Bijna 40 % van managers in financiële sector ervaart veranderende wet- en regelgeving als obstakel

Door: Dce Consultants  01-11-2006
Trefwoorden: Onderzoek

Schiphol-Oost, 31 oktober 2006 – Tijdens het evenement ‘Het perspectief van gedwongen verandering’ van DCE Consultants, een onafhankelijk en internationaal management-adviesbureau, is uit een peiling onder de aanwezigen gebleken dat circa 40% van de Nederlandse managers uit de financiële branche vindt dat de invoering van veranderende wet- en regelgeving de organisatie lam legt.

Andere interessante feiten die uit de peiling naar voren komen is dat circa 80% van de respondenten het eens is met de stelling dat er haast geboden is met een structurele aanpak om van veranderende wet- en regelgeving in te voeren. Het belang van veranderende wet- en regelgeving wordt dus terdege onderkent.

“In de praktijk merkt DCE Consultants dat veel organisaties veranderende wet- en regelgeving ervaren als een belasting”, aldus Koos Haakma, directeur Insurance & Pensions DCE Consultants. “Wij zijn dan ook blij met het feit dat 80% van de respondenten terdege het belang van een pro-actieve houding betreffende de veranderende wet- en regelgeving onderschrijft”.

Na de presentaties van DCE Consultants en de heer Frits Bolkestein tijdens bovengenoemd evenement waarbij vooral de kansen en mogelijkheden van veranderende wet- en regelgeving werden benadrukt, geeft meer dan 60% van de respondenten aan over 2 jaar niet meer bang te zijn voor nieuwe wet- en regelgeving. 80% schat in dat organisaties tegen die tijd veranderende wet- en regelgeving kunnen inzetten om nieuwe markten te veroveren.

“Veranderende wet- en regelgeving is voor financiële organisaties vaak een grote belasting. Het biedt echter ook kansen en gelukkig gaan steeds meer organisaties deze zien. Door vroegtijdig in te spelen op nieuwe wet- en regelgeving kan een concurrentievoordeel gecreëerd worden. Daarnaast is het van belang veranderende wet- en regelgeving een vaste plek in de organisatie te geven, zodat organisaties hiermee structureel en pro-actief kunnen omgaan en het als strategisch instrument kunnen inzetten”, aldus Koos Haakma.

Trefwoorden: Onderzoek

Contact Dce Consultants

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share