DCE Consultants introduceert tijdens MiFID evenement de MiFID scan

Door: Dce Consultants  01-03-2006
Trefwoorden: Management, Consultancy

Schiphol-Oost, 1 maart 2006 - DCE Consultants, een onafhankelijk en internationaal managementadviesbureau, heeft gisteren de MiFID scan geïntroduceerd tijdens haar zeer goed bezochte MiFID evenement in Amsterdam.
MiFID (Markets in Financial Instruments Directive) is een nieuwe Europese richtlijn die de financiële industrie drastisch zal wijzigen.
Doel van MiFID is om het werk van instellingen die effectendiensten aanbieden beter te reguleren, om zo beleggers te beschermen, de integriteit van de markt te garanderen en een competitieve, transparante Europese markt te bewerkstelligen. Van MiFID wordt gezegd dat deze een nog grotere impact zal hebben dan IFRS en Basel II. Om voor de deadline van november 2007 te voldoen aan de nieuwe regels zullen instellingen zoals grootbanken, private banks, vermogensbeheerders, custodians en brokers hun hele bedrijfsvoering tegen het licht moeten houden. Zij dienen strategische keuzes te maken voordat begonnen kan worden met de implementatie van deze nieuwe richtlijn.
Traditiegetrouw volgt DCE Consultants veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving op de voet en analyseert zij de impact die deze hebben op de bedrijfsvoering van financiële instellingen. DCE Consultants heeft de MiFID scan ontwikkeld om zo organisaties waarop MiFID impact heeft, te ondersteunen bij de invoering hiervan. De verschillende onderdelen die deze scan onderscheidt zijn de cliënt, trading, IT, front office en back office.
"DCE Consultants heeft deze bijeenkomst georganiseerd om duidelijk te maken wat de invloed van MiFID is op instellingen die effectendiensten aanbieden.
MiFID is een ingrijpende maatregel die vraagt om een gestructureerde aanpak binnen de gehele organisatie. Een groeiend aantal mensen wordt zich ervan bewust dat de tijd begint te dringen, maar het is voor hen vaak niet eenvoudig de rest van de organisatie ook van deze noodzaak te overtuigen. De MiFID scan helpt de impact van MiFID op de organisatie en alle betrokkenen in kaart te brengen en geeft inzicht in welke maatregelen getroffen moeten worden om MiFID compliant te worden", aldus Erwin Reyes, Director Banking & Investment DCE Consultants.

Trefwoorden: Consultancy, Management

Contact Dce Consultants

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share