Een onvergetelijke kerst met de kids in New York City

Door: Aviareps Brouwerbetist  21-11-2008
Trefwoorden: Kinderen, Kerst, Persbericht

Onder de sterren ‘dansen’ op het ijs
Een oudewetse topper: schaatsen in New York! In de winterperiode is het op diverse plaatsen mogelijk om de ijzers onder te binden. Central Park vormt in de winterperiode het decor voor twee buitenijsbanen in een bijzondere omgeving. Jong en oud zijn van november tot maart zeven dagen per week welkom op De Wollman Rink en Lasker Rink voor een koud, maar gezellig avontuur. Om het winterhart sneller te laten kloppen kunnen bezoekers tevens terecht op de gratis toegankelijke ijsbaan ”The Pond” in Bryant Park, waar rond de kerstperiode tevens regelmatig verschillende evenementen worden georganiseerd voor jong en oud.

De Rockefeller Center Christmas tree
Een waar schouwspel is de jaarlijkse verlichting van de gigantische kerstboom op 3 december op het Rockefeller Plaza. Ieder jaar opnieuw verzamelen vele New Yorkers en bezoekers zich hier om dit bijzondere evenement met eigen ogen te aanschouwen. Voor een compleet kerstgevoel, kunnen liefhebbers zelfs de schaatsen onder binden en genieten van het ijs onder de spectaculair verlichtte kerstboom in de wereldbefaamde Rink bij het Rockefeller centrum. De boom wordt op 3 december verlicht en blijft branden tot begin januari 2009.
Meer informatie op www.rockefellercenter.com en www.rapatina.com/iceRink

De warmte opzoeken in het Four Season Hotel New York
Als het echte winterweer toeslaat, kunnen bezoekers in het Four Seasons Hotel New York opwarmen bij de grootste indoor kerstboom van New York City. De kerstboom is te aanschouwen in de lobby van het hotel en reikt tot ruim 7 meter hoogte. Voordat de kinderen alle lampjes hebben geteld…

Kliederen en kleien in het museum
De musea in New York City zijn leuker dan ooit in de kerstperiode. De kleintjes kunnen zich uitleven in het Staten Island Children’s Museum, waar kinderen volop kunnen genieten van vele vakantie tradities. Op Clay Day kunnen de jongsten lekker kliederen met klei en bij King Kullen’s Kidz Cook oefenen de jonge chefs hun prille kookkunsten. Meer informatie en activiteiten op www.statenislandkids.org

Kerstsfeer tussen de dieren
Een altijd populair dagje uit met de familie is de dierentuin. Een échte aanrader tijdens de feestdagen zijn de dierentuinen in New York: kleurrijk verlicht en het decor van allerlei festiviteiten. In de Bronx Zoo wordt dit jaar voor de eerste maal Wild Winterland gehouden. Tijdens dit sfeervolle evenement worden allerlei speciale vakantie activiteiten georganiseerd. De allerkleinsten kunnen wegdromen bij sprookjes en verhaaltjes, er worden door paarden speciale winterwagens door het park getrokken en de kinderen kunnen heerlijk smullen van geroosterde marshmellows. Wild Winterland loopt van 6 december tot 4 januari.
Meer informatie over de Bronx Zoo op www.bronxzoo.com

Duizenden kerstlichtjes in de straten van Brooklyn
In Brooklyn zijn de kerstdagen absoluut niet de donkerste dagen van het jaar. In deze wijk van New York City worden de straten tijdens de vakantieperiode sprookjesachtig verlicht door duizenden kerstlichtjes. Een schitterend schouwspel voor iedereen. A Slice of Brooklyn Bus Tours organiseert dit jaar voor de eerste maal de Brooklyn Christmas Lights Tour. Tijdens deze tour kunnen bezoekers én inwoners van New York op een unieke manier kunnen genieten van de prachtig verlichte straten. Een van de hoogtepunten van de tour is Dyker Heights. Dit deel van Brooklyn staat gedurende de kerstperiode bekend om haar overweldigend versierde en verlichte huizen.
Meer informatie op www.dykerheigths.com en www.asliceofbrooklyn.com


Meer informatie over New York City is te vinden op www.nycvisit.com.

Trefwoorden: Kerst, Kinderen, Persbericht