'Splinter Cell'-gameserie slaat een geheel nieuwe weg in, waarbij gamers voor het eerst ook als dubbelagent kunnen spelen. 'Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent' wordt in september 2006 verwacht.

* 'Madden NFL 07' (EA Sports) is de nieuwste game in de enige officiële NFL American Football-gameserie, waarvan al meer dan 51 miljoen exemplaren zijn verkocht. In deze nieuwste versie heb je als gamer meer controle dan ooit over de actie tijdens de football matches. Sla als Lead Blocker een gat in de verdediging van je tegenstander, sprint, ontwijk tackles en zorg ervoor dat je die touchdown scoort. In deze game zitten veel bekende sterren uit het American Football, compleet met hun unieke stijl van spelen. 'Madden NFL 07' wordt in augustus 2006 verwacht, zowel voor de Xbox 360 als voor de Xbox.

* 'Sonic the Hedgehog' (SEGA) is het next-generation debuut van Sonic op de Xbox 360, waarbij topanimaties worden gecombineerd met next-generation graphics, physics, en gamedesign. Het is het meest intense en snelste Sonic-avontuur ooit. Deze game biedt onder andere real-time, interactieve 3D-omgevingen, een groot aantal bekende en nieuwe gamecharacters en een ongekend gevoel van snelheid. Het is nog niet bekend wanneer 'Sonic the Hedgehog' voor de Xbox 360 verschijnt.


Xbox Live Arcade

Xbox Live is inmiddels de drie miljoen leden gepasseerd en is daarmee de absolute marktleider op het gebied van online gaming en gamedistributie. Sinds de lancering heeft bijna 60 procent van de mensen met een Xbox 360 zich aangemeld voor Xbox Live. Ruim 90 procent van de leden download content van Xbox Live Marketplace, waarbij in de eerste zes maanden ruim 18 miljoen downloads zijn geteld.

Xbox Live Arcade biedt gamers leuke en 'snelle' games, voor ieder niveau, ieder budget en iedere leeftijd. Via dit kanaal zijn de meest populaire high-definition games te downloaden, met geïntegreerde Friends Lists, achievements, leaderboards, spraak- en videochat.

Microsoft heeft tijdens E3 een hele reeks nieuwe Xbox Live Arcade-titels aangekondigd, uiteenlopend van favoriete arcadegames van vroeger tot originele nieuwe games. Aan het eind van dit jaar zullen op Xbox Live ruim 50 games beschikbaar zijn, waaronder:

* NAMCO BANDAI Games America: arcade-klassiekers, zoals 'Pac-Man', 'Galaga', 'Dig Dug' en 'Rally-X', allemaal met Xbox Live-extra's als leaderboards en achievements.

* Konami: Konami brengt een aantal coin-op hits uit het verleden weer tot leven, waaronder 'Frogger', 'Contra' en 'Super Contra', 'Track & Field', 'Time Pilot' en 'Scramble', allemaal met verbeterde graphics en ondersteuning voor Xbox Live.

* Midway: Midway brengt zijn eigen collectie van arcade-klassiekers uit op Xbox Live Arcade, waaronder 'Defender', 'Paperboy', 'Root Beer Tapper' en 'Ultimate Mortal Combat 3', compleet met nieuwe graphics en multiplayer-gameplay via Xbox Live.

* Sonic the Hedgehog High Speed (SEGA): Microsoft en SEGA brengen een aantal van de allerbeste arcade-klassiekers naar Xbox Live Arcade, waaronder 'Sonic the Hedgehog High Speed'. Kijk wat er geworden is van het bekende blauwe egeltje, in high-definition en met volledige ondersteuning voor leaderboards en achievements.

* 'Lumines Live (Q Entertainment): dit is het vervolg op de originele puzzel/actiehit, exclusief op Xbox Live Arcade. Razendsnelle puzzelactie, gecombineerd met video, muziek en andere thema's uit de hedendaasge popcultuur. 'Lumines Live' biedt vollediger multiplayer-gameplay via Xbox Live, een exclusieve Duel-mode en een nieuwe Puzzle-mode, downloadable puzzels, muziek en skins op Xbox Live Marketplace, waaronder de Madonna-hit 'Sorry'.

* Overige games: Microsoft heeft de wereld van videogameconsoles voor het eerste open gegooid voor onafhankelijke gameontwikkelaars. Een aantal van de meest getalenteerde gameontwikkelaars ter wereld is bezig met games voor Xbox Live Arcade, waaonder PopCap games (o.a. van 'Zuma'), met zijn eerste actie-shooter 'Heavy Weapon'. Andere Xbox Live Aracade-titels die tijdens E3 werden voorgesteld, waren onder andere: 'Cloning Clyde' (Wahoo Studios), 'Roboblitz' (Naked Sky Entertainment) en 'Mutant Storm Empire' (PomPom).


Nieuwe accessoires voor Xbox 360 en Windows

Microsoft heeft tijdens E3 een hele reeks nieuwe draadloze accessoires voor de Xbox 360 getoond, waarvan een aantal ook gebruikt kan worden op Windows PC's.

* Het Xbox 360 Wireless Racing Wheel maakt gebruik van de nieuwste draadloze en force-feedback-technologieën, die racegames als 'Project Gotham Racing 3' en 'Forza 2' nog realistischer maken. Bij iedere bocht en bij iedere manoeuvre voel je precies hoe je auto reageert.

* De Xbox 360 Wireless Headeset biedt de mogelijkheid om helemaal draadloos te chatten met andere gamers, met een uitstekende geluidskwaliteit.

* De Xbox 360 HD DVD player komt aan het eind van dit jaar op de markt en biedt consumenten ongekende digitale video- en audiokwaliteit. Hiermee kunnen de nieuwste films via de Xbox 360 bekeken worden in high-definition beeldkwaliteit. Een Xbox 360 Universal Media Remote wordt meegeleverd.

* De Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows zorgt ervoor dat bestaande en toekomstige draadloze Xbox 360-accesoires ook aangesloten kunnen worden op een Windows PC. Zo kunnen de Xbox 360 Wireless Controller, de Xbox 360 Wireless Headset en het Xbox 360 Wireless Racing Wheel gebruikt worden om Windows-games te spelen.

* De Xbox Live Vision videocamera biedt gamers met een Xbox Live Gold-lidmaatschap de mogelijkheid om hun gamer picture te vervangen door hun eigen foto. Verder is het mogelijk om fotoberichten te versturen en te videochatten via Xbox Live. Natuurlijk wordt de videocamera ook ondersteund door allerlei nieuwe games, waaronder 'Pinball FX' (Zen), 'Tom Clancy's Rainbow Six Vegas' (Ubisoft), 'TotemBall' (Freeverse) en 'World Series of Poker: Tournament of Champions' (Activision). De Xbox Live Vision video camera komt op 19 september op de markt in Europa en in de VS.

* De Xbox 360 Memory Unit (256MB) biedt een vier maal grotere opslagcapaciteit dan de eerste geheugenmodule, zodat gamers gemakkelijker hun Xbox 360 savegames, Xbox Live-profilen, Xbox Live Arcade-games en andere content kunnen bewaren en meenemen.

Nieuwe games voor Xbox
Ook gamers met een Xbox hebben genoeg om naar uit te kijken. Er zijn intussen meer dan 825 games voor de Xbox en wereldwijd zijn er ruim 24 miljoen Xbox-consoles verkocht. Tijdens E3 werd een aantal nieuwe topgames voor Xbox getoond, waaronder 'Mortal Combat 3' (Midway Games), 'Justice League Heroes' (Warner Bros. Interactive Entertainment), 'Disney/Pixar's Cars' (THQ), 'Destroy all Humans 2' (THQ) en 'LEGO Star Wars II: The Original Trilogy' (LucasArts).

Over Xbox en Xbox 360
Microsoft zorgde in november 2001 voor een revolutie in de gameindustrie, met de lancering van de Xbox (www.xbox.com). Dit videogame- en entertainmentsysteem van de eerste generatie wordt inmiddels in 26 landen verkocht. Eind 2005 introduceerde Microsoft zijn next-generation systeem, de Xbox 360 (www.xbox.com/xbox360), in Europa, Japan en Noord-Amerika. In 2006 volgden Australië, Colombia, Hong Kong, Korea, Nieuw Zeeland, Singapore en Taiwan. De Xbox 360 is het krachtige high-definition gaming- en entertainmentsysteem dat gamers centraal stelt, met de beste games, het Xbox Live online gamingnetwerk en alle vormen van digitaal entertainment.

Over Microsoft Game Studios
Microsoft Game Studios is een wereldwijd vooraanstaand uitgever en ontwikkelaar van games voor de Xbox en de Xbox 360, voor Windows en voor online platforms. Met een netwerk van topontwikkelaars, streeft Microsoft Game Studios naar het creëren van innovatieve en diverse games voor Windows (http://www.microsoft.com/games), met bekende gamefranchises als 'Age of Empires', 'Flight Simulator' en 'Zoo Tycoon'; Xbox en Xbox 360 (http://www.xbox.com) met games als het binnenkort te verschijnen 'Gears of War' en franchises als 'Halo', 'Fable', 'Project Gotham Racing' en 'Forza Motorspor' en MSN Games (http://games.msn.com), het officiële gameskanaal voor MSN, met hits als 'Bejeweled' en 'Hexic'.

Over Xbox Live
Xbox Live is het eerste online gaming- en entertainmentnetwerk die naadloos is geïntegreerd met alle mogelijkheden van de console. Via dit netwerk kunnen gamers gemakkelijk vrienden, games en entertainment vinden, zodra zij hun Xbox 360 aanzetten. Xbox Live is nu beschikbaar in 24 landen en telt ruim 3 miljoen leden. Zij kunnen honderden online games spelen, games downloaden van Xbox Live Arcade, gamedemo's, nieuwe gamelevels, characters, wapens en voertuigen, muziekvideo's en filmtrailers downloaden. Meer informatie is te vinden op www.xbox.com/nl-nl/live.

Trefwoorden: Computer Software, Games, Internet, Online Gaming

Contact Microsoft

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share